Leiriarki

Mietityttääkö toiminta leirillä? Tältä sivulta tulet löytämään kaiken, mitä leirilippukunnanjohtajan tai muiden aikuisten on hyvä tietää.

Alaleiri- ja kyläjaot

Leirilippukuntien jako alaleireihin on nyt tehty. Jokaisessa alaleirissä on suunnilleen saman verran asukkaita sekä leirilippukuntia kaikista suomenkielisistä partiopiireistä ja noin 500 ulkomaista partiolaista. Ulkomaisten osallistujien jako on tehty ystävyyslippukunnat ja lippukuntien toiveet huomioon ottaen

Alaleirit jakautuvat kuuteen suunnilleen samankokoiseen kylään ja jokaiseen kylään tulee sekä isoja että pieniä leirilippukuntia. Kylien nimet liittyvät aina oman alaleirin väriin. Leirilippukunnat näkevät oman alaleirinsä ja kylänsä Kuksassa. FiSSc:n lippukunnat majoittuvat Unityyn ja Metsänkävijä-lippukunnat Sykkeeseen. Esteettömiä ratkaisuja tarvitsevat osallistujat majoittuvat Hurmaan ja Unityyn. Alaleirien tarkemmat kokoonpanot on julkaistu täällä.

Kyläpäälliköt ovat ottaneet yhteyttä omiin leirilippukuntiinsa maalis-huhtikuussa. Jos leirilippukuntiin tulee muutoksia, niistä neuvotellaan aina kyseisen leirilippukunnan kanssa. Varmistakaa vielä että leirilippukunnanjohtajat ja luotsit on merkitty Kuksaan, ja että merkityt pestatut henkilöt ovat käyneet Kuksassa hyväksymässä pestinsä. Mikäli leirilippukunnassa on perusteltu tarve useammalle luotsille, merkitkää lisäluotsi lippukuntailmoittautumisen lisätietokenttään. Mikäli teillä ei ole vielä leirilippukuntaa muodostettuna ottakaa yhteys info@roihu2016.fi.

Leirilippukunnan nimi

Leirilippukunnat saavat päättää nimensä itse: nimen tulee olla leirilippukuntaa kuvaava ja toki hyvien tapojen mukainen. Olisi hienoa, että nimi olisi erottuva - välttäkää siis esim. Roihu-sanan käyttöä nimessä. Riittää, että nimi on olemassa yhdellä leirin kielistä (suomi, ruotsi, englanti). Jos leirilippukunnan nimen haluaa tässä vaiheessa muuttaa, sen voi tehdä ilmoittamalla asiasta projektitoimistolle info@roihu2016.fi. Mainitse viestissä leirilippukunnan nykyinen nimi, sen luonnollisten lippukuntien nimet sekä uusi nimi.

Leirilippukunnan rakentaminen

Leirirakennelmista on paljon apua siihen, että alaleirin, leirilippukunnan ja leiriläisten tavarat pysyvät järjestyksessä. Rinkkateline on ryhdikäs vaihtoehto teltassa sikin sokin lojuville tavaroille, ruokailu- ja peseytymisvälineet löytyvät nopeasti omista naulakoistaan ja työkalut säilyvät tallessa työkalutelineessä. Sadepäivinä yhteinen katos antaa suojaa jossa viettää aikaa. Tällöin myös leiriläisten makuupussit ja teltat välttyvät kuralta ja hiekalta.

Rakennelmien suunnittelu kannattaa aloittaa jo ennen leiriä vaikka tarkkaa kuvaa maastosta ei olisi. Alaleirin rakentelun sujuvuutta helpottaa, jos rakenteluvastuuta on jaettu etukäteen ja leirilippukunnan johtajistolla on käsitys siitä, mitä aiotaan rakentaa. Leirille tullessa on oltava jo selvillä mitä tehdään, miten ja missä järjestyksessä. Lippukunnissa voi kesällä järjestää rakenteluiltoja, joissa voi suunnitella savun rakennelmia, harjoitella köytöksiä ja tehdä valmiiksi osia leirilippukunnan rakennelmiin.

Leiriorganisaatio tarjoaa rakennusmateriaaleja rajallisesti. Rakentamiseen tulee käyttää leirilippukuntien omia työkaluja ja leiriläisten on tarkoitus päästä tekemään itse mahdollisimman paljon. 

Majoittumisen paloturvallisuus

Kamiinattomia telttoja (nigereita, perhetelttoja ja puolijoukkuetelttoja) voi olla yhdessä telttaryppäässä 4-5 kpl ilman turvavälejä. Turvaväli viereiseen ryppääseen tai isompaan telttaan tai rakennelmaan on oltava 4 metriä. Kaikkien telttojen suuaukot on oltava samaan suuntaan kulkuväylälle.

Leirilippukunnan kansio, RoihuApp ja Lastu

Leirilippukunnille tulee perinteinen infokansio joka painetaan vasta juuri ennen leiriä. Kansio on nimeltään Halko ja sen materiaalit tulevat kokonaisuudessaan tutustuttaviksi Roihun nettisivuille alkukesän 2016 aikana. Materiaalia lisätään erissä, julkaistuun sisältöön voit tutustua täällä. Alta voit ladata Halkon myös pdf-muotoisena itsellesi, ja saat sen painettuna versiona leirilippukuntaasi heti leirin alussa.

Halko PDF

Toisen leirikirjeen mukana toukokuussa leiriläisille toimitettiin leiriläisen opas Lastu sekä ohjeet Roihu-applikaation lataamiseen ja käyttöön. Lastu ja RoihuApp täydentävät toisiaan, kumpaakin voi käyttää ilman toista ja molempiin kannattaa tutustua jo ennen leiriä. Puhelimen tai RoihuAppin käyttö ei kuitenkaan ole leirillä pakollista!

Ystävyyslippukunnat ja Home Hospitality

Olettehan vastanneet Kuksassa leirilippukunnan KV-kysymyksiin? Jos lippukunnallanne on kansainvälisiä ystävälippukuntia, jotka tulevat Roihulle ja haluavat tulla lippukuntanne luokse vierailulle, tämän tiedon voi käydä lisäämässä lippukunnan ilmoittautumiseen. Roihulle on tulossa ennätysmäärä osallistujia ulkomailta ja jako ystävyyslippukuntiin sekä Home Hospitality -isäntäperheisiin on aloitettu ilmoittautumisen päätyttyä. Mukaan mahtuu silti vielä!

Mikäli olette halukkaita ottamaan KV-ryhmän vastaan, valmistauduttehan siihen, että KV-ryhmän vetäjä toimii yhteistyössä kanssanne. Mikäli KV-ryhmien kanssa on haasteita, niin KV-tiimi auttaa mielellään. Yhteyden KV-tiimiin saa esimerkiksi sähköpostilla international@roihu2016.fi. Ennätysmäärä osallistujia ulkomailta tarkoittaa myös isoa määrää Home Hospitality -perhevierailijoita. Home Hospitality -isäntäperheeksi voi ilmoittautua kuka tahansa leiriläinen perheineen, ilmoittautuminen tapahtuu Kuksan kautta. Isäntäperheille on tarvetta ympäri Suomen, muistuttakaa leiriläisiä ja vanhempia tästä mahdollisuudesta. Lisätietoja täältä.

Ohjelmaa leirilippukunnassa

Leirilippukunnilla on Roihulla omaa iltaohjelmaa. Katso alaleirien yhteiset ohjelma-ajankohdat täältä.