Merelle ja rantaan

Purjehtimaan isoilla aluksilla 

Tavoitteena on, että jokainen leiriläinen pääsee kahtena päivänä merelle isoilla aluksilla. Alukset irtautuvat leirin satamasta aamulla ja palaavat sinne iltapäivällä, joten vesillä ollaan aina koko päivä. Aluksilla on purjehduksen lisäksi ohjelmaa. Leirialueen vesialue on erinomainen purjehduksille. Päivän aikana on sopivalla kelillä mahdollista mennä jopa Ahvenanmaan puolelle ja lähisaarissa on paljon mielenkiintoisia taukosatamia. 

Haikki

Haikilla on eripituisia reittejä eri ikäkausille ja kaikki ikäkaudet pääsevät matkanvarrella testaamaan merimiestaitojaan sekä laivahenkeä muun muassa kirkkoveneessä. Haikki on leirialueen ulkopuolella.  Haikki kestää yön yli. Haikki lähtee leiriltä aina sen päivän ohjelmien jälkeen ja palaa leirialueelle seuraavana päivänä iltapäivällä.

Meripelastus

Montako kertaa olet uinut pelatusliiveillä? Mikä se kellunta-asento on? Meripelastusohjelmassa harjoitellaan pelastautumista: veden varassa toimimista, kelluntaa,  letkauintia sekä pelastuslauttaan nousua. Tämän leirin jälkeen tiedät myös, miten toimia onnettomuustilanteessa. Meripelastusohjelmaan osallistutaan joko aamu- tai iltapäivällä. Paikallisen Meripelastusyhdistyksen alukset ovat leirillä päivystämässä ja leiriläisillä on mahdollisuus päästä tutustumaan niihin.

Uimakouluun? No uimakouluun tietenkin!

Uintiohjelmapisteessä uintiopettaja kouluttaa uintitekniikoita ja tehokkaampaa uintia. Uintiohjelmassa ei kilpailla, vaan tarkoituksena on oppia uimaan paremmin. Ohjelma saattaa huipentua uimahyppynäytökseen tai mukavaan auringonottoon rantakalliolla. Uintiohjelmaan osallistutaan joko aamu- tai iltapäivällä.

Opi jollailemaan

Jollapurjehduspisteessä voit oppia jollapurjehduksen perusteet. Leiriläiset pääsevät kolmen hengen venekunnissa purjehtimaan leirin edustalla olevalle selälle. Mukana on eri tyyppisiä jollia, mutta hienoimpia ovat uudet RS Visionit. Jollapurjehdukseen osallistutaan joko aamu- tai iltapäivällä.

Vesipuistossa leikitään

Vesipuistossa pääset kokeilemaan vesileikkejä, joita et pääse kokeilemaan missään muualla: Tukkijuoksua, vesiliukumäki ja paljon muuta. Vesipuisto on rannassa. Vesipuistossa ollaan joko aamu- tai iltapäivällä.

22:13 30.8.2012 Tekijä: Tuuli Siiskonen
Lähde siirtomiehistöihin! Siirtomiehistöpörssin kautta voi saada apuja oman lippukunnan akuuttiin miehistövajeeseen veneen saamiseksi leirille. Ja mitäpä leiri olisi ilman leirikauppaa sekä leirilehteä? Leirillä on myös vierailupäivä.
Leiriläinen, venekunnanjohtaja, palvelutehtävät ja perheleiri - mikä juttu sopii minulle? Satahanka on tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille.
Satahanka -leiri järjestetään vuonna 2013 Kustavissa. Leiripaikka on Lootholman leirintäalue. Saaristoseikkailun koordinaatit ovat N 60°32,0‘ E 21°22,2’.
Mikä on laipio? Kaivetaanko sillä maata? Satahangalla voi myös tehdä silloin kun tuntuu ja ehtii. Yönsilmä -kahvila houkuttelee johtajia. Avajaisissa, iltanuotiolla ja päättäjäisissä katsellaan parasta ohjelmaa ja lauletaan täysillä kavereiden kanssa.
Katso täältä leirin ohjelman aikataulu. Satahangan kuutena leiripäivänä on ohjelmaa purjehduksesta tukkijuoksuun. Käy katsomassa, mitä Satahangalla tehdään! Lisää kuvia ja leiri-ohjelma myös kuvagalleriassa.

Jollailua, tukkijuoksua, haikki, vesiliukumäki ja biitsi! Meripelastus, onko se muutakin kuin kuviokelluntaa? Ja hyvällä kelillä ehtii käydä Ahvenanmaalla saakka purjehtimassa.