AIkataulut ja muuta tarpeellista tietoa

Lisätietoa rakennus- ja purkuleirin aikatauluista, ruokailusta, majoittumisesta ja muista hyödyllisistä aiheista

Työskent​​elyn päiväaikataulu

Rakennus- ja purkuleirien päiväaikataulu noudattaa seuraavaa rakennetta: 

7.30 - 9.00 aamupala tarjolla
työskentelyä 
12.00-14.00 lounas tarjolla 
työskentelyä 
17.00-19.00 päivällinen tarjolla
työskentelyä 
19.00 päivällisen jälkeen rakennus- / purkuleirin laajennetun johtoryhmän kokous 
Osa-alueiden kokoukset tarvittaessa

19.30 naisten sauna 
20.30 miesten sauna 
21.00-22.30 iltapala tarjolla 
22.00 alkaen iltasauna​

Rakentaminen

Rakennusleiriä johtaa Roihun tekniikkajohtajat Mikko "Hietsu" Hietanen ja Janne Costiander tiimeineen. Rakennusleirin johto vastaa tekemisen priorisoinnista yhteisen suunnitelman ja ennakkoilmoitusten perusteella. Prioriteeteissa ensimmäisenä on leirin perusinfra, yhteiset rakennelmat sekä leirin järjestämisen kannalta kriittiset kohteet: mm. muonitus sekä peseytyminen.

Osa-alueiden oma rakentaminen (mm. ohjelmalaaksot, alaleirit) voi alkaa kun prioriteeteiltaan tärkeimmät asiat on saatu valmiiksi, viimeistään kuitenkin tiistaina 19.7.

Kehittämö jakaa rakentajat tehtäviin yhteistyössä rakennusleirin johdon kanssa. Kun edellinen tehtäväsi on päättynyt, ilmoittaudu kehittämöön, josta saat seuraavan tehtävän.

Leirilippukuntien rakentaminen on osa leiriläisten ohjelmaa ja se aloitetaan vasta ensimmäisenä varsinaisena leiripäivänä 20.7. Sateen sattuessa leirilippukuntiin voi rakennusleirin aikana laittaa katoksia tavaroiden suojaksi.

Ruokailu

Ruokaa on tarjolla kaikille ilmoittautuneille: sekä raksan että purun aikana tarjoillaan päivittäin aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Tarkoitus on, että jokainen jaksaa rakentaa!

Rakennusleirin tiistaina 19.7. päivällinen tarjotaan poikkeuksellisesti jo klo 16.30 ja iltapala klo 21. Ruokaa on tarjolla kaikille rakentajille. Jos tulet paikalle tiistai-aamupäivän jälkeen vain tuomaan omia tavaroita tai majoittumaan rauhassa, etkä osallistu rakentamiseen, niin varauduthan omilla eväillä.

Tiistai-iltana vietetään Harjakaisia kiitokseksi ahkerille rakentajille. Harjakaiset alkavat klo 19 Frontstagella, ja niihin pääsee keltaisella raksarannekkeella, jonka saa ilmoittautumalla raksalle tiistai-aamupäivään mennessä. Harjakaisten yhteydessä tarjotaan iltapala. 

Rakennusleirin ruokailu järjestetään Hurma-alaleirin ruokailukatoksella (Jussin katos). Rakennusleirin loppuvaiheessa ruokailu on mahdollisesti myös Syke-alaleirin ruokailukatoksella. Rakennusleirin ruokalassa on jatkuva kahvitarjoilu.​

Majoittuminen

Rakennus- ja purkuleirillä majoitutaan omissa teltoissa.

 • Mikäli saavut vain rakennus- tai purkuleirin ajaksi, tapahtuu majoittuminen leirihotellin alueella
 • Mikäli jäät raksan jälkeen myös leirille, majoitut oman leirilippukuntasi alueelle heti kun se on merkattu maastoon. Tätä ennen majoittuminen tapahtuu leirihotellin tai oman alaleirin alueella
 • Leirillä olleet majoittuvat purulla oman leirilippukuntansa alueella

Peseytyminen 

Rakennusleirin alussa saunominen tapahtuu Evokeskuksella. Kun omat saunat ja suihkut on saatu rakennettua, siirtyy saunominen leirialueelle. Tästä tiedotetaan rakennusleirin aikana.

Vapaaehtoisten tuki

Pestissä jaksamisen tuki toimii Raksalla neljällä eri tavalla:

 1. Henkinen huolto; pestissä jaksamisen tai tulevan leiripestin mietteet. Johtajahuoltomestari Pertti Lampisen "kuuntelevat korvat" ovat puhelimen päässä.
 2. Teetä ja korppuja tarjolla su 17.7. ja ma 18.7. Keitaan Old Scouter Cafessa. Kello 21.00 alkaen vapaata verkostoitumista, käy ensin iltapalalla tai ota se mukaan mukaan ja tule tapaamaan tuttuja.
 3. Keitaan Span koekäyttö alkaen su 17.7. klo 19.30 sekasaunalla. Auta meitä testaamaan kylpypaljujen ja suihkujen toimintaa. Pyyhe ja simmarit mukaan.
 4. Palkitsemiseen liittyvät leirialueen ulkopuoliset saunat alkavat lämmetä ma 18.7. Raksan aikaisesta käytöstä tiedotetaan raksalla, tai kysy vapaita vuoroja Johtajahuoltokymppi Johanna "Nonnu" Valennolta.

Työturvallisuus

Turvallisesta rakentamisesta on erillinen ohje, jonka voit ladata täältä. Tutustu siihen jo etukäteen!

Omat varusteet:

 • ​Työkäsineet
 • Turvakengät (suositeltava)
 • Suojalasit
 • Heijastinliivi tai heijastin ja otsalamppu pimeässä työskentelyä ja kulkemista varten. Alueella liikkuu pimeälläkin runsaasti autoja ja työkoneita.
Rakennusleirin työkalulainaamosta löytyy jonkin verran suojavarusteita lainattavaksi. Turvakengät ovat henkilökohtainen varuste, niitä ei ole lainattavaksi.
Leirialueella liikuttaessa puukko on oltava tupessa ja muut työkalut on kuljetettava siten, etteivät ne aiheuta vaaraa itselle eivätkä muille.

Tiedott​aminen

Tiedottaminen tapahtuu leirin palvelukeskuksen info-näytöillä, sekä alaleiri-infojen näytöillä sitä mukaa kun ne valmistuvat. Lisäksi tiedottamista tapahtuu ruokailujen yhteydessä.

Päihteet​

​Rakennus- ja purkuleirillä pätee samat säännöt päihteiden osalta kuin varsinaisella leirilläkin.

Roskat​

Jokainen on velvollinen huolehtimaan omista sekä oman rakennuskohteen rakentamisessa syntyvän jätteen kierrättämisestä leirin ohjeiden mukaisesti.