Nuorisotyön seminaari

Nuorisotyön seminaari ”Partiojohtaja polttopisteessä” 

lauantaina 7.6.2014 klo 10-12
Kouvolan seurakuntakeskus, Savonkatu 40
Mariasali (saliin mahtuu 285 henkilöä)

Seminaarissa nostetaan esille partiojohtajuuteen liittyviä haasteita ja vaatimuksia sekä myös niitä asioita, mitä partiojohtajuus itselle antaa. Lisäksi esille otetaan SP:n vuoden teeman Kuulun maailmalle tuomat haasteet.

Kahvit  klo 9 alkaen
Tervetuloa      

Kouvolan kaupungin tervehdys : Ismo Korhonen, Lasten ja Nuorten Palvelujen johtaja

”Johdettavan yksilöllinenkohtaaminen ja henkilökohtaisen kasvun tukeminen”
Kyösti ”Kössi” Halonen
Kenraalimajuri, joka on toiminut kouluttajana ja opettajana Laskuvarjojääkärikoulussa, Kadettikoulussa ja Sotakorkeakoulussa sekä toiminut johtajana ja komentajana Urheilukoulussa, Panssariprikaatissa, Monikansallisessa  taisteluosastossa Kosovossa ja Maavoimien   materiaalilaitoksessa. Aloittanut partion v. 1969 ja toiminut Saimaan Sisseissä  vuoteen 1971 ja sen jälkeen on toiminut Karhulan Korvenkävijöissä vartionjohtajana ja partiojohtajana,  ”päätoimialueena” vaeltajatoiminta ja partiotaitokilpailut.

Paneelikeskustelu 

1. Kati Myllymäki, paneelin vetäjä
Pitkän linjan yleislääkäri sekä hallinnon ja johtamisen ammattilainen Etelä-Savosta, jossa toimii sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä.
Katin harrastuksiin kuuluvat umpihankiseikkailut, melonta sekä metsässä asuminen.
Partiotaipaleeseen kuuluvat kotkalaiset partiolippukunnat Merituikut ja Merihauka. Kansainväliseen partiojohtamiseen Kati on tutustunut Baden-Powelin jäljillä Englannissa, sekä Sveitsin Adelbodenissa ja Kanderstegissa. Kirkolliset harrastukset ovat kansainvälisessä ekumeniassa.

2. Perttu ”Ropsu” Helle
Nelikymppinen yrittäjä ja nörtti, aiempaa taustaa ammattikasvattajana ja järjestöjohtajana. Suomen  Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n hallituksessa vastaamassa vapaaehtoistuesta eli mm. osaamisen kehittämisestä, aikuisten tuesta ja turvallisuus johtamisesta.

3. Outi ”Tintti” Elonheimo
Dosentti, LKT sekä kliininen opettaja että johtamiskouluttaja Helsingin yliopistolla. Terveydenhuollon johtamisen konsultti, toimitusjohtaja, DRG Medical Systems Oy.
Tintillä on erittäin monipuolinen partiotausta:
Partiojohtaja vuodesta 1982, toiminut Kallan Tytöissä lippukunnanjohtajana sekä Pohjois-Savon piirin piirihallituksessa, edustanut piiriä partioneuvoksena, ollut SP:n hallituksessa ja toiminut viestintävaliokunnan puheenjohtajana.

4. Timo ”Mudi” Muttonen
Yrittäjä ja toimitusjohtaja pääkaupunkiseudulta. Mudi on toiminut vuodesta 1968 alkaen Olarin Eräkotkissa, kolkkapojasta partiojohtajaksi. Partioura jatkunut sekä piirissä että SP:ssä ja vastaa nykyisin partiojohtajien jatkokoulutuksesta Suomessa eli Ko-Gi-ryhmän puheenjohtaja.

5. Sari Palm
Sari on toisen kauden kansanedustaja, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja ja erityisopettaja Kouvolasta. Valkealassa kasvun vuosinaan osallistunut partiotoimintaan  ”Janet”-vartiossa, toiminut myös vartionjohtajana. Nyttemmin hän on seurannut partiotoimintaa Parlamenttipartiolaisten kautta, lähipiirin ja ystävien aktiivitoiminnan rinnalla.

6. Daniel Sazonov

Helsinkiläinen opiskelija ja partiojohtaja, joka pesteissään painii erityisesti partion yhteiskuntasuhteiden ja partioviestinnän parissa.

7. Tuukka Temonen
39-vuotias ohjaaja, joka harrastaa skeittausta, ratsastusta ja kunnallispolitiikkaa Iitissä. On ollut nuorena partiotoiminnassa mukana ja toiminut Apulantayhtyeen basistina.

8. Tatu Tuohimetsä
Yrittävä toimitusjohtaja ja Aktiivipoika, jolle oma kolmilapsinen perhe on arvoista tärkein. Tatu ei itse ole partiojohtaja, mutta kehittää Hankevetäjänä tällä hetkelle Partiolinjaa Pihtiputaan  lukiolle. Hän peuhaa johtamisen kehittämisen kanssa organisaatioissa eri puolilla palloamme. Akut Aktiivipoika lataa  kiipeillen peruskalliomme muodoissa. Millainen on  tulevaisuuden organisaatio ja kuinka sitä johdetaan?

Seminaari on tarkoitettu erityisesti partiojohtajille, mutta se on avoin myös kasvatuksen ammattilaisille ja asiasta kiinnostuneille.