Home Hospitality -perhevierailut

Mainio tapa päästä osalliseksi Roihun kansainvälisestä meiningistä on majoittaa ulkomailta saapuva vieras!

Roihulle on tulossa suuri joukko kansainvälisiä vieraita ympäri maailmaa. Home Hospitalityssa eli perhevierailussa suomalaiset avaavat kotiensa ovet näille leirivieraillemme! Perhevierailu järjestetään ennen leiriä, la 16.7.– ke 20.7.

Majoittaminen

Toivomme, että isäntäperhe majoittaa vieraan asiallisesti (tässä on kulttuureista riippuvia eroja) ja tarjoaa vieraalle normaalit ruoat, joita perhe yleensä itsekin syö – allergioista tiedotamme perhettä ennen kuin vieras saapuu. Yhteen perheeseen majoitetaan yleensä 2–3 vierasta, riippuen siitä, montako vierasta perhe pystyy majoittamaan.

Ohjelma

Perhevierailussa voitte viettää aikaa vapaasti tutustuttaen vierastanne lähiympäristöön ja suomalaiseen kulttuuriin. Suosittelemme ilmaisia huveja, kuten pyöräretkiä lähiympäristöön tai paikallisille nähtävyyksille. Vieraan ei voi edellyttää maksavan pääsystä johonkin nähtävyyteen, mutta perhe voi harkita vierailua esimerkiksi museoon, jos pääsymaksu on edullinen. Mitään kallista ei kannata tehdä, vaikka perhe haluaisi maksaa myös vieraan kulut – tietyissä kulttuureissa tämä asettaa vieraan epämukavaan asemaan.

Suosittelemme, että lippukuntanne ja alueenne järjestää jotain yhteistä tekemistä yhtenä päivänä tai iltana, esimerkiksi perinteisen iltanuotion yhdessä.

Kuljetukset

Leirille matkustetaan pääsääntöisesti ke 20.7. Matkoista on lähetetty tiedot isäntäperheille heinäkuun alussa ja pääsääntö on seuraava: pääkaupunkiseutulaiset isäntäperheet hakevat vieraansa lentokentältä la 16.7. noin puoli tuntia lennon saapumisen jälkeen ja tuovat heidät sinne takaisin ke 20.7. klo 8 (Helsinki) tai 8.30 (muu pääkaupunkiseutu). Sieltä Roihu järjestää heille kuljetuksen leirille. Muualle Suomeen Roihu järjestää kuljetuksen ja jättää vieraat kaupungissa X pisteeseen Y, josta isäntäperheet heidät hakevat la 16.7. ja tuovat takaisin samaan paikkaan annetun aikataulun mukaan ke 20.7. Olettehan ajoissa paikalla, jotta kuljetukset ovat aikataulussaan myös reittien pohjoisimmissa pisteissä!