Tarpojat


tarpojatSähköä, katutaidetta, konkursseja, kierrätystä – miten yhteiskunta toimii? Kouvolassa selviää miten elämästä selvitään hengissä?

Tarpojien lauantaipäivä alkaa supermediapersoonan Arman Alizadin vetämänä, jonka jälkeen siirrytään toteuttamaan toiminnallista yhteiskuntamajakkaa.

Tarpojien oma ohjelma totetaan 12 ryhmässä lippukuntien mukaan jaettuna, katso tästä missä ryhmässä sinä olet mukana ja mikä on teidän aikataulunne lauantaina.

 

”Ai mikä yhteiskunta?”
Vastauksen kysymykseen tarpoja saa Keskuspuiston Ai Mikä Kylä-nimiseltä pisteeltä. Täällä Ekokyläksikin kutsutussa paikassa nuoret saavat käsityksen siitä, miten voivat itse vaikuttaa ympäristöönsä. Keskuspuistossa on yhteistyökumppanien järjestämiä pisteitä sekä tarpojien itse toteuttamia pisteitä kuten katusoittoa. Tarpojat pääsevät myös jättämään asvalttiin lupauksen hyvän työn tekemisestä päivittäin. Ekokylä on messumainen paikka, jossa tarpojat vierailevat vartioittain eri pisteillä oman mielenkiintonsa mukaisesti.
Urheilupuiston ohjelma, Ai Mikä Yrityskylä, peilaa yhteiskunnallista vaikuttamista hauskalla ja jännittävällä tavalla.Yrityskylässä tarpojat toimivat ryhmittäin konsulttiyrityksinä ja ratkaisevat talousmaailman haasteita puhelimitse. Talousmaailmaan haasteet liittyvät finanssi-, teollisuus- ja kaupanalaan. Huomaa, että Yrityskylän ohjelmaan kuuluu olennaisesti myös tarpojien ennakkotehtävä.
Kaiken talousmaailman ja vaikuttamisen jälkeen on hyvä rentoutua ja lähteä keilaamaan tai sirkustelemaan kaverien kanssa. Kouvolan keilahallin Ai mikä keilapallo ohjelmapiste, sijaitsee aivan Kouvolan ydinkeskustassa lyhyiden matkojen päässä. Keilahallilla voit ottaa kisaa kaverin kanssa keilahallin kuninkuudesta ja nauttia kioskin tarjoamista. Keilahallin edessä tarpojia odottaa muutama partiolainen joka ohjeistaa ensin puolet ryhmästä sisälle ja hetken päästä puolet ryhmästä sisälle. Huomioikaa että ominpäin keilahallin sisälle ei saa mennä. Ai mikä trapesti, sirkustaitoihin perustuva ohjelmapiste puolestaan tapahtuu Kouvolan keskuskentällä. Täällä tarpoja pääsee oppimaan sirkustaitoja ammattitaitoisessa opastuksessa. Tarpojat jaetaan tässä pisteessä neljään ryhmää ja he kiertävät neljässä eri pisteessä oppimassa taitoja.
Tehdään yhdessä lauantaista iki-muistoinen päivä kaikille. Tutustutaan ennakkoon oman ryhmän aikatauluun ja pidetään huoli että ollaan oikeassa paikassa oikeaan aikaa. Täytellään ahkerasti ohjelmaoppaan välissä olevaa checklistaa, muistetaan juoda riittävästi vettä ja nautitaan kesäisestä Kouvolasta!” 

Yrityskyla_logo

valliralli-tunnus_tekstilla3

Osa tarpojista  osallistuu Etelä-Karjalan Partiolaisten järjestämään Valliralliin eli partiotaitojen kevät SM-kisoihin Taavetissa, joka on n. 45 min matkan päässä Kouvolasta. Kilpailijoille järjestetään bussikuljetus Kouvolasta kilpailupaikalle ja takaisin. Kilpailun aikataulu on suunniteltu niin, että vartiot ehtivät takaisin Kouvolaan Suurjuhlan iltajuhlaan.

Mestaruuksista kilpaillaan oranssissa ja vihreässä sarjassa, lippukunnan jäsenistä kootuilla vartioilla, joissa on viisi 12–17 -vuotiasta jäsentä. Valliralliin ilmoittaudutaan Suomen Partiolaisten partiotaitokilpailujen sääntöjen mukaisesti partiopiirien kautta.

Valliralliin osallistuvat tarpojat kuljetetaan takaisin Suurjulhaan SuurBusseilla, jotka tuovat tarpojat jäähallille. Tavarat voi jättää jäähallin narikkaan iltajuhlan ajaksi.