Näin haet osaamismerkkiä

Älä unohda kaikkea sitä mitä olet tehnyt ja oppinut Roihulla. Hae osaamismerkki ja näytä kaikki tämä muille!

Roihulla on viisi osaamismerkkiä:

  • Finnjamboree Experience (lähinnä samoajat)
  • Nuorten ohjaajana leirillä (lähtökohtaisesti leiriluotsit)
  • Ryhmän johtajana leirillä (lähtökohtaisesti leirilippukunnanjohtajat)
  • Vapaaehtoisena tapahtumassa (lähtökohtaisesti lyhyissä pesteissä toimivat tekijät, myös samoajat) 
  • Osaamista vapaaehtoistyöstä (lähtökohtaisesti pitkissä, vaativimmissa pesteissä toimivat tekijät) 

Miten haen osaamismerkkiä? 

Aloita luomalla henkilökohtainen Open Badge Passport -tili osoitteessa www.openbadgepassport.com​. Open Badge Passport on paikka, johon linkittyvät kaikki henkilökohtaiset merkit nyt ja tulevaisuudessa. Tilin avulla voit hallinnoida merkkejä ja päättää siitä mihin ja miten merkkien tietoa jaetaan. Muista rekisteröityessäsi antamasi sähköpostiosoite, tarvitset sitä merkkihakemuksessasi. 

Valitse haettava merkki ja avaa sähköinen hakemuslomake alla olevista linkeistä. Voit halutessasi hakea useampaa merkkiä tai samaa merkkiä eri kielillä (suomi, ruotsi ja englanti).

Täytä sähköinen hakemus vastaamalla merkkihakemuksessa oleviin kysymyksiin. Voit liittää myös tiedostoja täydentämään oman osaamisen sanoittamista esimerkiksi videon tai valokuvien avulla. Huomioithan, että hakemus on julkinen. Muista näin ollen kunnioittaa yksityisyyttä liittäessäsi esim. valokuvia. Kuvailemasi osaaminen on voinut kertyä myös muualtakin kuin partiosta. Voit tallentaa ja jatkaa merkin hakemista tekemällä välitallennuksen. Lähetä hakemuksesi, kun olet valmis. 

Lopuksi sinun täytyy vielä vastaanottaa merkkisi hyväksymällä se. Tämän jälkeen voit hyödyntää merkkiä ja kertoa osaamisestasi jakamalla merkkiäsi esimerkiksi somekanavissa, sähköisessä cv:ssä, työpaikkahakemuksessa sekä omissa opinnoissasi osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

 

Finnjamboree Experience

Bild på märketMerkin saaja on toiminut leirillä vapaaehtoistehtävissä ja osallistunut ikäkautensa leiriohjelmaan. Merkin myöntäminen perustuu osallistujan itsearvioon.

Merkki on tarkoitettu lähinnä samoajille. Hakemus hyväksytään automaattisesti. 

 

Nuorten ohjaajana leirillä / Handledare för ungdomar på läger / Leader of young people at camp

kuva merkistäMerkin saaja osaa ohjata nuoria leirillä sekä ymmärtää järjestön kasvatustavoitteet.

Merkki on tarkoitettu lähtökohtaisesti leiriluotseille. Kyläpäällikkö hyväksyy hakemuksen. 

 

Ryhmän johtajana leirillä / Ledare för en större grupp på läger / Leader of a unit at camp

kuva merkistäMerkin saaja osaa johtaa useamman ihmisen muodostamaa ryhmää ja toimintaa suunnitelmallisesti sekä vastaanotetun toimeksiannon mukaisesti leiri- tai retkiolosuhteissa.

Merkki on tarkoitettu lähtökohtaisesti leirilippukunnanjohtajille. Kyläpäällikkö hyväksyy hakemuksen. 

 

Vapaaehtoisena tapahtumassa / Volontär på ett evenemang / Event volunteer

kuva merkistäMerkin saaja on osallistunut vapaaehtoistyöntekijänä tapahtuman tekemiseen omaa osaamistaan kehittäen.

Merkki on tarkoitettu lähtökohtaisesti lyhyissä pesteissä toimineille tekijöille, myös samoajille. Hakeaksesi tätä merkkiä tarvitset hakukoodin, jonka saat pestiesimieheltäsi. Hakemus hyväksytään automaattisesti.

 

Osaamista vapaaehtoistyöstä / Krävande frivilliguppdrag / Skills from volunteer experience

kuva merkistäMerkin saaja on toiminut vapaaehtoistyöntekijänä vastuullisessa ja pitkäkestoisessa johtamis-tai asiantuntijatehtävässä osaamistaan kehittäen.

Merkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu pitkissä, vaativimmissa pesteissä toimineille tekijöille. Hakeaksesi tätä merkkiä tarvitset hakukoodin, jonka saat pestiesimieheltäsi. Hakemus hyväksytään automaattisesti.