Roihun hengellinen ohjelma

Mitä hengellisyys on sinulle parhaimmillaan? Iltanuotio, metsän rauha, leirijumalanpalvelus vai jotain ihan muuta?

Roihun henkiohjelma tarkoittaa leirillä järjestettävää hengellistä ja henkistä ohjelmaa, joka on sisällöltään tunnustuksellista tai tunnustuksetonta. Henkiohjelmatiimi on koonnut yhteen erilaisia leiriläisten toiveista nousseita tapoja toteuttaa omaa uskoa sekä järjestää tilaisuuksia, joihin jokainen on tervetullut osallistumaan!

Yhteinen hartausilta

Henkiohjelman suurimmat ohjelmat ovat leirilauantaina 23.7. järjestettävät tunnustuksellinen ja tunnustukseton iltahartaus, joissa on tarkoitus pohtia, nauraa ja laulaa yhdessä. Tapahtumat järjestetään samaan aikaan ja osallistua voi kumpaan tahansa omasta uskontokunnasta riippumatta.

Hengellinen ja tunnustuksellinen vaihtoehto vietetään päälavalla, ja sen tunnustuksellisuus tarkoittaa yhteiskristillistä ja ekumeenista pohtimista, punaisen laulukirjan lauluja ja rukousta.

Henkinen ja tunnustukseton vaihtoehto keskittyy kulttuuriin ja arvoihin, ja sen hartausulottuvuudessa ei ole jumaluutta.

Tule tekemään henkiohjelmasta sinun näköisesi

Kaipaatko järjestettyä henkiohjelmaa leiriisi myös hartausillan ulkopuolella? Leiriläisten keskuudesta nousevat pyynnöt pyritään toteuttamaan henkiohjelman ja kyläseppojen avulla, mutta parhaiten ne onnistuvat, kun olet itse järjestämässä niitä!

Jos siis kaipaat ekumeenista aamurukousta, uskontodialogia kahvikuksien äärellä tai vaikkapa rentoa iltahetkeä, jossa yhdistyvät laulu ja rukous, laita meille viestiä. Vastauksia antaa esimerkiksi henkiohjelmamestarimme, jonka saat kiinni sähköpostilla: salla.korteniemi@roihu2016.fi.

Etkö malta odottaa Roihua?

Henkiohjelmaan voit osallistua jo ennen leiriä! Roihun nettisivuilta löytyy Hengen Kipinä -niminen blogi, jossa julkaistaan joka kuukausi eri teemoja pohdiskelevia tekstejä. Näitä tekstejä voit käyttää hartausmateriaalina kokouksissa tai viettää oman hartaushetken niiden parissa.


Käy inspiroitumassa Hengen Kipinä -blogista ja lue lisää Roihun henkiohjelmasta täältä.

Kuva: Harri Halmejärvi