Lähde mukaan seikkailuun!

Roihu on mahtava tapa tutustua partioon: se on elämys, joka ei jätä ketään kylmäksi! Mutta mitä partioleireillä oikein tehdään? Vastauksen tähän ja muihin kysymyksiin löydät täältä!

Tutustuja-sivujen sisältö on tarkoitettu kaikille partiosta ja Roihusta kiinnostuneille, joilla ei ole aiempaa kokemusta partioleireistä. Tervetuloa tutustumaan yhteisölliseen ja iloiseen meininkiin!

Hyvä tietää leiristä

Roihu on partiolaisten järjestämä Suomen suurin nuorisoelämys, joka huipentuu kesällä suurleiriin. Lue lisää Roihusta täällä!

Roihu-leiri pidetään Evon retkeilyalueella, Hämeenlinnassa. Leirialueen osoite on Rahtijärventie 112.

Leiri kestää keskiviikosta torstaihin, 20.–28.7.2016. Leirille voi halutessaan tulla tutustumaan myös päivämaksulla yhdeksi tai useammaksi vuorokaudeksi. 

  • Leiri rakennetaan ja puretaan yhteisvoimin, joten yli 15-vuotiaiden ja sitä vanhempien kannattaa varata muutama päivä varsinaisen leirin ympäriltä. Rakennusleiri on 15.–19.7. ja purkuleiri 29.–31.7. Rakennus- ja purkuleiri ovat maksuttomia.
  • Päiväleiriläisenä osallistuminen ei tarkoita, etteikö leiristä saisi mitään irti: Roihu on kokonaisvaltainen elämys leirin jokaisena päivänä!

Leirille ovat tervetulleita kaikki vuonna 2004 tai sitä aiemmin syntyneet. Tätä nuoremmat lapset voivat osallistua leirille vain aikuisen kanssa, ilmoittautumalla perheleirille.

Miksi lähteä partioleirille? 

Partioon kuuluvat seikkailu ja elämykset. Partioleiri on seikkailu luonnossa, jossa elämykset tehdään yhdessä. Partioleiri on hyvä keino päästä mukaan partiotoimintaan – tai tulla vain viettämään aikaa metsässä hyvien tyyppien kanssa. 

Partioleirillä tehdään yhdessä ja tehdään itse. Kaikki osallistuvat leirin rakentamiseen taitojensa mukaan: pienemmätkin voivat auttaa teltan pystytyksessä ja rakentaa roskiksia ja naulakoita. Isommat rakentavat jo erillisellä rakennusleirillä mm. keittokatokset, saunat ja vesijohtojärjestelmän. Partioleirillä lekotellaan rannalla, istutaan iltanuotiolla, melotaan, kiipeillään ja harjoitellaan erätaitoja, mutta myös pidetään huolta siitä, että muillakin on kivaa ja tiskataan omat astiat. 

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partioliikkeen perustaja lordi Baden-Powell ajatteli, että jokaisen ihmisen tuli jättää maailma parempana kuin hän sen itse oli löytänyt. Tämä ajatus on yhä olennainen osa partiotoimintaa.

Parhaan kuvan partiosta ja partioleireistä saat puhumalla jonkun partiolaisen kanssa. Halutessasi voi lukea lisää vaikka Suomen Partiolaisten sivulta.

Mitä leirillä tehdään? 

Leirillä osallistutaan iästä riippuen ohjelmaan tai sen toteuttamiseen, hengaillaan, syödään, uidaan ja nauretaan paljon. Koko leiriä ei pysytä vain paikallaan, vaan yli 15-vuotiaat leiriläiset tekevät irtioton leiriarjesta vuorokaudeksi tekemällä jotain aivan muuta. 

Leirielämyksiin kuuluvat myös koko leirin yhteiset iltaohjelmat, joissa on tarjolla iltanuotiotunnelmaa isossa mittakaavassa, hauskoja ja monipuolisia ohjelmanumeroita ja hyvää musiikkia. Iltanuotiot ovat pikaperehdytys partion moniin perinteisiin, kuten metelin pitämiseen. 

Roihulla nukutaan teltoissa ja peseydytään leiriä varten rakennetuissa suihkuissa. Kaikki ohjelma, myös ruokailu, tapahtuu ulkotiloissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Roihun kokoisella leirillä olisi myös joitain mukavuuksia: leirin aikana voi piipahtaa jäätelökioskilla, nauttia kupposen kuumaa leirikahvilassa ja somettaa leirikuulumiset ystäville. Ehkäpä myös bailaat leiridiscossa tai nautit saunan löylyistä mukavassa seurassa!

Jokaisella 15-vuotiaalla tai sitä vanhemmalla leiriläisellä on Roihulla pesti, joko leirilippukunnassa johtajana tai jossain leirin eri toiminnoista (esim. ohjelma, alaleirit, huolto, turvallisuus, viestintä, kahvilat ja muonitus). Pestin lisäksi pääsee osallistumaan myös leirin ohjelmaan. Pesteihin haetaan erikseen.

Entä jos sattuu jotakin?

Roihu-leirille osallistuvat Suomen Partiolaisiin kuulumattomat henkilöt on vakuutettu LähiTapiolan matka- ja tapaturmavakuutuksella (EVP-vakuutus). Vakuutus on voimassa henkilöillä, jotka eivät ole muutoin aktiivisesti osallistuneet partiotapahtumiin lukuun ottamatta esimerkiksi yksittäisiä koloiltoja.

Lisätietoja EVP-vakuutuksesta löydät täältä.

Tuu mukaan!

Jos kiinnostuit partiosta, niin lue lisätietoa liittymisestä täältä ja tuu mukaan!