Tutustuminen ja läsnäolotaulu

Uuden lauman tai toimintakauden alkaessa on tärkeää muistaa hoitaa myös paperityöt. Tässä joitakin ohjeita ja malleja.

  • Tietoa lippukunnasta vanhemmille, malli
  • Vanhempien lupalappu , malli
  • Uudet jäsenet, ohje

Tervetuloa partioon

Askartelu

Tervetuloa – Tiedän johtajieni nimet ja yhteystiedot: ”Sudenpentu tietää johtajiensa nimet

ja yhteystiedot”


Tervetuloa – Keksimme yhdessä laumallemme nimen ja opin muiden 

laumalaisteni nimet: ”Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen”


Askartelu –
Teen läsnäolotaulun: ”Sudenpentu osallistuu yhdessä askarteluun ja päättämiseen”


Auttaa suunnittelussa, auttaa toteuttamisessa, auttaa järjestelyissä.

 

SUDENPENNUN KIRJAAN TUTUSTUMINEN 

Tutustukaa sudenpennun kirjaan ja täyttäkää omat, lauman ja johtajien tiedot. Mikäli kirjaa ei vielä ole, varmistakaa, että sudenpennut saavat samat tiedot esimerkiksi yhteystietolomakkeella.

Sudenpentujen oma kirja, Sudenpennun jäljet, on tärkeä opus jokaiselle sudenpennulle. Nelivärisessä kirjassa on ohjeita ja vinkkejä sekä tehtäviä sudenpennuille. Kirja on A5-kokoinen ja siinä on noin 100 sivua.

Tilaa Sudenpennun jäljet -kirjoja 4 € kappalehintaan.

Keksikää laumalle erilaisia nimivaihtoehtoja ja päättäkää yhdessä. Leikkikää sudenpentujen kanssa nimi- ja tutustumisleikkejä.

KÄRPÄSLÄTKÄ-TUTUSTUMISLEIKKI

Istutaan sudenpentujen kanssa piirissä. Yksi valitaan jääneeksi piirin keskelle. Sovitaan leikin aloittaja, joka sanoo jonkun toisen piirissä olevan nimen esimerkiksi ”Matti”. Keskellä olevalla on sanomalehdestä tehty kärpäslätkä kädessään, jolla hän yrittää saada kosketettua leikin aloittajan sanomaa ”Mattia” piirissä. Matin tulee yrittää sanoa jonkun muun piirissä olevan nimi ennen kuin keskellä oleva ehtii koskettaa häntä, jolloin keskellä oleva yrittää koskettaa Matin sanomaa leikkijää piirissä. Jos Matti ei ehdi sanomaan nimeä ja keskellä oleva ehtii koskettaa häntä sanomalehdellä, niin Matista tulee uusi jäänyt piirin keskelle. Jos leikkijä sanoo vieressä istuvan nimen tai sellaisen henkilön nimen, jota ei leikissä ole mukana, niin leikkijästä tulee uusi jäänyt piirin keskelle.

LÄSNÄOLOTAULUN ASKARTELEMINEN

Suunnitelkaa ja valmistakaa jokaiselle oma tai yhteinen läsnäolotaulu. Läsnäolotauluun kerätään käyntikertoja. Taulun suunnittelun lähtökohdaksi voi ottaa lauman nimen: Kurret keräävät käpyjä ja Sudet leimaavat sudenjälkiä. Voitte esimerkiksi tehdä laumalle yhteisen läsnäolotaulun kartongista, johon kirjoitatte jokaisen lauman sudenpennun nimen ja piirrätte jokaiselle ruudukon, johon merkitään läsnäolot jokaisesta laumaillasta. Voitte keksiä laumallenne oman tavan merkitä laumaillan läsnäolijat. Yksi tapa on, että jokainen sudenpentu saa aina laumaillan aluksi liimata tarran läsnäolotauluun osallistumisen merkiksi. Koristelkaa läsnäolotaulu yhdessä laumallenne sopivaksi.

Tiedätkö pareman vinkin aktiviteetin tekemiseen tai onko sinulla hyviä kuvia, ohjeita tai videoita aiheeseen liittyen? Olisiko sinulla muita kehittämisideoita tai korjauksia toimintavinkkeihin? Lähetä ne osoitteeseen sudenpentu@toimintavinkit.fi

Lauman säännöt ja laumailtojen toiminta

Vastaa