Pestikehittimen UKK

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä Pestikehittimeen liittyen.

Tämä sivu koostuu seuraavista osista:

Pestit

Olen ilmoittautunut pestiin kehittimessä. Milloin saan lisätietoa aikataulusta ja työvuoroista?​

Esimiehet saavat tiedot ilmoittautuneista maaliskuussa ja ottavat yhteyttä alaisiinsa kevään aikana.

Valitsin kaksi eri pestiä, toinen on yhden illan pesti ja toinen 50 % pesti. Molemmissa luki "valintasi on tallennettu". Kai nyt molemmat jäivät voimaan eikä esimerkiksi vain jälkimmäinen? 

Eivät valitettavasti jääneet. Järjestelmä on yksinkertainen ja sallii vain yhden pestin. Jos muistat pestit, etsi esimiesten yhteystiedot niin voit sopia hommista suoraan heidän kanssaan. 

​Mitä teen, jos vahingossa ilmoittauduin pestiin EVP:nä, vaikka olen partiolainen? 

Mikäli rekisteröidyit PartioID:n käyttämisen sijaan, Roihun pestitiimi käy ilmoittautumisia läpi ja yhdistelee tälläisiä vahinkoja.

​Ovatko pestit, joissa on tägi "vaeltajien 50 % pesti", tarkoitettu vain vaeltajille vai voiko aikuinen valita sen 100% pestikseen? 

50 % tägi tarkoittaa ainoastaan sitä, että se soveltuu MYÖS siihen, mutta tälläisiin pesteihin on myös "kokoaika" pestejä avoinna. Eli voi valita. 

​Voiko kehittimesssä hakea useampaan kuin yhteen pestiin? 

Ei. Kehitin muistaa vain yhden pestin. (Ja tämä ei ole hakemista, vaan valitsemista eli valittuun pestiin pääsee.) 50 % pestit on tarkoitettu käytännössä vaeltajille. Aikuisille nämä pestit ovat 100 %.

​"Pesti on kuin työpaikka, ensivaikutelman voit tehdä vain kerran. Ole aktiivinen, soita esimiehellesi ja esittäydy." Ei kai tämä tarkoita, että pesti voi peruuntua, jos en lähetä kiinnostavaa esittelyä itsestäni?

Esittäytyminen on hyvä tapa, ei työhaastattelu, joten ei hätää. 

​Jos pestin valittuasi pääset "vahvistussivulle", joka käskee "odottelemaan aurinkoisia kelejä", oletko saanut valitsemasi pestin, vaikka pestin kuvauksessa sanotaan "ota yhteyttä päällikköön"? 

Olet saanut. "Ota yhteys päällikköön" tarkoittaa, että halutessaan voi kysyä lisää pestistä. Poikkeuksina tästä ovat mm. turva ja leiritoimisto, jotka haluavat haastatella tekijänsä ja ohjaavat sitten tarvittaessa uudestaan kehittimeen.

​Mistä valitun pestin näkee, jos kaikista on tullut varmistusikkuna? 

Jos on siis jo käynyt koko prosessin läpi, niin kirjautumalla uudelleen kehittimeen pääsee uudestaan kiitos-sivulle. Alareunassa lukee oma pesti ja mahdollinen Virvatuli. Huom! Tämä toimii PartioID:tä käyttäneillä, ei (ainakaan vielä) rekisteröityneillä. 

​Tuleeko valinnasta vahvistusviesti? 

Pestiesimiehelle ei lähde automaattisesti viestiä pestin valinneista. Koonti on toimitettu maaliskuun lopussa. Ei siis hätää, mikäli esimiehestä ei vielä ole kuulunut!

Mistä tiedän, sainko haluamani Virvatulen ja pestin?

Kirjaudu Pestikehittimeen PartioID:llä (ei-partiolaiset ilmoittautumissähköpostilla) ja tarkasta sieltä!

Onko minulla pesti ja Virvatuli samaan aikaan kuin kaverilla? Voinko päästä samaan kuin kaveri?​

Tätä sinun täytyy kysyä kaveriltasi, molemmat näkevät omat valintansa kirjautumalla kehittimeen omalla Partio ID:llä. Työvuorot ovat esimiehen vastuulla eli kaveritoiveet voit osoittaa hänelle jos olette samassa pestissä. Virvatulien osalta kaveritoiveita ei oteta huomioon, samoajia on 3700!

Virvatulet

Mikä on Virvatuli?

Virvatuli on osa samoajien leiriohjelmaa, jossa lähdetään vuorokaudeksi pois leirialueelta tekemään erilaisia aktiviteetteja 20 hengen heimoissa.

Mistä näen minkä Virvatulen olen valinnut?​

Kun kirjaudut uudestaan omalla PartioID:llä Pestikehittimeen, niin näet valintasi. Jos valinnat on tehty huoltajan tunnuksella, ota yhteyttä kehitin@roihu2016.fi.

Mistä ja kuinka monta kertaa voi vaihtaa Virvatulta?​

Virvatulta ei voi vaihtaa 31.3. jälkeen.

Mitkä Virvatulet ovat suosituimpia, ja onko täydeksi merkitty ihan täynnä vai mahtuisiko vielä yksi?​

Täydet Virvatulet ovat aivan täysiä ja niihin ei mahdu lisää osallistujia. Suosittuja Virvatulia olivat esimerkiksi Päivä armeijassa ja Survival.

Jos haen kaverini kanssa samalle Virvatulelle samaan aikaan ja olemme samasta lippukunnasta, millä todennäköisyydellä pääsemme samalle Virvatulelle samaan aikaan? 

Emme voi valitettavasti luvata kaveritoiveita 3700 samoajan kanssa. 

​Urban survival -Virvatuleen ilmoittautuessa tuli error-sivu, menikö se täyteen? Muutama muukin olisi toivonut tähän kyseiseen Virvatuleen... 

Se on TÄYNNÄ. Täysinäisiin ei enää pääse, eikä niihin oteta jonotuksia. 

​Mitä jos ilmoittauduin kahteen Virvatuleen?

Jos valinta on tehty kirjautumalla PartioID:llä, voit kirjautua uudestaan Pestikehittimeen ja katsoa kehittimestä, mitkä valinnat ovat voimassa. 

​Julkaistaanko kehittimessä olevien Virvatulien kuvaukset muuallakin? Valitsin jo Virvatulen, mutta olisi kiva nähdä jälkikäteen, mitä siinä kuvauksessa kerrottiin.

Virvatulien kuvaukset löytyvät täältä.

Milloin saan tietää, mille päivälle Virvatuleni ajoittuu leirillä?

Virvatulien ajankohdat viestitään toukokuussa sekä esimiehille että samoajille.

Poistuuko Virvatulivalinta, jos painaa muokkaa-nappia?​

Ei. Valinta poistuu vasta sitten, kun valitset Virvatulen "Valitse tämä" -napista.

Ilmoittautumistietojen muokkaaminen

Valitsin jo kehittimestä itselleni (vaeltajien) pestin. Voinko silti vielä hakea muita pestejä, joihin pitää hakea avoimien pestien kautta? Pystyykö kehittimen kautta valitun pestin perumaan, jos tuleekin valituksi toiseen pestiin?

Voi perua. Pestin voi perua ottamalla yhteyttä kehitin@roihu2016.fi.

​Puhelimeni lagasi, ja klikkasin vahingossa samoajaa, vaikka olen vaeltaja. Huomasin tämän vasta sen jälkeen, kun olin valinnut pestin. Pystyykö sen vaihtamaan?

Helpoiten onnistuu laittamalla omasta Kuksassa olevasta sähköpostista viestin kehitin@roihu2016.fi.

Pystyykö Virvatulta vaihtamaan?

Virvatulta ei valitettavasti pysty enää vaihtamaan.

​Kun kirjaudun pestikehittimeen uudestaan, niin pääsin suoraan kiitos-sivulle. Mitä nyt? 

Virvatulia tai pestejä ei pysty enää vaihtamaan. Odottele siis rauhassa pestiesimiehen yhteydenottoa!

​Mikäli Virvatuliin ilmottautunut sairastuu ennen leiriä tai on kesätyöturvalla, vapautuuko Virvatulesta tällöin yksi paikka valittavaksi? Vai voiko ilmoittautumisen tehnyt enää vaihtaa Virvatulta? 

Virvatulia ja pestejä ei pysty vaihtamaan.

​Voiko pesti-ilmoittautumisen yhteystiedot vaihtaa omiksi sähköpostilla pestiesimiehelle? Minulla ei ole omaa PartioID:tä, joten ilmoittauduin huoltajan tunnuksilla pestiin ja Virvatuleen.

Voi, ja tämä on myös erittäin suotavaa. Odottakaa, että saatte yhteydenoton pestiesimieheltä ja kertokaa uudet tiedot heti kättelyssä niin homma on hoidossa, tai laittakaa sähköpostia kehitin@roihu2016.fi.

​Voiko pestiä vaihtaa, vaikka ehti jo tallentaa?

Ei valitettavasti voi.

Ilmoittauduin satunnaiseen Virvatuleen. En siis enää voi valita mitään niistä Virvatulista, jotka olivat silloin vaihtoehtona? Eli en voi vaihtaa ilmoittautumistani ennen 15.3.2016? 

Ilmoittautumista ei voi vaihtaa. 15.3. aukesi lisää uusia Virvatulia, joista pääsee valitsemaan.

​Onko Virvatulen vaihtaminen mitenkään mahdollista, jos tulee esimerkiksi peruutuksia muilta leiriläisiltä? Olisin todella halunnut Survival-Virvatulen, mutta joku oli muutaman sekunnin nopeampi.

Pahoittelut, mutta jo täyttyneisiin Virvatuliin ei ole mahdollista enää päästä.

Muuta

Mikä on samoajan lukujärjestys ja miten se tehdään?
 
Lukujärjestykseen merkataan oma Virvatuli ja työvuorot, ja väliajat täytetään samoajaohjelmalla. Ohjeita tähän tulee touko-kesäkuussa, kun aikataulut ovat varmistuneet.