Roihu-vuosi

Roihu-vuosi jatkuu vielä, huikeeta! Lue täältä vinkit Roihun näkymiseen lippukunnan toiminnassa leirin ulkopuolella.

Vuosi 2016 on Roihu-vuosi! Elämysvuoteen pääsevät osallistumaan kaikki partiolaiset ja partioon tutustujat ympäri Suomen.

Tammikuussa roihahti isolla liekillä, kun osallistujat ympäri Suomen kokoontuivat yhteen käynnistämään toimintakautensa iloisissa merkeissä! Tavoitteena oli saada mahdollisimman moni lippukunta, leirilippukunta, samoajaryhmä, lippukunnan sudenpentuosasto tai mikä tahansa muu kokoonpano järjestämään oman aloitustapahtumansa samaan aikaan.

Tapahtuman konsepti oli vapaa: vanhemmille ja kavereille avoin yhteinen iltanuotio, ryhmän oma kynttilähetki tai vaikka Roihu-infon muotoon paketoitu lippukuntailtama. Aloitustapahtumien yhteisenä nimittäjänä toimi yhdessä sytytettävä liekki esimerkiksi myrskylyhdyssä, nuotiossa tai lumilyhdyssä. Kuvia ja videoita lippukuntien omista liekeistä sai kartalle jakamalla fiilikset hashtageilla #roihu2016 ja #now.

 
Kevätkaudella Roihu näkyi aloitustapahtumien lisäksi myös viikkotoiminnassa Roihun Kipinäaktiviteettien muodossa. Tekemistä oli kaikille ikäkausille sudenpennuista vaeltajiin. Viikkotoiminnan ulkopuolella Roihu näkyi mm. huhtikuun Partioviikolla.

 
Kesällä käynnistyi kauan odotettu Roihu-Finnjamboree! Evolle kokoontui 20.28.7. valtava määrä iloisia leiriläisiä ympäri Suomen ja ympäri maailmaa. Roihulle olivat tervetulleita myös ei-vielä-partiolaiset, ja yhteensä 17 000 osallistujan voimin koettiinkin huikea partioelämys!
 
Sudenpentu- ja seikkailijaleirejä varten julkaistiin materiaalia KOKKO-leirin ohjelman muodossa.

 
Syksyllä lievitettiin leiri-ikävää Roihun Hiilloksilla. Hiillos-aktiviteetteja tehtiin vaikkapa (leiri)lippukunnan yhteisellä Hiillos-retkellä, jolloin päästiin tapaamaan taas leirikaverit ja jakamaan leirillä koettu ja opittu muiden lippukuntalaisten kanssa. Osa aktiviteeteista on retkeä valmistelevia, osan voi tehdä vaikka Kolo-illassa ja osan retkellä. Aktiviteetit eivät ole tietylle ikäkaudelle suunniteltuja, vaan niitä voi räätälöidä ikäkauden ja ryhmän mukaan.