Ohje yhteiskuljetusten kuljettajille

Ohje liikennöitsijöille bussien saapumiseen leirialueelle 20.7. ja 28.7.2016

Leirialue sijaitsee Evolla, Hämeenlinnassa tien 53 varrella Tuulosen ja Padasjoen välillä.

KarttakuvaSaapuminen leirialueelle tapahtuu annettuna ajankohtana Padasjoentien (tie 53) ja leirialueen risteykseen (merkitty oheiseen karttaan punaisella ympyrällä). Alueella on opasteita, (Roihu 2016), jotka ohjaavat oikeaan risteykseen.

Risteyksestä linja-auto ohjataan eteenpäin linja-autossa näkyvän tunnisteen mukaisesti. A4-kokoisen tunnisteen on oltava selkeästi näkyvillä etutuulilasissa.

Ajankohdat ja tarvittavat tunnisteet toimittaa teille kuljetustilauksen yhteyshenkilö.

Kuljettajan tulee varata noin yksi (1) tunti leirialueella asiointiin (saapumisesta tien 53 ja poistumiseen leirialueelta). Alueen liikenne tulee varmasti ruuhkautumaan, joten toivomme kärsivällisyyttä!

Ohjeistuksen tulostettava versio

Saapuminen

Linja-auto pääsee leirialueelle vain annettuna ajankohtana. Linja-auton kuljettaja (liikennöitsijä), ei partiolaiset, vastaa oikea-aikaisesta saapumisesta kantatien 53 (Padasjoentie) ja Opistontien (Evokeskukselle johtava tie) pohjoiseen risteykseen, josta linja-auto opastetaan eteenpäin. Linja-autoja pyydetään saapumaan noin 5-10 minuuttia ennen annettua saapumisaikaa edellä mainittuun pysäytyspaikkaan.

  • Nopeusrajoitus leirialueen hiekkateillä on 30 km/h
  • Huomaattehan että alueella on n. 10 000 lasta ja nuorta, joiden liikkeitä on erittäin vaikea valvoa!
  • Liikenne leirialueella on yksisuuntaista ja sallittu ainoastaan linja-autoille. Peruuttaminen leirialueella ei siis ole tarpeellista

Annettuja saapumisaikoja on noudatettava. Etuajassa saapuvat yhteiskuljetukset suositellaan odottavan Tuulosen kauppakeskuksen pihalla.

  • Tuulosen kauppakeskuksessa on idän puolella iso hiekkakenttä ja eteläpuolen parkkipaikalla pitkätie, jonne mahtuu kymmeniä busseja
  • Tuulosen kauppakeskuksesta on Pohjoisen Opistontien risteykseen matkaa noin 18 km

Pohjoisesta tulevat yhteiskuljetukset voivat pysähtyä Padasjoella ABC:n pihalla tai levähdyspaikalla 4,6 km ennen Pohjoista Opistontien risteystä. Aikaisempien leirien kokemuksella suosittelemme välttämään pysähtymistä tienvarteen!

Alueella on liikenteenohjaajia, joiden ohjeita on noudatettava.

Auton purkaminen ja lastaaminen

Linja-autoille on varattu pysähtymistilaa (4 paikkaa / purkaus-/lastausalue), jotka on merkitty maastoon linja-autopysäkkimerkein. Auto on pysäytettävä pysähtymistilaan siten, että muu linja-autoliikenne mahtuu ohittamaan auton vasemmalta puolelta. Muutoin liikenne ruuhkautuu.

  • Linja-auton purkamiseen on aikaa enintään 10 min
  • Linja-auton lastaamiseen on aikaa enintään 15 min

Kun linja-auto on purettu / lastattu, tulee sen välittömästi lähteä liikkeelle. Liikenteenohjaaja opastaa tämän jälkeen seuraavan auton pysähtymispaikalle.

Yhteystiedot

Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä leirin henkilökuljetusmestareihin, Jussi Javanaiseen ja Vesa Hällforsiin:

  • ennen leiriä voitte lähettää sähköpostia liikennejärjestelyihin liittyen osoitteella matkat@roihu2016.fi
  • leirin aikana tavoitatte meidät puhelimitse numerosta: 045 6925823

Tervetuloa leirialueelle ja turvallista ajomatkaa - tavoitteenamme on tapaturmaton henkilöliikenne koko leirin ajan!