Suurjuhla - Storfest


Kielivalinta

Suomeksi | På Svenska


Jännitys tiivistyy Tampereella

Helteinen Tampere heräsi jännittävään lauantaiaamuun. Vain muutama tunti ennen kuin tuhannet ja tuhannet Suurjuhlan osanottajat levittäytyvät katukuvaan ja ikäkausiohjelmat pyörähtävät käyntiin.

Perjantain ja lauantaiaamun aikana liikenne Tampereelle on ollut vilkasta. Sadat lippukunnat eri puolilta maata ovat saapuneet ja saapuvat Pirkanmaan pääkaupunkiin. Majoituskoulut täyttyvät tasaiseen tahtiin rinkkaselkäisistä osallistujista.

Hyhkyn koululla vasta odoteltiin lauantaina aamupäivällä saapuvia lippukuntia.
– Tampereella sukuloimassa olleet ovat tulleet ja nyt odotellaan ensimmäisiä omalla bussilla tulevia, koululla päivystävä Johanna Valento raportoi.

Rauhallinen aamupäivähetki Hyhkyssä oli kuitenkin tyyntä myrskyn edellä. Koululle odotettiin sataa majoittujaa, joiden tuli majoittua, ruokailla ja rientää omille ohjelmapaikoilleen noin tunnin sisällä.

– Kaikki on kuitenkin ok ja hommat kunnossa. Odotukset päivän suhteen ovat korkealla.
– Yksi lippukunta harmillisesti soitti juuri ja kertoi, että bussi oli hajonnut Jämsään. Toivottavasti he pääsevät pian jatkamaan matkaa, Johanna jatkoi.

Yllättävän rauhallista oli myös Suurjuhlatoimistossa Hämeen partiotoimistolla. Suurjuhlan projektisihteeri Sonja Perttula suorastaan ihmetteli aamulla, kun puhelin oli vielä hiljaa.
– Tämä on melkein pelottavan hiljaista, tyyntä myrskyn edellä, Sonja naurahti ja jatkoi, että päivä tulisi kulumaan enemmän tai vähemmän puhelimessa.

Tyyntä ei kuitenkaan ollut ohjelmapaikoilla, jossa elettiin viimeisiä kiireisiä hetkiä ennen kuin tuhannet sudenpennut, vartiolaiset ja vaeltajat aloittivat Suurjuhlapäivänsä.