Henkiohjelma Roihulla

VARAA LEIRIELÄMÄN TUOKSINASSA ITSELLESI HETKI AIKAA POHTIA JA KESKITTYÄ. HENGELLISYYS JA HENKISYYS ROIHULLA TOTEUTUVAT KAUTTASI, NIILLÄ TAVOILLA, JOTKA OVAT ITSELLESI LUONNOLLISIMPIA.

Mitä hengellisyys partiossa tarkoittaa sinulle? Metsäpolun rauha, kiitosrukous ratkenneesta ongelmasta, parhaat leirimessut, iltanuotion äärellä lauletut kaihoisat laulut, yhdessä käydyt maailmanparannuspuheet...

Roihun henkiohjelma tarkoittaa leirillä järjestettävää hengellistä ja henkistä ohjelmaa, joka on sisällöltään tunnustuksellista ja tunnustuksetonta. Leiritoimikunta on linjannut Roihun jokaisen osallistujan muodostavan suuren leiriseurakunnan, joka toteuttaa hengellisyyttään omalla tavallaan.

Yhteinen hartausilta lauantaina 23.7.

Henkiohjelman suurimmat ohjelmat ovat leirilauantaina 23.7. järjestettävät tunnustuksellinen ja tunnustukseton iltahartaus, joissa on tarkoitus pohtia, laulaa ja viettää aikaa yhdessä merkityksellisten kysymysten äärellä. Hengellinen ja tunnustuksellinen vaihtoehto vietetään päälavalla, ja sen tunnustuksellisuus tarkoittaa yhteiskristillistä ja ekumeenista pohtimista, punaisen laulukirjan lauluja ja rukousta. Henkinen ja tunnustukseton vaihtoehto järjestetään frontstagella keskittyy pohtimiseen, kulttuuriin ja arvoihin, ja sen hartausulottuvuudessa ei ole jumaluutta.

Tapahtumat järjestetään samaan aikaan ja osallistumisen voi päättää omasta uskontokunnasta riippumatta. Lähtökohtaisesti ne leiriläiset, jotka osallistuvat koulussa evankelisluterilaiseen uskonnonopetukseen tai muiden kristillisten kirkkojen tai liikkeiden mukaiseen opetukseen, tulevat leirillä hengelliseen iltahartauteen ja ne leiriläiset, jotka osallistuvat koulussa elämänkatsomustiedon tai muiden uskontojen opetukseen, menevät leirillä tunnustuksettomaan ohjelmaan. Kansainväliset vieraat on ohjeistettu valitsemaan ohjelmansa tunnustuksen mukaan. Osallistujalla on kuitenkin mahdollisuus valita ohjelmansa myös tästä poiketen, ja nämä valinnat ilmoitetaan leirilippukunnanjohtajalle.

Molemmat isot hartausohjelmat pohjautuvat partion peruskirjan mukaisiin kasvatustavoitteisiin, joiden mukaan ihmisellä on “velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, muihin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Suhde Jumalaan merkitsee myönteistä asennetta uskontoon, hengellisyyden etsimistä ja elämistä oman hengellisen vakaumuksen ja yhteisön mukaisesti.”

Hengellistä ja henkistä toimintaa leirillä

Yhteisen iltahartauden lisäksi leirillä on myös muuta hengellistä ohjelmaa.

Roihulla on leirikirkko, josta löytyy joka päivä vaihtuva ajatus. Olet tervetullut leirikirkkoon omalla ajallasi rauhoittumaan tai rukoilemaan. Alaleirit järjestävät leirikirkossa päivittäin messun tai ehtoollisen. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, tule siis mukaan partiolaisten hengelliseen yhteyteen!

Roihu Appista löytyy henkiohjelman aktiviteetit, joita voit käyttää päivittäin joko yksin tai yhdessä muiden kanssa leiriarjen keskellä voimautumiseen.

Alaleirien jokaisessa kylässä on leiriläisiä varten oma kyläseppo. Hän on leirilippukunnille kuuntelevat korvat, auttavat kädet, tuki isoihin ja pieniin pohdintoihin sekä hartauselämän järjestämiseen. Jokaisessa alaleirissä on myös erityinen paikka latautumiseen, keskusteluun ja hiljentymiseen. Aikuinen voi latautua ja tavata kyläsepon myös Keitaalla.

Kyläsepot ovat lisäksi tehneet hartaus-, tarina- ja leikkivinkkipaketin leirilippukuntien käyttöön. Ystävyyden Roihu -paketista voit lukea päivittäin vaihtuvia Mauno-vaarin tarinoita ja rukouksia. Ystävyyden Roihu -paketin voit ladata itsellesi pdf-muodossa tästä.

Henkiohjelmatiimin blogi ja aktiviteetteja

Henkiohjelmaa ovat järjestämässä pääasiassa vapaaehtoiset ympäri Suomen. Voit käyttää vasemmalta valikosta löytyviä Hengen kipinä -blogitekstejä apuna hartauksissa ja lippukuntasi arjessa.