Sisu

Suurjuhlassa erityisryhmille järjestetään integroitua ohjelmaa ikäluokkiensa mukaisesti. Sisut ilmoittautuvat tavallisella ilmoittautumislomakkeella ja merkitsevät rastin kohtaan ”olen sisu”, jotta ohjelman järjestäjät saavat tiedon sisujen määristä kaikissa ohjelmapisteissä. Erityisvaatimukset voi ilmoittaa tarvittaessa osoitteeseen laakinta @ suurjuhla2014.fi. Majoituksissa tarvittavista erityisvaatimuksista kannattaa keskustella lippukunnan yhteyshenkilön kanssa, joka on yhteydessä suoraan projektitoimistoon. Sisut majoitetaan samaan kouluun muun lippukunnan kanssa, jolloin otamme huomioon, että majoituskoulu on esteetön.

Sisujen avustajat

Avustajat ilmoittavat kevään aikana toimistolle kenen avustajana toimii ja missä ohjelmassa aikoo sisun kanssa viettää aikansa Suurjuhlassa. Avustajat maksavat Suurjuhlasta vain ruokamaksun (7€/la, 5€/su, koko viikonloppu 12€). Ruokaliput tilataan suoraan Suurjuhlan toimistolta (toimisto @ suurjuhla2014.fi).

PALKINTO SISU-TOIMINNASTA:sisupartio1

Suomen UNICEFin jokavuotinen Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustus myönnettiin syksyllä 2013 Suomen Partiolaisten sisupartiotoiminnalle.

”Mielekäs vapaa-aika ja kaveruussuhteet ovat tärkeitä kaikille lapsille. Siksi tarvitaan sellaista vapaa-ajan toimintaa, johon kaikki voivat osallistua. Sisupartio on esimerkki juuri tällaisesta toiminnasta”, Suomen UNICEFin kotimaan vaikuttamistyön päällikkö Mirella Huttunen sanoo.

”Partio on kaikille avoin harrastus, joten kannustamme myös erityistukea tarvitsevia lapsia mukaan partiotoimintaan. Tänään palkittu sisupartiotoimintamme mahdollistaa partioharrastamisen myös aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisille. Kun sisupartiolaiset toimivat yhdessä muiden partiolaisten kanssa omassa ikäryhmässään, erilaisuuden kohtaaminen rikastuttaa myös lippukuntien toimintaa”, Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori kertoo.