Pestikehitin aukeaa pian

Enää vähän aikaa siihen, että loputkin leiriläiset pääsevät valitsemaan unelmien Roihu-pestinsä! Tässä tietopläjäys Pestikehittimestä.

Pestikehitin on työkalu leirinaikaisten tekijäpestien sekä samoajien Virvatulien valintaan. Työkalu aukeaa 15.2.2016 klo 21.00 ja pestit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä – ole siis ajoissa liikkeellä!

Millaiset pestit kullakin ikäkaudella on?

Tarpojilla ei ole pestiä leirillä, vaan he saavat nautiskella rauhassa leiriohjelmasta. Leirin aikana tarpojat voivat kuitenkin halutessaan käydä kysymässä pieniä vastuutehtäviä Roihun pestimestareilta Kehittämöstä.

Samoajien leiripesti tulee viemään yhteensä noin kaksi päivää leiriajasta. Samoajien pestit ovat pääosin tekijätasoisia.

Vaeltajien pestit ovat laajuudeltaan noin 50–100 % koko leiriajasta. Vaeltajapestin pituus riippuu siitä, paljonko vaeltaja haluaa osallistua oman ikäkautensa ohjelmaan. Vaikka vaeltaja olisi kokoaikaisessa pestissä, voi hän kuitenkin halutessaan osallistua vaeltajaohjelmaan silloin, kun hänelle jää vapaa-aikaa.

Aikuiset ovat pestissään koko leirin ajan. Pesti voi olla omassa lippukunnassa (leirilippukunnanjohtaja tai luotsi) tai muualla leirissä. Aikuistenkin pestejä löytyy laidasta laitaan eri pestin tasoilta.

Lue lisää eri ikäkausien leiriohjelmasta täältä.

Miten saan itselleni sopivan pestin?

Roihun nettisivuille aukeaa maanantaina 15.2.2016 klo 21.00 Pestikehitin, jonka avulla pääset valitsemaan pestin omien kiinnostuksen kohteidesi sekä osaamisesi mukaan. Pestikehittimestä varataan pestit nopeusjärjestyksessä, eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä!

Kirjautuminen

Pestikehittimeen kirjaudutaan sisään henkilökohtaisella Partio ID:llä, joten pidäthän huolta siitä, että ID:si on varmasti lähettyvillä kun tarve tulee. Partioon tutustujat Pestikehitin ohjaa rekisteröitymään henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen kautta. 

Mikäli olet partiolainen eikä sinulla vielä ole omaa PartioID:tä, voit luoda sen täällä. PartioID luodaan partion jäsennumerosi ja sitä jäsenrekisterissä vastaavan sähköpostiosoitteesi avulla. Mikäli et tiedä jäsenrekisterissä olevaa sähköpostiosoitettasi, se on virheellinen tai puuttuu, otathan yhteyttä jäsenrekisterinhoitajaasi, joka voi päivittää osoitteen. Jäsenrekisterissä olevan sähköpostiosoitteen päivitys tulee voimaan PartioID-rekisteröitymisessä noin tunnin viiveellä. Lisätietoja PartioID:stä täällä.

Pestin valinta

Pestikehittimen kautta valitaan leirin aikaiset, tekijätasoiset pestit. Enemmän aikaa vieviä projektipestejä (tekijä-, kymppi- ja mestaritasoilla) voit hakea sekä ennen Pestikehittimen aukeamista että sen jälkeen täällä. Käy tutustumassa tarjolla oleviin pesteihin ja ole rohkeasti yhteydessä pestiesimiehiin, jos sisälläsi palaa jo innostuksen liekki ja sinusta tuntuu, että Roihua pitää päästä tekemään saman tien! Lisätietoa pestitasoista ja leirin osa-alueista täällä.

Mikäli leirin aikana huomaat, että pestisi ei sovikaan sinulle tai haluatkin vaativamman tai helpomman pestin, kannattaa tulla juttelemaan Roihun pestimestareiden kanssa. Meidät löydät leirillä Kehittämöstä. Samalta luukulta samoajat saavat pestiensä lisäksi neuvontaa aktiviteetteihin ja Virvatuliin liittyen. 

Kuinka paljon aikaa pesti vie leirillä?

Pestien viemä aika on pestikohtainen. Pyrkimyksenä kuitenkin on, että kukaan ei olisi pestissä koko ajan vaan ehtisi tutustua myös leiriin pestinsä ulkopuolella. Pestejä tehdään useimmiten vuoroissa. Esimerkiksi kahviloissa on niin aamu- kuin iltavuorojakin, iltakahvilassa voi olla myös niin sanottuja yövuoroja. Leirin Turva puolestaan toimii 24h, jolloin vuoroja on sekä päivin että öin. Muonituksessa vuorot jakautuvat ruokailujen mukaan esim. aamupala/lounas ja päivällinen/iltapala. Esimiehet tekevät vuorosuunnitelmat leirille. Pyrkimyksenä on, että kaikissa pesteissä olisi vähintään yksi kokonainen vapaapäivä.

Entäpä samoajien Virvatulet?

Kaikki samoajat – myös ne, joilla on jo ennen helmikuuta pesti – valitsevat Pestikehittimen kautta Virvatulensa.

Virvatulet ovat samoajien noin vuorokauden mittaisia retkiä leirialueen ulkopuolelle jonkin kiehtovan aktiviteetin parissa. Virvatulia on eri teemaisia, ja jokainen samoaja valitsee yhden Virvatulen leiriohjelmaansa. Virvatulen tarkoitus on olla samoajalle unohtumaton elämys ja jokin aivan uusi kokemus. Nyt on siis mahdollisuus kokeilla omia rajoja! Lue lisää samoajien Virvatulista täältä.

Aikuisia partiolaisia jutustelemassa aurinkoisessa säässä.
Kuva: Esko Raikunen