Yhteiset pelisäännöt

Roihu on partioleiri, jolla toimitaan partion arvojen ja ihanteiden mukaisesti. Säännöt koskevat jokaista leirille osallistujaa, iästä ja tehtävästä riippumatta. Sääntöjen tarkoituksena on taata jokaiselle osallistujalle turvallinen, sujuva ja mukava leirikokemus.
Innokkaita partiolaisia saapumassa leirille
Kuva: Antti Kurkinen

Pelisäännöt Roihulla

Jokainen osallistuja Roihulla sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Tilanteessa, jossa sääntöjä ei noudateta ja osallistuja aiheuttaa vaaraa tai vakavaa haittaa itselleen ja/tai muille leiriläisille, voidaan täysi-ikäinen osallistuja lähettää kotiin omakustanteisesti kesken leirin eikä leirimaksua tällöin palauteta. Alaikäisen osallistujan kohdalla kutsutaan huoltaja hakemaan hänet pois leiriltä. Näin joudutaan toimimaan myös silloin, jos osallistuja toistuvasti jättää noudattamatta leirin sääntöjä.

  1. Leirihuivi ja ikäkausiranneke ovat päällä koko ajan.
  2. Ei kiusata! Roihulla ei hyväksytä minkäänlaista kiusaamista tai syrjintää.
  3. Uiminen vain ilmoitettuina aikoina karttaan merkityllä uimarannalla ja aina uimaparin kanssa.
  4. Tulenteko sallittu vain johtajien luvalla ja valvonnassa, erikseen määritellyillä paikoilla.
  5. Tupakointi on sallittu vain tupakkapaikoilla. Roihulla noudatetaan Suomen tupakkalakia.
  6. Roihu on päihteetön leiri. Päihteet eivät kuulu partiokulttuuriin eikä niitä käytetä partioleirillä. Myös päihtyneenä esiintyminen tai huumausaineiden tuonti ja hallussapito leirialueella on ehdottomasti kielletty.
  7. Hiljaisuus 23-07, vältä liikkumista hiljaisen tunnin 23-24 ajan.
  8. Pese käsiäsi usein: vähintään aina ennen ruokailua ja vessan jälkeen.
  9. Nimikoi tavarasi jo ennen leiriä. Kunnioita toisten ja yhteistä omaisuutta, älä lainaa ilman lupaa! Leirillä olevat puukot ja muut työkalut on säilytettävä ja kuljetettava omissa suojuksissaan tai niin, etteivät ne aiheuta vaaraa itselle tai muille.