Lauman säännöt ja laumailtojen toiminta

Tervetuloa partioon

Askartelu

Tervetuloa – Lauman säännöt ja laumailtojen toiminta ”Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja lauman oman identiteetin rakentamiseen. Sudenpentu osallistuu lauman säännöistä päättämiseen.”

Askartelu – Teen läsnäolotaulun ”Sudenpentu osallistuu yhdessä askarteluun ja päättämiseen.


Auttaa suunnittelussa, auttaa toteuttamisessa, auttaa järjestelyissä.

Luokaa lauman kokoukselle selkeät alku- ja loppumenot sekä tehkää laumallenne yhdessä säännöt.

LAULUN TEKEMINEN LAUMALLE

Opetelkaa sudenpentujen laulu tai tehkää laumalle oma laulu. Sudenpennun kirjasta löytyy sanat Reilut pennut, sudenpennut -lauluun. Voitte myös keksiä siihen lisäsäkeistön, säveltää oman laulun tai keksiä uudet sanat jo olemassaolevaan melodiaan.

LAUMAN SÄÄNTÖJEN TEKEMINEN

Keskustelkaa yhdessä lauman kanssa tarvittavista säännöistä ja kirjoittakaa ne ylös. Askarrelkaa säännöt esimerkiksi seinälehtiselle ja laittakaa se näkyvälle paikalle muistuttamaan sääntöjen olemassaolosta. Voitte vahvistaa säännöt allekirjoittamalla tai painamalla sormenjäljet sääntöjen alle. Jos on tarpeen, säätäkää rangaistuksia yhteisten sääntöjen rikkomisesta. Keksikää itse mahdollisia helposti suoritettavia rangaistuksia. Rikkoja voi esimerkiksi joutua jäähylle, siivoamaan tai juoksemaan talon ympäri.

Tiedätkö pareman vinkin aktiviteetin tekemiseen tai onko sinulla hyviä kuvia, ohjeita tai videoita aiheeseen liittyen? Olisiko sinulla muita kehittämisideoita tai korjauksia toimintavinkkeihin? Lähetä ne osoitteeseen sudenpentu@toimintavinkit.fi

Lauman yhteinen tunnus/maskotti

Vastaa