Suurjuhla - Storfest


Kielivalinta

Suomeksi | På Svenska


Partiokylässä oli lauantai-iltapäivällä vipinää

Partiokylässä oli lauantai-iltapäivällä vipinää. Partiotrubaduuri Aki Mäkinen Korven Koukkaajista oli juuri lopetellut viimeisimmän keikkansa tapahtumateltassa ja Ankka-piirtäjä Kari Korhonen oli astunut lavalle. Teltta pullisteli partiolaisista, mutta satunnaisia ohikulkijoita ei huivikaulojen joukossa juuri näkynyt.

Suvi Mäkisen tapahtumapisteessä oli kuitenkin käynyt muitakin kuin partiolaisia. Siellä sai kokeilla vikkelyyttään Trangian kokoamisessa, ja moni olikin jo käynyt testaamassa taitojaan. Myös nuorimmat, 2- ja 5-vuotiaat, olivat saaneet keittimensä kokoon äidin avustuksella – tosin suoritusaika meni hieman yli nopeimman 40 sekunnin.

Niihaman Saukkojen lättymestari Mauri Koponen paisteli muurinpohjaräiskäleitä hiki hatussa. Hommaa riittääkin, sillä hän on varautunut paistamaan tuhannen lättyä viikonlopun aikana. Vipinää on riittänyt sopivasti, ja meininki näytti Maurin silmiin muutenkin mukavalta. Aurinkokin paistaa!

Helle ei ollut ensiapua juuri työllistänyt ainakaan partiokylässä. – Kaikki ovat ilmeisesti muistaneet juoda paljon ja pitää hatut päässä, Tiina Kotanen ja Katri Majamaa kiittelivät. Tiinasta suurtapahtumat ovat mukavia, etenkin kun niissä tapaa vanhoja partiotuttuja, joihin ei muuten enää tule pidettyä yhteyttä.

Partiokaupan teltassa oli huisketta, mutta kiireempikin on Marko Solan mukaan päivän mittaan ollut. Auringon paiste on vauhdittanut lakkien, myssyjen ja puffien myyntiä, mutta suurin hittituote on Markon mukaan ollut kuitenkin Suurjuhla-paidat. Mukejakin on mennyt mukavasti, mutta paitoja ei taida edes riittää kaikille halukkaille. Kipin kapin siis kaupoille!