Puhelimen käyttö leirillä

Saako Roihulla käyttää kännykkää? Voiko partioleirilläkin olla oma mobiilisovellus? Vastaukset löydät tältä sivulta!

Leirillä on käytössä koko alueen kattava wifi-verkko, joka on toteutettu yhteistyössä Elisan kanssa. Huomaathan, että kaikki leiriläiset eivät välttämättä kuitenkaan voi olla koko leirin ajan yhteydessä verkkoon. Pieniin takkuiluihin yhteydenpitosovellusten, kuten Facebookin tai WhatsAppin kanssa kannattaa siis varautua.

Partiovakuutus ei korvaa leirillä rikkoutunutta puhelinta. Partiovakuutuksesta tarkemmin Suomen Partiolaisten sivuilla.

Hätätapauksissa leiriin voi soittaa numeroon 010 190 110. Tällöin soittopyyntö välitetään leirilippukunnanjohtajalle, joka ottaa yhteyttä kotiväkeen. Ensisijaisesti yhteydenotot kannattaa kuitenkin suunnata leiriläisen oman leirilippukunnan johtajistoon. Leiriläisten kannattaa pitää tärkeät puhelinnumerot myös paperilla hätätapauksia varten.

Puhelimen lataus

Kuva powerbankistaRoihulla on mahdollista saada kännykkään lisävirtaa leirituotekaupassakin myytävien powerbankien (kannettavien akkupakkausten) avulla!

Powerbankin on valmistanut Polyconcept GBS ja sen hinta on ennakkoon ostettuna 12 euroa. Kun tilaat varavirtalähteesi etukäteen, saat sen valmiiksi täyteen ladattuna. Leiriltä ostettaessa hinta on 11 euroa, mutta powerbankissa on vain varastointilataus. Leirin kahviloissa tai myyntipaikoissa on mahdollisuus vaihtaa tyhjä akkupakkaus täyteen ladattuun 2,50 eurolla.

Akkupakkauksessa on kapasiteettia 4000mAh, niinpä sillä lataa kännykän noin kahdesti puhelimesta riippuen. Powerbank sisältää USB-latausjohdon, mutta i-Phonen käyttäjät tarvitsevat lisäksi oman latausjohtonsa mukaan. Mallissa on lisäksi taskulamppu.

Tuote noudetaan leiriltä Indie-leirituotemyymälästä. Tuotetta ei siis toimiteta postitse etukäteen. Tulostettu tilausvahvistus nopeuttaa noutoa merkittävästi!

Mallin tarkat tiedot

Kapasiteetti: 4000mAh
Koko: 97 x 46 x 23 mm
Väri: valkoinen
Ominaisuudet: ulostulo 5V 1000mA, latausindikaattori (led), taskulamppu, USB-latausjohto
Valmistaja: Polyconcept GBS
Valmistuttaja: High Peak Finland

Roihulla ei voi valitettavasti ladata muun mallisia omia powerbankkeja eikä akkuja. Leiriläiset voivat ladata puhelimia Roihulla ainoastaan kannettavilla akkupakkauksilla.

Puhelimen latausväliä voi pidentää käyttämällä puhelinta säästeliäästi. Katso Elisan vinkit akun käyttöajan pidentämiseen!

Sosiaalinen media

Ohjelmiin osallistuessasi nauti hetkestä ja keskity tekemiseen. Ohjelmissa on luvassa vauhdikastakin tekemistä, jossa on riski kadottaa tai kolhia kännykkää. Suojaa se siis huolella tai jätä luuri suosiolla rinkkaasi ohjelmien ajaksi.

Onnettomuustilanteessa Roihun viestintä hoitaa raportoimisen ulkomaailmaan. Ethän ole kansalaisreportteri vaan hälytä mieluummin apujoukkoja paikalle ja anna apua taitojesi mukaan tai anna tilaa auttajille.

Muista myös nämä:

  • Kun postaat kaverista kuvan, mieti, postaisitko itsestäsikin samanlaisen kuvan
  • Älä salakuvaa, trollaa tai kiusaa
  • Öisin kännykätkin lepäävät!

Somettaessasi käytä hashtageja #roihu2016 ja #mäoonliekeissä!

Suositellut sovellukset


RoihuApp

Roihulle on tekeillä oma mobiilisovellus eli appi. Se sisältää leirikartan, paikka- ja ohjehaun sekä joukon vapaaehtoisia leirisuorituksia. Appissa saa muun muassa ruutuun omat yhteystiedot, jolloin ne on helppo antaa uudelle leirikaverille. Lisäksi mukaan pyritään saamaan kalenterinäkymä omista päivän tapahtumista ja uusien tapahtumien haku.

Beta-versio appista on jo ladattavissa Applen, Googlen ja Microsoftin sovelluskauppoista. Ennen leirille lähtöä kannattaa tarkistaa, onko appiin tullut jo päivityksiä; lopullinen versio tulla julkaisemaan vielä ennen leiriä!


112 Suomi

Olethan jo ladannut 112 Suomi -sovelluksen? Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, hätäkeskus saa automaattisesti soittajan sijaintitiedot. Tällöin soittajan ei tarvitse osata kertoa sijaintiaan itse. Sovelluksesta on siis apua arjessakin, mutta erityisen hyödylliseksi se voi osoittautua leirillä, mikäli jotain sattuu: leirillä toimitaan kuten muutenkin elämässä eli hätätilanteessa soitetaan 112.

Toivomme, että jokainen leirille tuleva lataa sovelluksen kännykkäänsä! Sovelluksen löydät puhelimesi sovelluskaupasta. Lisätietoja täällä.


MobiMetsä

Tarpojaohjelman Metsälaaksoa varten on kehitetty Suomen Partiolaisten ja UPM:n metsäinen mobiilipeli, jonka voi jo ladata iOS:lle, Androidille ja Windows Phonelle sovelluskaupoista. Pelissä perustetaan puita raaka-aineena hyödyntävä yritys, ja pelaaminen vie hauskalla tavalla luontoon myös oikeassa elämässä!