Vierailupäivään saapuminen

Vierailupäivään voit saapua monella tavalla. Muistathan kuitenkin, että vierailuaika on kaikille viisi tuntia: pidäthän huolta, että olet ajoissa omassa lähtöaallossasi!

Vierailupäivänä on paljon ihmisiä liikkeellä, joten liikenne tulee olemaan ruuhkaista. Varaathan siis Roihulle saapumiseen ja poistumiseen riittävästi aikaa: viime tingassa saapuessasi olet jo luultavasti myöhässä.

Saapumistavasta riippumatta jokaisella vierailupäivään osallistuvalla tulee olla lippu hankittuna etukäteen: vierailupäivän tai pysäköinnin lippuja ei myydä enää leiriportilla.

Saapuminen julkisilla kulkuneuvoilla

Bussi saapuu leirialueelleJulkisilla kulkuneuvoilla saapuminen on erittäin suositeltavaa. Julkisilla saapuville on järjestetty edestakaiset sukkulakuljetukset Hämeenlinnan juna- ja linja-autoasemalta.

Sukkulabussi Hämeenlinnan rautatieasemalta lähtee tasatunnein kello 09.00 alkaen ja kiertää linja-autoaseman kautta leiriin. Viimeinen kuljetus leiriin lähtee klo 14.00.

Paluukuljetukset alkavat klo 13.00 leirialueen lähtöpaikalta 1 ja kulkevat päinvastaista reittiä. Vierailuaika on 5 tuntia siitä, kun saavut leirialueelle.

Sukkulakuljetuksiin ei voi jättää henkilökohtaista omaisuutta. Mukana voi kuljettaa lastenrattaita, reppuja ja muuta pientä tavaraa. Kaikissa sukkulakuljetuksissa on bussiemäntä/isäntä, jolta saa lisätietoa vierailupäivästä. Sukkulakuljetuksiin kannattaa siirtyä hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi!

Saapuminen omalla autolla tai moottoripyörällä

Leirialueen läheisyyteen ei pääse omalla autolla (poikkeuksena Inva-tunnuksella varustetut kulkuneuvot – lisätietoa alempana).

Autolla tai moottoripyörällä pysäköinti on mahdollista vain erikseen määritellyillä pysäköintialueilla. Vierailupäiväpysäköinti toteutetaan väliaikaisella pysäköintialueella noin 15 kilometrin päässä leirialueesta. Parkkipaikan ja leirialueen välillä kulkee sukkulabussi, kuljetuksen aikataulut alla. Pysäköintitilaa on runsaasti, joten auton mahtumisesta ei tarvitse murehtia! Ajo-ohjeet ja tiedot parkkipaikkojen sijainnista löydät täältä.

Vierailupäivänä odotetaan saapuvaksi yli 3 000 henkilöautoa/moottoripyörää, joten valmistauduthan jonottamaan ja odottamaan saapuessasi ja poistuessasi. Vierailupäivän pysäköinti on erillään leiriläisille tarkoitetusta pysäköintialueesta.

Jos autossasi on vielä tilaa tai haluaisit päästä jonkun kyytiin, kannattaa käydä katsomassa Roihun kyytipörssin tarjonta. 

Bussikuljetukset ajavat lippuun merkityn aallon mukaisesti vierailupäiväpysäköintialueen ja leirialueen välillä vierailupäivänä 24.7.2016 kello 09.00–19.00. Sukkulabussin lähtöajat kokonaisuudessaan:

Parkkipaikalta Leirialueelta
klo 9.00 klo 15.00
klo 10.00 klo 16.00
klo 11.00 klo 17.00
klo 12.00 klo 18.00
klo 13.00 klo 19.00

Saapuminen inva-tunnuksella varustetulla kulkuneuvolla

Inva-tunnuksella varustetulla kulkuneuvolla ja invataksilla voi ajaa suoraan leiriportille. Kyytiläiset jätetään portilla autosta, jonka jälkeen kuljettaja vie auton Evokeskuksen parkkiin. Sieltä kuljettaja saa itselleen kyydin leiriportille. Kyyti ajetaan joko henkilöautolla tai inva-taksilla, riippuen kuljettajasta.

Toinen vaihtoehto on ajaa suoraan Evokeskuksen parkkiin, josta vierailupäivän henkilökunnalta tai turvalta tilataan inva-taksi viemään koko autolla saapunut seurue leiriportille yhtä matkaa. Leiriportille ei voi jättää autoa edes inva-tunnuksella varustettuna.

Inva-luvallisten vierailijoiden ei tarvitse ostaa pysäköintilupaa, ainoastaan pääsyliput.

Saapuminen pyöräillen tai jalan

Vierailupäivään voi saapua kävellen tai pyöräillen suoraan leirialueelle. Polkupyörille on erillinen pysäköintipaikka leirialueen läheisyydessä. Noudatathan suurta varovaisuutta leirialuetta lähestyttäessä vilkkaan linja-autoliikenteen takia!

Muut saapumistavat

Taksilla saavuttaessa ei voi mennä suoraan leiriin vaan taksista tulee poistua vierailupäivän pysäköintialueelle tai Hämeenlinnan rautatie- tai linja-autoasemalle, joista on sukkulakuljetus leirille.

1+8 paikkaiset ja siitä suuremmat pikkubussit ja bussit voi ilmoittaa yhteiskuljetuksiksi, joille annetaan oma saapumis- ja poistumisaika suoraan leiriin/leiristä.