Me Henki

Me-henki – Vartion jäsenet tutustuvat toisiinsa ja luovat sitä kautta hyvää me-henkeä.

Me-henki – Tarpojat myös luovat vartiolleen yhteisiä tapoja ja tunnuksia, kuten oman huudon ja viirin.

Hanki viiritarvikkeet. Tutustu lippukuntasi ja piirin huutoihin.

Valmistakaa vartiolle huuto ja viiri.

Jokainen ideoi paperille yksin tai parin kanssa ryhmänne nimeen sopivaa kuvaa ja viiriä tuomienne kankaiden ja koristeiden puitteissa.
Äänestäkää vaihtoehdoista paras. Jakakaa vastuualueet, esim. yksi piirtää kirjaimet ja toinen leikkaa ne, ja ryhtykää hommiin.

Voitte alustaa huudon keksimisen miettimällä, millaisia huutoja kukakin muistaa.
Jos vartiolaisille ei tule mitään mieleen, voit kertoa millaisia huutoja lippukunnassanne on. Tutustukaa myös piirin huutoon. Lukekaa Reppu-kirjan sivut 38-39 ja pohtikaa yhdessä, miksi muistamanne huudot ovat jääneet mieleenne ja millainen on hyvä huuto. Keskustelkaa myös oman lippukuntanne huutokulttuurista: onko lippukunnassanne jokaisella ryhmällä oma huuto? Onko lippukunnalla jokin yksi vakiohuuto vai monta hyvää ahkerassa käytössä olevaa? Yhdistääkö huutoja jokin tyyli kuten rimmavat loppusoinnut tai nokkela sanailu? Päättäkää, minkä tyylistä huutoa vartio lähtee tavoittelemaan. Kirjatkaa ylös asioita tai sanoja, jotka haluatte sisällyttää huutoon. Sanailussa voi olla apua synonyymeista (synonyymi.net) ja keskenään rimmaavista sanoista (suomisanakirja.fi/riimit/riimisanakirja).

Tehkää ryhmälle viiri.
Jaa kaikille paperia ja anna 5 minuuttia aikaa suunnitella. Viirin pohjana käytetään yleensä vartion nimeä, mutta idea saattaa löytyä myös juuri keksimästänne huudosta, lippukuntanne perinteistä tai alueestanne. Käykää vartiolaisten ideat läpi, ja yhdistelkää ehdotuksista timanttinen versio. Jos vartiossa on enemmän kuin 3 jäsentä, ei kaikille välttämättä riitä hommaa itse viirin teossa, joten muutama tyyppi kannattaa lähettää etsimään viirille keppiä lähimaastosta.

Tehkää ryhmälle maskotti!
Vaikka nimenne ei olisi suoraan mikään maskotiksi kelpaava (esim. Ilma-vartio), löytyy varmasti joku maskotiksi kelpaava, joka liittyy aiheeseen. Maskotti voi olla jonkun vanha pehmolelu joka tuunataan (esimerkiksi jokin eläin tai nukke) tai sen voi tehdä itse alusta asti. Leikatkaa kankaasta kaksi sopivan muotoista palaa ja ommelkaa/piirtäkää/liimatkaa paloihin tarvittava (esim. silmät, suu, vaatteet, karvat, häntä…) ja ommelkaa palat yhteen oikeat puolet vastakkain. Kääntäkää ympäri, täyttäkää vanulla ja maskotti on valmis!

Tiedätkö pareman vinkin aktiviteetin tekemiseen tai onko sinulla hyviä kuvia, ohjeita tai videoita aiheeseen liittyen? Olisiko sinulla muita kehittämisideoita tai korjauksia toimintavinkkeihin? Lähetä ne osoitteeseen tarpoja@toimintavinkit.fi

Vartion säännöt

 

Vastaa