Leirijohtajisto

Näiltä sivuilta löydät luotseille, leirilippukunnanjohtajille sekä lippukunnan Roihu-yhteyshenkilöille suunnattua tietoa.

Alaleirit, kylät ja leirilippukunnat

Roihulla on kuusi alaleiriä, joista jokainen jakautuu edelleen kyliin ja leirilippukuntiin. Jokaiseen alaleiriin tulee lippukuntia eri partiopiireistä, mutta kylät muodostetaan saman alueen lippukunnista Suomen Partiolaisten aluetyötä tukien. Kylät muodostuvat 5–10 leirilippukunnasta.

Leirilippukunnan koko on 40–80 leiriläistä. Leirilippukunta voi muodostua yhden tai useamman lippukunnan leiriläisistä. Jos lippukunnasta tulee leiriläisiä yli 80, ei lippukuntaa jaeta vaan lippukunta voi muodostaa yhden suuremman savun. Roihulla kaikki lippukunnan leiriläiset (ikäkaudet ja palvelutehtävissä olevat) majoittuvat leirilippukuntansa kanssa.

Leirijohtajisto

Leirilippukunnanjohtaja on leiriläisen lähijohtaja, ja hänen vaikutuksensa leiriläisen leirikokemukseen on suuri. Jokaisen leiriläisen tulisi tuntea oma leirilippukunnanjohtajansa jo ennen leiriä.

Luotsit ovat leirilippukunnassa toimivia kokeneita aikuisia, joiden tehtävänä on vastata luotsaamiensa leiriläisten leirielämästä kokonaisvaltaisesti. Leirilippukunnassa jokaisella ikäkaudella on oma luotsi, joka mahdollistaa omalle ikäkaudelleen laadukkaan ja kasvattavan leirikokemuksen.

Roihu-yhteyshenkilö on lippukunnan valitsema luottotyyppi, joka vastaa yhdessä muun johtajiston kanssa siitä, että Roihu-tietous kulkee eteenpäin lippukuntalaisille ja että jäsenet lähtevät innokkaina mukaan Roihu-vuoden huumaan ja itse leirille.