Suurjuhla - Storfest


Kielivalinta

Suomeksi | På Svenska


Partioliikkeen perustaminen vaakalaudalla – Robert Baden-Powell kaapattu

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry
Hämeen Partiolaiset ry

Suurjuhla – Storfest

Tiedote 9.6.2007

Partioliikkeen perustaminen vaakalaudalla – Robert Baden-Powell kaapattu

Satavuotiaan partioliikkeen merkittävin tapahtuma Suurjuhla on täydessä tohinassa Tampereella. Maailmanhistoria on kuitenkin vaarassa muuttua peruuttamattomasti, jos lapset ja nuoret eivät yhteisvoimin onnistu pelastamaan partioliikkeen perustajaa Robert Baden-Powellia Oberon-planeetan Udrien käsistä. Aikaikkuna tehtävän suorittamiseksi sulkeutuu lauantai-iltapäivällä.

Pyynikin harjulle yhteen Suomen kaikkien aikojen suurimpaan liveroolipeliin kokoontuneet 5000 10 – 14-vuotiasta vartiolaista ponnistelevat yhdessä Baden-Powellin pelastamiseksi. Ulkoilualueella seikkailee mm. agentteja, noitia ja supersankareita, joiden on yhdistettävä voimansa tehtävän onnistumiseksi. Paremmuudesta ei kilpailla, sillä nyt on tosi kyseessä: 38 miljoonan jäsenen partioliike on vaarassa jäädä perustamatta.

Vartio-ohjelman mestari Juha-Markus Kaaja kehuu, kuinka osallistujat ovat nähneet vaivaa rooliasujensa kanssa. Harjulle eksyvä saattaa törmätä esimerkiksi Tolkienin Gandalfiin tai James Bondiin.

– Kaikkein upeinta on kuitenkin nähdä, millainen yhteishenki täällä vallitsee. Partio näyttää suuruutensa ja moninaisuutensa tänä viikonloppuna, Kaaja iloitsee.

Suurjuhlassa on omaa ohjelmaa kaiken ikäisille partiolaisille. Salapoliisikoulu on kerännyt Pyynikin kentälle 3600 pientä sudenpentua harjoittamaan hoksottimiaan visaisten tehtävien parissa.

– Suurjuhlaan osallistuvien sudenpentujen huuto ”Arvoitukset ratkeaa, yhdessä kun toimitaan!” kertoo hyvin, mistä salapoliisikoulussa on kyse, Hämeen Partiolaisten koulutussihteeri Heli Lehtomäki kertoo. Rastiradalla pitää mm. vääntää rautalangasta suurennuslasi. Pieniä Suurjuhlavieraita viihdyttää myös lasten orkesteri Tohtori Orff & Herra Dalcroze.

Pyynikin lisäksi partiolaisia näkee myös kaupunkisuunnistuksen rasteilla sekä aikuisten johtajien omissa ohjelmissa. Osa ohjelmista, kuten Partion 100-vuotisnäyttely TR1:ssä ja partiokylä Keskustorilla, ovat myös yleisölle avoimia. Lauantaina kello 14 partiokylässä vierailee myös suosittu Aku Ankka -sarjakuvien piirtäjä Kari Korhonen jakamassa nimikirjoituksia. Maailman tunnetuimmat sudenpennut, Aku Ankan veljenpojat, juhlivat 70-vuotissyntymäpäiviään yhdessä suomalaisten partiolaisten kanssa.

Suurjuhla jatkuu illalla vuosisadan syntymäpäiväjuhlilla Ratinan stadionilla, jonne yleisökin voi ostaa lippuja portilta. Juhlassa esiintyy mm. tamperelainen Sorin Sirkus, ja siellä ratkeaa myös Robert Baden-Powellin kohtalo. Huomenna sunnuntaina partiolaiset valtaavat keskustan kadut mahtavalla paraatillaan.

Lisätietoja Suurjuhlasta:

Projektipäällikkö Petri Pakarinen, p. 050 3110 922
Mediapäällikkö Sanna Niiranen, p. 050 3110 925

Korkearesoluutioiset valokuvat lehdistön käyttöön:

www.partio.fi/suurjuhlanlehdistokuvat

suurjuhla(miukumauku)partio.fi
www.partio.fi/suurjuhla
www.partio.fi/2007
www.scout.fi/storfest

Lisää yhteystietoja:

Projektijohtaja Jarkko Mäkinen, p. 040 529 6610

Ohjelmajohtaja Tuija Salmi, p. 0500 223 892

Sudenpentujen salapoliisikoulu: Leena Aaltonen, p. 050 573 5529

Vartiolaisten liveroolipeli: Juha-Markus Kaaja, p. 050 379 1880

Vaeltajien kaupunkiseikkailu: Timo Hupponen, p. 044 511 9548

Paraatipäällikkö Kalle Martikainen, p. 040 869 2613

– Radio- ja tv-toimitusten yhteydenotot ennakkoon ja tapahtuman aikana:
Minna Tuomainen, p. 050 5044 135, minna.tuomainen(miukumauku)partio.fi.

– Toimittajien opastetut kierrokset Suurjuhlan tapahtumapaikoille: Tuomas Sauliala, p. 044 506 9891, tuomas.sauliala(miukumauku)iki.fi.

Partio 100 vuotta

Vuonna 2007 partio täyttää 100 vuotta. Partioliike perustettiin Englannissa 1907, ja Suomeen se tuli 1910. Suomalaiset partiolaiset juhlistavat satavuotista liikettä yhdeksällä erilaisella tapahtumalla, jotka nostavat esille partiotoiminnan monipuolisuuden.

Partiotoiminnan tarkoituksena on antaa nuorelle mahdollisuus kasvaa tasapainoiseksi, terveeksi, vastuuntuntoiseksi ja itsenäisesti ajattelevaksi yhteiskunnan jäseneksi. Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on maamme merkittävin nuorisojärjestö ja osa maailmanlaajuista partioliikettä, jossa on 38 miljoonaa jäsentä. Suomessa on 75 000 partiolaista