Vierailupäivä

Tervetuloa tutustumaan Roihun leirielämään! Roihun vierailupäivä järjestetään sunnuntaina 24.7.2016. Leirille odotetaan jopa 10 000 vierailijaa klo 9–19 välisenä aikana.

Hyvä vierailijamme,

tervetuloa Roihu 2016 Finnjamboreelle. Iloitsemme, että koet kanssamme hetken kansainvälisintä leirikokemusta Suomessa kautta aikain. Meitä on leirillä paljon – lähes 17 000. Teitä vieraitakin on useita tuhansia ja meidän kaikkien on tarkoitus viihtyä. Lue seuraavat neuvot ja ohjeet, niin yhteinen vierailupäivämme on kaikille mukava kokemus.

Jotta päivä sujuisi kaikilta mahdollisimman mutkattomasti, on vierailuajat jaettu viiteen aaltoon: klo 9–15, klo 10–16, klo 11–17, klo 12–18 ja klo 13–19. Vierailuaika leirissä on siis 5 tuntia, lisäksi jokaiseen aaltoon on laskettu aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Lipunmyynti vierailupäivään on päättynyt.

Saapuminen

Lähde ajoissa liikkeelle. Varsinkin parkkipaikoille tullessa tiet kapenevat ja niille on asetettu nopeusrajoituksia. Malttia ja iloista mieltä kannattaa pakata mukaan.

Hämeenlinna

Kun saavut junalla tai bussilla Hämeenlinnaan, niin etsi aseman läheisyydestä Roihu-bussi. Bussit lähtevät tasatunnein. Ne odottavat saapuvia junia ja busseja, jotka tulevat muutamia minuutteja yli tasan. Jokaisessa autossa on avustaja, jolta voit kysyä neuvoja. Saat avustajalta kassin, johon leirissä haet myöhemmin seuraavien ohjeiden mukaan lounasevään. Ideana on viedä kassissa eväsroskat pois leiristä kotiin tai leirin ulkopuoliselle jäteasemalle. Kiitämme tästä etukäteen.

Vierailuaikasi on viisi tuntia. Kun saavut leiriin, niin paluukyytisi odottaa viiden tunnin päästä samassa paikassa ja ajaa sinut takaisin Hämeenlinnaan. Ne ajavat tasatunnein kuitenkin niin, että autot täyttyvät. Ensimmäinen lähtee klo 14 ja viimeinen klo 19.

Parkkipaikat

Saavu sille parkkipaikalle, johon pääsylippusi oikeuttaa. Kartat ja lähestymissuunnat löytyvät täältä. Noudata liikenteenohjaajien neuvoja parkkialueella.

Invakuljetukset

Kun sinulla on invalupa, niin voit ajaa suoraan leirille. Matkustajat voi jättää leiriportille ja sitten voit viedä auton Evokeskukselle varattuun parkkiin. Toinen tapa on jättää auto suoraan Evokeskukselle ja pyytää liikenteenjärjestelijää tilaamaan invataksin, joka vie koko seurueen tai sinut leiriportille. Pidemmälle valitettavasti ei pääse.

Vierailupäivään voit saapua monella tavalla. Muistathan kuitenkin, että vierailuaika on kaikille viisi tuntia: pidä huolta, että olet ajoissa omassa lähtöaallossasi! Lisätietoa saapumisesta täällä.

Lounaseväs

Vierailupäivän pääsylippuun sisältyy välipala. Se on noudettavissa alaleirien Hurma ja Syke leirikeittiöistä kello 10-12 ja 14-16. Molemmista paikoista saa myös kahvia. Muista ottaa mukaan oma muki. Olemme erittäin kiitollisia, jos viet roskat ja tyhjän pullon mennessäsi!

Leiriläiset ja vierailijat eivät valitettavasti mahdu saman aikaisesti syömään ruokailupisteisiin. Jonoja syntyy varmasti, joten maltti on valttia! Vierailijoiden välipala on kevyt piknik-tyyppinen eväspaketti. Jokaisen vierailijan on lisäksi hyvä varata mukaan vähintään 0,5 l juomavettä itselleen. Muita ruokailuvälineitä ei tarvita!

Leirialueen kahvilat, kioskit ja kauppa palvelevat vierailijoita ja leiriläisiä koko päivän. Kahviloista saa pikkusuolaista, makeaa ja muita herkkuja. Kaupasta saa muun muassa leirituotteita, partiomerkkejä, vaatteita sekä retkeilyvälineitä.

Ohjelma ja palvelut leirillä

Vierailupäivän aikana pääset tutustumaan leirialueeseen ja osaksi huikeaa Roihu-fiilistä: koe 17 000 partiolaisen kansainvälinen kaupunki keskellä metsää. Roihulla joka viides osallistuja tulee ulkomailta! Ohjelmaa järjestetäänkin niin leirin puolesta kuin kansainvälisten osallistujienkin toimesta.

Leirissä on paljon katseltavaa. Tutustu leirilippukuntien asumiseen, kansainvälisten vieraittemme partiomaailmaan Promenadilla ja aukioleviin ohjelmapisteisiin. Kahvilat ja myymälät ovat auki ja Kumppanikylä on tutustumisen arvoinen paikka. Leiriläisillä on taskussaa Lastu. Siinä on leirikartta ja voit aina kysyä neuvoja. 

Leirialueella ja parkkipaikoilla on vesipisteitä, joista saat täytettyä mukaasi ottamasi pullon. Lisäksi hyvät tukevat kengät ja päähine on hyvä olla matkassa.

Uintimahdollisuutta ei valitettavasti ole. Leiriin ei voi tuoda lemmikkieläimiä eikä niitä saa jättää parkkialueelle.

Yleisiä neuvoja ja ohjeita

Ota etukäteen selville, missä alaleirissä vierailtavasi asuu: leirihuivin väri kertoo alaleirin ja on hyvä tietäää myös kylän ja leirilippukunnan nimi. Matkapuhelimet saattavat toimia huonosti suuren keskittymän takia, Alaleireissä on infopisteet, joissa osataan opastaa sinut perille. Leirialueella pyörii Infomehiläisiä, jotka erotat varmasti. He auttavat sinua ja vastaavat kysymyksiisi.

Turvallisuus

Hätätapauksissa melkeinpä jokainen leiriläinen voi auttaa tai etsiä sinulle apua. Vakavissa tapauksissa soita 112.

Leirialueella on tupakkapaikkoja, joita pyydämme käyttämään. 

Poistuminen

Neuvomme on, että bussikyytiin kannattaa varata reilusti aikaa. Matkaan menee helposti tunti. Meillä on paljon kapasiteettia, mutta on erittäin mahdollista, että joudut odottamaan hetken bussia. Ole siis ajoissa liikkeellä. Jos otat mukaan leiriläisen, suunnitellusti tai suunnittelematta, niin pidä huoli siitä, että leiriläisellä on poistumislupa. Alaleirien pitää tietää varsinkin alaikäisten leiriläisten poistumisesta. Meidän henkilökuntamme eivät päästä matkaan, jos leiriläisellä ei ole lupalappua.

Lisätietoa mm. vierailupäivään varustautumisesta, lemmikkieläinten tuomisesta leirille sekä alueen estettömyydestä löydät täältä.


Tervetuloa kokemaan jotain suurta!

Kuva: Roman Heimhuber