På svenska
In English

Etusivu
Tietoa leiristä
Historiaa
Ilmoittautuminen
Osallistujat
Leirin ohjelma
Leirilehti
Tuotteet
Palautetta

Suomen Partiolaiset

Teknistä tietoa

01.08. 02.08. 03.08. 04.08. 05.08. 06.08. 07.08. 08.08.

 

tanaan.gif (4927 bytes)

 

Purjehtimaan!

Meripartioleirinä Satahangalla tietysti purjehditaan paljon. Kaikkien leiriläisten ohjelmaan kuuluu päivän mittainen purjehdus joillakin suuremmista koulutusaluksista, joita on saapunut Ahvenanmaalle aina itäisimmästä Suomesta saakka. Purjehdus- ja merenkulkukoulutus ovatkin tietysti yksi leirin kohokohdista ja erityisesti se, että kerrankin saa kokeilla miltä muut kuin se oman lippukunnan vene tuntuu, on kiinnostavaa.

baywatch.jpg (23479 bytes) tokkis.jpg (36286 bytes) maihin.jpg (186374 bytes)

Satahanka on elävää partiohistoriaa

Satahanka-leirit ovat tärkeä osa suomalaista meripartiotoimintaa ja niiden merkitys meripartion aseman vakiintumiselle on ollut vuosikymmenten kuluessa varsin merkittävä. Tämäkin on jo yksi syy miksi partiomuseo on mukana leirillä esittelemässä meripartion kuluneita vuosia ja nykypäivää sekä tietysti keräämässä tämän päivän historiaa ja vanhoja muistoja. Partiomuseo on leirin aikana ollut avoinna joka päivä 10-20.

Urheilukoitoksen loppuhuipentuma

Satahangan suuren Sports-koitoksen loppuhuipentumaa vietettiin lippuaukealla torstai-iltana. Voittajaksi selviytyi Seminum-venekunta Flötjan-alaleiristä, vaikka finaalissa toisena ollut kreikkalaisten joukkue antoikin kovan vastuksen. Lajeina loppuotteluissa oli mm. jalkapallogolf, yhteishiihto, frisbeen heitto ja arpakuution valmistaminen.

Perinnealukset

perinne.jpg (20930 bytes)

Satahangalla leiriläiset ovat tutustuneet myös merenkulun historiaan käytännönlähtöisesti. Leirin monista eri koulutuspisteistä yksi on nimeltään "Perinnealukset". Perinnealuksilla tarkoitetaan vanhaan klassiseen tyyliin rakennettua uutta alusta. Satahangalla tällaisia aluksia ovat olleet ahvenanmaalainen kaljaasi Albanus, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jaala Valborg sekä kalasumppu Jehu ja isovene nimeltään Cajsan. Kaikkia näitä aluksia käytettiin aikanaan kauppa-aluksina.

perinne2.jpg (36156 bytes)

Päättäjäiset

Satahanka IX -leiri päättyy lauantaina 8.8. Huomenna on päättäjäisten aika. Tämä tilaisuus alkaa kello 21.00 leirin alakentällä satamaan johtavan tien varressa. Ohjelma on historiallinen ja se sisältää kohtauksia Bomarsundin taistelusta tykinlaukauksineen ja hyökkäävine aluksineen.


(C) Satahanka Web Team 1998 --- Last updated 07.08.98 --- satahanka98@www.partio.fi