Medialle

Purjehdusta, meripelastusta ja tukkijuoksua - meripartiolaisten 8. päiväisellä kesäleirillä ei ohjelma lopu kesken

Satahanka XII on meripartioleiri, jossa jokainen partiolainen pääsee kokeilemaan ja kehittämään merimiestaitojaan. Leiriläiset pääsevät kahtena päivänä purjehtimaan jollakin leirille osallistuvasta noin 20 partioaluksesta. Jokainen leirille saapuva partioalus on erilainen, kaikki on kunnostettu ja muokattu juuri omistavan lippukunnan tarpeisiin sopiviksi. Leiriläiset siis pääsevät tutustumaan sekä erilaisiin moottori- ja purjealuksiin että erilaisiin veneilykulttuureihin. Purjehdusreissuilla saatetaan käydä pyörähtämässä Ahvenanmaalla asti. Purjehtimista jokainen leiriläinen pääsee kokeilemaan myös pienemmillä veneillä, jollilla. Tietysti myös ohjelma maissa keskittyy merenkulun taitoihin; leiriläisille tulevat tutuiksi niin meripelastuksen salat kuin veneen huoltotyötkin.

Vaellusta ja vapaauintia – Satahanka XII on villiä vesiohjelmaa partiolaisille

Satahanka XII –leiri tarjoaa partiolaisille ohjelmaa sekä maalla että merellä. Kustavin Lootholma kerää noin 1000 veneilystä innostunutta partiolaista yhteen ensi kesänä heinä-elokuun taitteessa. Kahden purjehduspäivän lisäksi leiriohjelmaan kuuluu merimiestaitojen kartuttaminen erilaisissa ohjelmapisteissä. Jokainen leiriläinen pääsee osallistumaan yön yli kestävälle haikille eli minivaellukselle. Millainen se kirkkovene todella on? Tämä ja moni muu asia selviää haikki-matkan varrella. Haikin reitti on suunniteltu erikseen jokaiselle ikäkaudelle sopivaksi. Joka päivä leiriläisille on tarjolla erilaista meriaiheista ohjelmaa. Esimerkiksi tukkijuoksu ja jollailu tulevat tutuksi kesän hauskimmalla meripartioleirillä. Satahangalla selviää myös, onko uimakoulu tarkoitettu muillekin kuin pikkulapsille.

Monipuolista meripartio-ohjelmaa maalla ja merellä 8. päivän ajan

Satahanka XII on partioleiri, jossa opitaan hyödyllisiä merenkulun taitoja kesäisessä saaristossa. Kesän monipuolisimman leirin jälkeen on leiriläisillä hallussa niin veneen perushuoltotyöt kuin merionnettomuustilanteesta selviytymisen taidot. Hauskaa on varmasti kaikilla, kun partiolaiset pääsevät testaamaan tukkijuoksua ja leirin omaa vesiliukumäkeä. Merelle jokainen pääsee kahtena päivänä isoilla partioveneillä. Näillä purjehdusretkillä voi päästä seilailemaan aina Ahvenanmaalle asti. Itse leiripaikka on Kustavin saariston sydämessä, Lootholmassa. Leirialueella asuvat kaikki noin 1000 leirille osallistuvaa partiolaista. Meripartioleirilläkin kuivaa maata on leiriläisillä ainakin makuupussien alla, kun majoittuminen tapahtuu perinteisesti teltoissa. Suomalainen saaristo tulee tutuksi jokaiselle leiriläiselle päiväretkien aikana. Päiväpurjehdusten lisäksi partiolaiset pääsevät tutustumaan leirin lähialueisiin myös jalkaisin yön yli kestävällä haikilla.

Satahanka XII on vesipetojen paratiisi

Miten merionnettomuustilanteessa toimitaan? Onko pelastuslauttaan helppo kiivetä? Jokainen leiriläinen saa testata rajojaan Satahanka XII –leirin meripelastuspisteellä. Satahanka XII on meripartioleiri, jossa korostuvat merimiestaidot. Meripelastuksen lisäksi ohjelmassa on purjehdusta, jollailua ja vesileikkejä. Partiolaisten omien alusten lisäksi myös paikallisen Meripelastusyhdistyksen alukset ovat leirillä päivystämässä, ja kaikilla leiriläisillä on totta kai mahdollisuus tutustua niihin. Heinä-elokuun vaihteessa merivesi on varmasti tarpeeksi lämmintä jo jokaiselle leiriläiselle. Hauskaa pääsee pitämään vesipuistossa ja uimataitoja kehittämään uimakoulussa. No, mitä siellä partiolaisten uimakoulussa sitten tehdään? Ainakaan mitään vakavamielistä kilpailua ei ole tiedossa.

17:44 21.5.2013 Tekijä: Eveliina Leino
Satahangalle odotetaan yli sataa ulkomaista vierasta. Tuo kansainvälinen partioleiri kotiisi: tule mukaan Home Hospitality -ohjelmaan.
Leiriläinen, venekunnanjohtaja, palvelutehtävät ja perheleiri - mikä juttu sopii minulle? Satahanka on tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille.
Satahanka XII on kansainvälinen meripartioleiri. Satahangalle ovat tervetulleita meripartiolaiset sekä muuta partiotoimintaa vesillä toteuttavat lippukunnat tai sellaisiksi aikovat.
Katso täältä leirin ohjelman aikataulu. Satahangan kuutena leiripäivänä on ohjelmaa purjehduksesta tukkijuoksuun. Käy katsomassa, mitä Satahangalla tehdään! Lisää kuvia ja leiri-ohjelma myös kuvagalleriassa.

Jollailua, tukkijuoksua, haikki, vesiliukumäki ja biitsi! Meripelastus, onko se muutakin kuin kuviokelluntaa? Ja hyvällä kelillä ehtii käydä Ahvenanmaalla saakka purjehtimassa.
Mikä on laipio? Kaivetaanko sillä maata? Satahangalla voi myös tehdä silloin kun tuntuu ja ehtii. Yönsilmä -kahvila houkuttelee johtajia. Avajaisissa, iltanuotiolla ja päättäjäisissä katsellaan parasta ohjelmaa ja lauletaan täysillä kavereiden kanssa.