Virvatulet

Samoajat pääsevät leirillä nauttimaan ainutkertaisista kokemuksista, Virvatulista!

Leirin aikana samoajat saavat tauon leirin arkielämästä ja pääsevät seikkailulle yhden päivän ajaksi! Virvatuli voi tarkoittaa esimerkiksi selviytymiskokemusta Evon kansallispuistossa, päivää maatilalla, roolipeliä pakolaisteemalla tai konemusiikin luomista. Virvatuli kestää 24 tuntia ja se koetaan yhdessä n. 20–30 samoajan kokoisen heimon kanssa.

Samoajat valitsivat virvatulensa Pestikehittimessä. Ongelmia Pestikehittimessä Virvatuliin liittyen? Tsekkaa usein kysytyt kysymykset.

Muistathan lukaista läpi Virvatulien varustelistan, jotta kaikki tulee varmasti pakattua mukaan!

Virvatulien aikataulut

Virvatulille lähdetään viidessä eri aallossa joko aamupalan ja lounaan välissä tai päivällisen jälkeen. Samoajille ilmoitetaan sähköpostitse, missä aallossa he lähtevät omalle Virvatulelleen. Sähköpostissa käy ilmi myös mahdolliset erityisvarusteet ja muu tarvittava info Virvatulta varten.

Virvatulien lähtöaallot ovat seuraavanlaiset:

 1. torstaiaamu – perjantaiaamu
 2. perjantaiaamu – lauantaiaamu
 3. perjantai-ilta – lauantai-ilta
 4. maanantaiaamu – tiistaiaamu
 5. tiistaiaamu – keskiviikkoaamu 

Virvatulitarjonta

Täältä löytyvät kuvaukset niistä Virvatulista, joita Roihulla tarjotaan. Huomaa, että joissakin Virvatulissa vaaditaan esimerkiksi kielitaitoa tai hyvää fyysistä kuntoa; nämä tiedot on mainittu Pestikehittimestä löytyvissä kuvauksissa.

Tsekkaa Virvatulissa tarvittavat varusteet täältä! Lippukuntien kannattaa varautua siihen, että samoajat tarvitsevat Virvatulillaan trangioita ja majoitteita.

Arkeologia

Ihmisiä kaivamassa maataPäivä aidossa muinaisjäännösympäristössä, legendaarisella Rapolan linnavuorella. Tarinat johdattelevat muinaisuuteen ja tieteellinen tutkimustieto punotaan elämyksiksi.

Pääset tutustumaan arkeologin työhön ja tarttumaan toimeen muinaisjäännöksen hyvinvoinnin puolesta, kokeilemaan ikivanhoja kädentaitoja, maistelemaan ja kuulostelemaan, millaista oli Pohjolassa tuhat vuotta sitten.

 • Sijainti: Rapola
 • Aallot: 1, 2, 4

Big Brother Roihu Edition

SilmäIsoveli valvoo. Oletko aina haaveillut Big Brotherista, mutta televisiossa esiintyminen epäilyttää? Vai onko ohjelma sinulle aivan vieras, mutta olet salaisesti kiinnostunut?

Nyt pääset kokeilemaan partiomaista Big Brotheria, toteuttamaan hönttejä tehtäviä ja tutustumaan uusiin huippuihin tyyppeihin. Koko kansan julkkista sinusta ei ehkä tule, mutta ei suljeta sitäkään pois...

 • Sijainti: Leirialueen lähistöllä
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

Evo pyöräily

Tee irtiotto leirin sykkeestä pyöräillen lähialueella Evon metsäteitä pitkin!

Koe vaihteleva maasto ja pysähdy tauolle järven rantaan eväitä nauttimaan ja uimaan.

 • Sijainti: Lähtö leirialueelta
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

Geokätköily

GeocatchingOliko se sittenkään karhujengi, vai oliko se sittenkin samoajaporukka? Tämä aktiviteetti sisältää paljon yllätyksiä ja myllättyjä sammalia, sillä geokätköt piilottelevat haastavienkin vihjeiden takana, ja saattavat sisältää yllättäviäkin juonenkäänteitä (ei tosikoille)! Pääset etsimään erilaisia geokätköjä erilaisin menetelmin, ja tutustumaan samalla toisiin geokätköilystä kiinnostuneisiin samoajiin! Yllätätkö metsässä piilottelevan geokätkön, ennenkuin se yllättää geoporukkasi?

 • Sijainti: Leirialueen ulkopuolella, koordinaatit?
 • Aallot: 1/2/4

Hackathon

Hackathon osallistujia tietokoneiden ääressäKuulostaako ohjelmointi mielenkiintoiselta? Oletko täysin ummikko ohjelmoinnissa tai jo kokeneempi konkari? Nyt on tilaisuutesi tulla pitämään hauskaa saman henkisessä porukassa ja tutustumaan ohjelmoinnin saloihin!

Osallistuaksesi et tarvise mitään pohjatietoja, mutta toisaalta saat varmasti myös haastetta, vaikka perusteet olisivatkin jo tutut.
Vuorokauden aikana opetellaan ohjelmoinnin alkeita ja kehitetään web-sovellus.

 • Sijainti: Evokeskus
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

HC-haikki

MetsäOletko halunnut kokeilla omia fyysisiä ja henkisiä rajojasi? Jos vastasit kyllä, on HC-haikki sinua varten. Matkan varella opitaan pärjäämään vähällä ja luonnon armoilla.

Tämä on sinulle jonka mielestä normaali haikki on vain keskipäivän puistokävely!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 3, 4, 5

Hiljaisuuden retriitti

Kynttilä kadelläNyt sinulla on mahdollisuus tehdä tutkimusmatka itseesi kiireisen leiriarjen keskellä. Kyseessä on myönteinen mykkäkoulu, jonka saat jakaa muiden samoajien kanssa.

Retriitti on uskonnollisesti sitoutumaton, mutta varaudu järisyttäviin kokemuksiin itsesi kanssa.

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4

Ilmailu

Poljettava lentolaite ilmassaLentäjän pojat, tyttäret, koirat ja muut ilmailunmieliset! Roihulla sinulle tarjoutuu ainutkertainen mahdollisuus käyttää kokonainen vuorokausi ilmailun parissa. Mikäli palaset loksahtavat kohdalleen, saatat päästä ilmaan asti!

 • Sijainti: Räyskälä, lähtöpaikka tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4

International Hike

Miksi kyyhöttää koko leiri savussa, kun voit valloittaa Evon metsät ja tutustuttaa kansainväliset samoajat suomalaisten metsien saloihin?

Tällä haikilla puuhataan rennosti perinteisiä partiojuttuja ja tutustutaan uusiin kansainvälisiin tyyppeihin. Ohjelma on pääasiassa englanniksi.

 • Sijainti: lähtöpaikka tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 3, 4, 5

Kalastus

Lähikuva virvelistä ja saaristomaisemastaMieluisimmat kalastusvehkeet matkaan ja pyytämään? Tai ensimmäistä kertaa virvelin varteen, lähiruuan ja erätalouden äärelle?

Kalastus-Virvatuli on kaikkea tätä ja toivottavasti huippuporukan myötä vielä paljon muutakin. Kalatakuuta reissulla ei ole, mutta elämykset on taattu!

 • Sijainti: Niemisjärvet, lähtöpaikka tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 3, 4, 5

Kellariteatteri

Itseilmaisuun ja esiintymiseen perehtymistä huippuporukalla. Virvatuli huipentuu loppushow'hun.

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

Konemusiikki

Dj työssäänOletko kiinnostunut musiikista, sen tuottamisesta, diskoamisesta tai älämölöämisestä? Sukella konemusiikin maailmaan vuorokauden ajaksi ja löydä sisäinen Skrillexisi. Rumpukoneet ja synasoundit – you name it, we have it!

Aikaisemmasta taustasta musiikin parissa voi olla hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä.

 • Sijainti: Evokeskus
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

Konfliktin keskellä

Nuoria pakenemassa, taustalla palava autoHaluatko tutustua sodan oikeussääntöihin sekä siihen mitä pakolaiset joutuvat kokemaan konfliktin keskellä?

Oppimismetodina maastossa toteutettu lähes vuorokauden kestävä roolipeli antaa fyysisen kokemuksen viedessään sinut pakomatkalle lavastetun konfliktin keskelle. Matkan varrella koet todellisia humanitaariseen oikeuteen ja konflikteihin liittyviä epäkohtia. Sinut haastetaan niin fyysisesti kuin henkisesti. Lisäksi joudut arvioimaan uudestaan ennakkoluulosi. Lopussa järjestettävässä purussa avataan pelin tapahtumat ja niiden yhteys nykypäivään. Peli kestää perjantain lounaasta lauantain päivälliseen.

Huomioithan, että tulemme olemaan yhteydessä huoltajaasi pelin sisältöön liittyen.

Katso video pelistä täältä.

 • Sijainti: lähtöpaikka Evokeskus
 • Aallot: 3

Käsityö

Lähikuva eri värisistä lankakeristäTässä Virvatulessa langat yhdistetään monenmoisiin työvälineisiin. Miten lankaa tai kangasta valmistetaan? Kuinka sujuu kangaspuiden tai rukin käyttö? Entä neulonta tai virkkaus?

Tule ja sukella lankojen ja käsitöiden maailmaan!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4

Luonto meets tiede

Lehtiä maassa, taustalla metsämaisemaMistä ympäristömme koostuu, mitä ympäristön hyväksi voi tehdä ja miten ympäristöä voidaan tutkia? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin syvennytään vuorokauden ajan loistavassa seurassa, paikoissa joihin edes jokapartiolainen ei pääse.

Tulevaisuuden biologit, maailman pelastajat ja vaikka vähän pienemmässä mittakaavassa kiinnostuneet, tervetuloa!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: tulossa pian

Maatila

Lehmiä laitumellaTiedätkö mistä ruokasi tulee? Miten voimme itse vaikuttaa ruokavalinnoillamme? Entä millainen on tyypillinen päivä esimerkiksi maitoa tuottavalla lypsykarjatilalla?

Maatila-Virvatulessa pääset tutustumaan maatilan arkeen ja auttamaan päivittäisissä askareissa. Pääset näkemään mistä ja miten ruokasi saapuu kaupan hyllyille, ja mitä kaikkea se vaatii. Virvatulen tarkoituksena on herätellä ajatuksia sekä tietenkin myös hengähtää hetki maaseudun rauhassa! Älä enää aikaile vaan ilmottaudu mukaan tähän ainutkertaiseen tilaisuuteen kurkistaa maatilan arkeen!

 • Sijainti: lähtöpaikka tulossa pian
 • Aallot: 1, 2

Mysteeripeli 

Asuuko sisälläsi pieni salapoliisi? Mysteeripelissä kaivataan älykkyyttä, nokkeluutta ja ennen kaikkea yhteispeliä hauskojen ja mukaansatempaavien arvoituksien ratkaisemiseksi.

Mysteeripelissä opit käyttämään luovuutta, mielikuvitusta ja oivaltamaan aivan nextillä levelillä. Tule haastamaan aivonystyräsi sekä löytämään mitä mahtavin mysteeritiimisi!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 3

Purjehdus

Purjevene merelläTässä Virvatulessa pääset kokeilemaan, millaista on purjehtia huikealla partioporukalla!

Purjehdus-Virvatulessa ollaan reissussa 24 tuntia, jonka aikana opetellaan purjehtimisen ja navigoimisen perusteita, nautitaan Päijänteestä, nukutaan ja kokataan purjeveneessä sekä tutustutaan omaan Virvatuliheimoon!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4

Päivä armeijassa

Nainen armeijassaASENTO! LEPO! ASENTO! Tiedätkö mikä on ''korpo''? Kiinnostaako ryynääminen? Onko kurkkusalaatti sinulle ominainen vaatetus? Nyt tuli mahdollisuus!

Päivä armeijassa tarjoaa 24 tunnin kokemuksen siitä mitä on olla Suomen armeijassa. Tule mukaan oppimaan intti-slangin salat, miten marssitaan isossa ryhmässä ja mitä on olla alokas. Armeijaelämässä pääset näkemään omat rajasi, saat paljon uusia ystäviä ja opit tekemään saumatonta yhteistyötä kenen tahansa kanssa. Tämä on SE mahdollisuus! Tule katsomaan onko sinusta siihen.

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4

Robotiikka

Pyörillä liikkuva robottiOletko aina haaveillut automaattisesta aamumurojensyöttäjärobotista tai kenties aurinkokennoilla toimivasta matkatuulettimesta? Robottien rakennus ja koodaus kuuluu top-10 sijoille uusien harrastusten joukossa. Tarjolla on upea tilaisuus päästä tekemään itse robotteja roboexpertin opastuksella. Ehkä tämä on ponnahduslautasi omien robottien luomisen maailmaan!

Ei haittaa vaikkei robotit tai koodaus olisi ennestään tuttua; täällä kaikki pääsevät tositoimiin omin kätösineen.

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 3, 4, 5

ROK-jatkis

Iloisia partiolaisia laiturillaKaipaatko tukea ja ideoita ryhmänjohtajana toimimiseen? Nyt sinulla on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja vinkkejä eri puolilta Suomea tulevien samoajien kanssa.

Ota irtiotto leiriarkeen ja vietä mukava ilta uusien partiokavereiden kanssa metsässä nuotion äärellä!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

Safari – matka yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Safari-virvatuli antaa yhteiskunnallisen haasteen nuorten ratkaistavaksi. Haaste tulee Safarin kumppaneilta: yrityksiltä, kansalaisjärjestöiltä tai julkisilta toimijoilta. Haaste liittyy aina kumppanin toimintaan, nuoreen ja yhteiskuntaan laajemmin.

Safarilla nuoret ovat esimerkiksi kehittäneet kumppaneidemme strategiaa ja viestintää sekä tuottaneet kumppaneillemme uusia palveluita ja tuotteita.

 • Sijainti: Evokeskus
 • Aallot: 1, 2

Survival

NuotioVain kovimmat pärjäävät luonnon armoilla ilman varusteita. Tosipaikan tullen on viritettävä itse yöpymispaikat, kerättävä ja metsästettävä ruokaa sekä pidettävä yllä ryhmähenkeä. Kovan aherruksen päätteeksi on mukava rauhoittua syömään luonnon antimia. Á la Carte: paahdettuja hyönteisiä sekä itse hankittua kalaa, marjojen, sienten ja kasvisten kera.

Tämä Virvatuli on tarkoitettu haasteita ja tuntematonta pelkäämättömille!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 3, 4, 5

Talent

Poika soittaa kitaraaTalent-Virvatulessa ei ole pelkoa äkäisistä tuomareista tai tuomitsevista katseista. On vain sinä, taitosi ja tyyppejä, jotka auttavat sinua kehittymään seuraavalle tasolle. Tietenkin kuvioon kuuluu myös porukka muita intohimoisia samoajia.

Virvatuli keskittyy etenkin musiikillisten kykyjen yhdistämiseen ja kehittämiseen, mutta joukkoon mahtuu myös muita talenteja maan ja taivaan väliltä.

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: tulossa pian

Tulityö ja bodypainting

TulitaiteilijaTulityö ja bodypainting – miten pistämätön yhdistelmä! Tässä työpajassa tutustutaan tuleen aivan uudella tavalla.

Olemme tottuneet istumaan tulen ääressä iltanuotiolla, mutta että ottaa ihka elävä tuli aivan lähelle omaa kättä tulipoin muodossa ja pyörittää sitä? Aluksi tulen pitäminen lähellä itseään tuntuu jopa pelottavalta, mutta Virvatulen aikana sen kanssa pääsee sinuiksi ja tulen kanssa tanssiessa voi jopa tuntea olevansa yhtä tulen kanssa.

Entä miten bodypainting yhdistyy tulitaiteen kanssa ja millaisia ilmaisun keinoja se avaa? Tule ottamaan selvää!

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4

Urban survival

Urbaani maisema yölläPartiolainen pärjää metsässä, mutta miten käy, kun Virvatuliheimot heitetään asvalttiviidakon armoille? Urban Survival pistää kaupunkiselviytymis- ja tiimityötaidot koetukselle Amazing Race -hengessä.

Tule testaamaan oma urbaaniosaamisesi, kilvoittelemaan toisia Virvatuliheimoja vastaan ja oppimaan tarpeellisia yhteiskunnassa selviytymisen taitoja!

 • Sijainti: Hämeenlinna, lähtöpaikka tulossa pian
 • Aallot: 1, 2

Valokuvaus

Kamera ja voikukka nurmikollaKuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – niin kuultu, mutta silti niin totta. Tykkäätkö katsella maailmaa kameran etsimen läpi vai näppäiletkö kuvia vain huvin vuoksi? Mistä sitten hyvä valokuva syntyy ja mitkä tekijät tekevät valokuvasta hyvän valokuvan? Tule kehittymään kuvaajana ja ikuistamaan pieni pala leiriä!

Virvatulen pääpaino on kuvien sisällössä: perehdymme mm sommittelun saloihin ja kuvailmaisuun. Olennaisena osana Virvatulta teemme kuvausharjoituksia, joten oma digikamera on osallistumisen edellytys. Kamera voi olla järkkäri tai pokkari, pääasia kuitenkin, että osaat sitä itse käyttää. 

 • Sijainti: Evokeskus
 • Aallot: 1, 2, 4, 5

Vastaanottokeskus

Mies esittelee "refugees welcome" -paitaansaKiinnostaako sinua jokin ihan uusi? Haluatko rakentaa ystävyyttä yli rajojen?

Vastaanottokeskuksista kohkataan paljon, mutta millaista elämä niissä oikeasti on? Tämä selviää, kun tässä virvatulessa samoajaheimonne suuntaa tutustumaan SPR:n vastaanottokeskuksen arkeen ja toimintatapoihin. Lisäksi Virvatulen aikana pääsette partion syvimpien arvojen äärelle suorittamalla keskukselle palvelutehtävän.

Virvatulella on varattu aikaa myös muihin samoajiin tutustumiseen ja hengailuun.

 • Sijainti: tulossa pian
 • Aallot: 1, 2, 4, 5