Pestissä toimiminen

Miten pestissä toimimista tuetaan leirin aikana? Vastauksen löydät täältä!

Kehittämö

Kehittämö on leirin työvoimatoimisto ja samoajien tukipiste. Kehittämö sijaitsee palvelukeskuksessa leiritoimiston läheisyydessä ja palvelee kahdella luukulla leirin jokaisena päivänä 8.30-20, yhteisten ohjelmien päivinä 8.30-18.30.​

Lue lisää täältä.

Pestissä jaksaminen

Vapaaehtoisten tuki on tukenasi, apunasi sekä rinnalla kulkijana koko leirin ajan. Tukenasi on sekä Johtajahuoltotiimi (sisältäen leirin aikaisen palkitseminen), Varavoima että Keidas. Seuraavassa lyhyt esittely kertoo siitä, miten voimme toimia yhdessä kanssasi leirin ajan!


Johtajahuoltotiimi - kuulevat korvat

Roihun Johtajahuoltotiimin tehtäviin kuuluu seurata leirin aikana tekijöiden fyysistä ja henkistä jaksamista, työn organisointia ja kuormittavuutta. Nyt vielä ennen leirin alkua jaksamisen seuranta on pestiesimiesten vastuulla. Niin omasta kuin tiimiläisten jaksamisesta kannattaa pitää hyvää huolta!

Roihun johtajahuollon tiimi on koonnut vinkkejä tänne siitä, miten tunnistaa alkavat uupumisen merkit ja miten omia pestattuja voi tsempata eteenpäin.

Johtajahuoltotiimi vastaa myös vapaaehtoisten tekijöiden palkitsemisesta mahdollisimman tasapuolisesti. Leirillä yksi hyvin konkreettinen palkinto on viedä oma tiimi saunomaan leirialueen ulkopuolelle. Olemme jo koonneet toiveita tiimien vuoroille, ja näiden pohjalta jaamme saunavuorot. Ihan kaikille leirin aikuisille tekijöille ei riitä saunavuoroa, mutta jaamme kaikki vapaat vuorot viimeistään leirin aikana.

Pieniä konkreettisia palkitsemisia ovat myös kahvi + leivonnainen- sekä pehmislippu. Näitä jaamme leirin alussa pestiesimiesten kautta eteenpäin jaettavaksi 1-2 kpl/tekijä. Muista mahdollisista palkinnoista ja kiitoslahjoista tehdään päätös leirin jälkeen.


Varavoimatiimi - kun tarvitset paikkaajaa

Varavoimatiimi on n. 10 hengen tiimi, jonka jäsenet ovat kokeneita aikuisia partiojohtajia, jotka voidaan lyhyellä varoitusajalla leirillä sijoittaa paikkaamaan uupunut, sairastunut tai muuten estynyt jonkin osa-alueen pestiesimies. Välillä otamme pestin haltuun tarvittavaksi ajaksi ja välillä riittää, kun sparrataan tekijää ja ratkotaan ongelmat. Olemme käytettävissä mestari-, päällikkö- ja johtajatason pesteihin. Alaleiriorganisaation huolehtii leirilippukuntien henkilöstön jaksamisesta.

Tavoitteena on luoda pestiesimiehille luonteva kanava pyytää apua. Ilman, että asia täytyy viedä leiritoimikuntaan asti. Toki teillä laajennetun leiritoimikunnan jäsenillä on hyvä näköala vastuualuiedenne tilanteeseen ja olemme yhtälailla käytettävissä osoittamiinne tuuraus-tehtäviin. Toimimme läheisessä yhteistyössä Kehittämön (Tina Dahlgren) ja Johtajahuollon (Pertti Lampinen) kanssa.

Toivomme että kynnys ottaa meihin yhteyttä on matala, jotta voimme auttaa ajoissa. Meidät löytää leirillä Keitaalta ja Leiritoimiston takahuoneesta päivystämästä. Ota yhteyttä kun tarvitset varavoimaa!


Keidas - virkistystä vaeltajille ja aikuisille keskellä leiriarkea

Sijainti: Huminan kainalossa

1. Old Scouter Cafe, aikuiseen makuun. Avoinna 9-01, klo 18 alkaen K18.

  • Käsityö-Craft Lounge, erilaisia kädentaitoja vaeltajille ja aikuisille klo 9-21. Aikuisten Roihakka -nahkaranneke K22
  • Lähteet-Springs, ohjelmaa aikuisille, mm. lavatanssikurssi, luentoja, musiikkia, klo 22:30 saakka
  • Geysir, Puumavartion oppimispajoja kaikesta mahdollisesta. Oman lukujärjestyksen mukaan klo 10-22

2. Kylpylä, vaeltajien ja aikuisten jaksamisen tuki. Avoinna 9-12:30 ja 14-21.

  • Rentola-Wellnes, unohdat olevasi partioleirillä. Kampaamo, manikyyri, hierontaa
  • Spa, kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut. Kuumat suihkut ja kylpypaljut
  • Kuntosali-Gym, kehon leirityökyvyn ylläpitoa kropan omaa painoa hyväksi käyttäen

3. Pähkinät, ympäri leirialuetta kiertävät Rentolan, Kuntosalin, Käsityö Loungen ja Lähteiden palvelut

  • erityisesti leirilippukunnanjohtajille
  • myös virkistävänä taukohetkenä ohjelmapisteissä ja muilla pestipaikoilla

Yhteystiedot

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää vapaaehtoisten tuesta, johtajahuollosta, palkitsemisesta, varavoimasta tai Keitaasta, ota yhteyttä – olemme sinua varten!