Ilmoittautumisen UKK

Leiri-ilmoittautumiseen liittyvät, usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla on vastauksia ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin. Muihin leiriin liittyviin kysymyksiin löytyy vastauksia täältä.

Mihin kysymyksesi liittyy?

 

Kirjautuminen ja PartioID

PartioID ei toimi

PartioID ei ole suoraan jäsennumerosi ja sähköpostiosoitteesi, vaan erillinen tunnus, jonka jokainen jäsen rekisteröi käyttöönsä itse. Ohjeet löydät täältä. Mikäli unohdit luomasi salasanan, sitä voi hakea uudestaan.

Jos ongelma ei näilläkään ohjeilla ratkea, asiaa voi selvittää henkilökohtaisesti lippukunnan jäsenrekisterinhoitajan kanssa. Jos sekään ei auta, kuksatuki@partio.fi auttaa.

En ole maksanut SP:n jäsenmaksua muutamaan vuoteen enkä siten pysty luomaan PartioID:tä

Ota yhteyttä lippukuntaan, jossa olet ollut (ja haluat olla) jäsenenä. Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja vaihtaa jäsenyytesi aktiviiseksi, jonka jälkeen pystyt luomaan PartioID:n. Tietosi pitäisi löytyä Kuksasta; jos ei, pitää sinun liittyä uudelleen jäseneksi johonkin lippukuntaan. Lippukuntien tiedot ja Liity jäseneksi-linkit löytyvät Partiohausta.

Huoltajat

Huoltaja ilmoitti vahingossa itsensä Roihulle, vaikka tarkoitus oli ilmoittaa huollettava: kuka hoitaa ilmoittautumisen kuntoon?

Ota yhteyttä huollettavan lippukunnan Roihu-yhteyshenkilöön.

Minulla ei ole huoltajanumeroa, miten saan PartioID:n?

Ota yhteys huollettavasi lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan. PartioID:n voit luoda huoltajanumeron ja sähköpostiosoitteesi avulla, lue ohjeet tästä.

Partiolainen huoltaja ja huollettava eri lippukunnissa: miten saan eri lippukunnassa jäsenenä olevan huollettavani tiedot näkymään Kuksa-tunnuksillani?

Ota yhteyttä huollettavasi lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan, joka lisää sinut huoltajaksi.

Huollettavan tietoja ei voi valita lomakkeen yläkulmasta

Huoltajuussuhdetta huollettavaan ei ole rekisteröity. Tämän näkee myös Kuksassa omista tiedoista kohdasta Yhteystiedot -> Huollettavat. Jos huollettavia ei löydy, ota yhteyttä huollettavien lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan.

Miten voin luoda huoltajatunnuksen ilman sähköpostiosoitetta?

Huoltajatunnuksen voi luoda keksimällä sähköpostiosoitteen, esimerkiksi eiole@eiole.net. Tässä tapauksessa huoltajalla ei ole pääsyä tarkastelemaan tai muokkaamaan alaikäisen ilmoittautumistietoja jälkikäteen. Mahdolliset sähköpostitse saapuvat leirikirjeet ja muut tiedotteet jäävät tällöin myös saapumatta.

Ilmoittautumistietojen muokkaus

Mitä kohtia voin ilmoittautumislomakkeella muokata ja kuinka pitkään?

Joitakin lomakkeella kysyttyjä asioita, kuten erityisruokavalioita sekä rakennus- ja purkuleirille osalistumista voi muokata vielä itse:

 • rakennus- ja purkuleiritietoja voi muokata heinäkuuhun asti
 • terveyteen liittyviä tietoja voi muokata heinäkuuhun asti
 • uintitaidon voi päivittää heinäkuuhun asti

Miten ilmoittautumisen voi peruuttaa? 

Ilmoittautumisen maksuton peruminen ei enää ole mahdollista: kaikki ilmoittautumiset ovat sitovia. Mikäli osallistumisaikaan tulee vielä muutoksia, otathan pikaisesti yhteyttä Roihun projektitoimistoon osoitteeseen info@roihu2016.fi.

Jos peruuttanut henkilö tulee toisiin aatoksiin ja haluaakin leirille, tulee siitä ilmoittaa projektitoimistolle. Projektitoimisto voi muuttaa osallistumisen taas aktiiviseksi.

Lue lisää peruutusehdoista täältä.

Missä ilmoittautumisen muokkaaminen tapahtuu?

Ilmoittautumisen muokkaaminen tehdään Kuksassa: löydät Roihu-ilmoittautumisesi omissa tiedoissasi olevalta Tapahtumat-välilehdeltä.

Miten voi muokata partioon tutustujan ilmoittautumista?

Kuksan ilmoittautumissivulla on linkki tietojen muokkaukseen: "Jos et ole partiolainen ja haluat muokata aikaisempaa ilmoittautumistasi, klikkaa tästä." Linkistä klikkaamisen jälkeen kysytään ilmoittautumistunnusta, joka on toimitettu ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin.

Perheleiriläiset

Mikä on perhetunniste ja miten se luodaan? Miten perhetunnistetta käytetään?

Perhetunnisteen avulla pystymme yhdistämään kaikki leirille osallistuvat perheenjäsenet toisiinsa. Tätä tarvitaan ensisijaisesti majoituksen organisointia varten, mutta myös esimerkiksi siinä tilanteessa, jos huoltaja ei ole tullut hakemaan lastaan päiväkodista. Perhekokonaisuus voi muodostua luonnollisesta perheestä, mutta siihen voi myös kuulua esimerkiksi isovanhemmat tai vaikkapa kaksi äitiä tai isää lapsineen.

Yhden perheen aikuisen tulee luoda perhetunniste ilmoittautumisen kohdasta Luo perhetunniste. Sama perhetunniste tulee lisätä kaikille perhekokonaisuuteen kuuluville ilmoittautuville ilmoittautumislomakkeessa.

Miten leirille ilmoittautuu syntymättömän lapsen äiti? Voiko ilmoittautua perheleirille, vaikka lasta ei ilmoittautumisvaiheessa vielä ole?

Syntymättömän lapsen voi ilmoittaa leirille esimerkiksi nimellä Vauva (Sukunimi). Ongelmaksi muodostuu syntymäaika, joka ei voi Kuksassa olla tulevaisuudessa. Tietoja voi kuitenkin muuttaa myöhemmin, kun lapsi on syntynyt ja oikea syntymäaika selvillä.

Muut asiat

Mistä tiedän, että ilmoittautuminen on mennyt perille?

Vahvistusviesti menee ilmoittajalle sähköpostitse. Ilmoittautuminen on mennyt perille, jos olet saanut vahvistusviestin ja tapahtuman ilmoittautuminen näkyy omissa tiedoissasi Kuksassa.

Jos olet epävarma, voit varmistaa asian projektitoimistolta.

Miksi joku ei ole saanut ilmoittautumisvahvistusta? 

Henkilön ilmoittautuessa ilmoittautumisvahvistus lähetetään ilmoittautujan sähköpostiin. Alaikäisillä ilmoittautumisvahvistus lähtee sekä alaikäiselle, jos sähköpostiosoite on annettu, että huoltajalle. Osa ei ole saanut ilmoittautumisvahvistusta johtuen erinäisistä syistä; muutamia syitä ovat olleet virheellinen sähköposti, alaikäisen partiolaisen ilmoittautuminen itse ei-partiolaisena tai ei-partiolaisen ilmoittautuminen silloin, kun ilmoitettavan henkilön sähköposti on jo ollut Kuksassa käytössä. Tässä tapauksessa sähköpostiosoite on pitänyt ilmoittautumisjonon purun yhteydessä poistaa tallennuksen onnistumiseksi. Samaa sähköpostiosoitetta ei voi käyttää kuin kerran.

Kuka näkee ilmoittautumistiedot? Pystyykö joku lippukunnan henkilö (jäsenrekisterinhoitaja, yhteyshenkilö) näkemään ilmoittautumistietoja?

Lippukunnan Roihu-yhteyshenkilölle ja jäsenrekisterinhoitajalle tulee oikeudet tähän lähiaikoina.

Mistä lippukunta näkee listan Roihulle ilmoittautuneista? Mitä tarkoittaa, jos ilmoittautunut henkilö ei näy lippukunnan Roihu-ilmoittautumislistalla? 

Listan näkevät ainakin Roihu-yhteyshenkilö, lippukunnanjohtaja ja jäsenrekisterinhoitaja. Välilehdellä Tapahtumat on välilehti Ilmoittautumiskooste, josta näkee Roihu-ilmoittautumiset. 

On mahdollista, että alaikäisen huoltaja on epähuomiossa ilmoittanut itsensä leirille huollettavansa sijasta. Näitäkin käsitellään projektitoimistolla paraikaa ja ilmoittautuminen muutetaan niin, että osallistuja on nuori ja ilmoittaja hänen vanhempansa. Jos lippukunnassa epäillään tätä tilannetta, voit ottaa suoraan yhteyttä projektitoimistolle osoitteeseen info@roihu2016.fi

Joissakin harvoissa tapauksissa voi olla niin, että sunnuntain ilmoittautumispiikin aikana osa ilmoittautumisista on jäänyt bittiviidakkoon. Näitä selvitetään paraikaa ja virheistä ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan projektitoimistolle osoitteeseen info@roihu2016.fi. Niihin henkilöihin, joiden ilmoittautumisissa näemme puutteita, otamme yhteyttä asianomaisiin henkilöihin suoraan.

Mistä leirilippukunnan johtajisto näkee tiedot omasta leirilippukunnastaan? Mitä kannattaa tarkistaa? Mitä muuta siellä voi tehdä? 

Jokaisella leirilippukunnalla tulee olla kaksi leirilippukunnanjohtajaa ja kolme leiriluotsia, yksi kullekin ikäkaudelle. Johtajistot on ilmoitettu Kuksaan jo leirilippukuntailmoittautumisissa syksyllä. Jos leirilippukuntanne johtajisto on vielä merkkaamatta, voi minkä tahansa leirilippukuntaan kuuluvan lippukunnan Roihu-yhteyshenkilö tehdä tarvittavat muutokset. Älkää luoko uutta leirilippukuntailmoittautumista, vaan päivittäkää tiedot jo olemassaolevaan ilmoittautumiseen. 

Jokaiselle LLPK:n johtajiston jäsenelle on Kuksassa lähtenyt pestin hyväksymispyyntö sen jälkeen, kun henkilön Roihu-ilmoittautuminen on tehty. Jos tämä henkilö on hyväksynyt pestin, on hänellä pääsy tarkastelemaan leirilippukunnan tietoja. Pestin hyväksymispyyntö tulee automaattisesti, kun Roihulle jo ilmoittautunut henkilö lisätään Kuksassa johonkin leirilippukunnan pestiin. Kaikilla leirilippukunnan johtajistoon kuuluvilla henkilöillä on siis mahdollisuus nähdä leirilippukunnan tiedot kunhan pesti on hyväksytty Kuksassa. 

Leirilippukunnan johtajistoon kuuluva henkilö näkee leirilippukunnan tiedot kirjautumalla Kuksaan ja etsimällä Tapahtumat-välilehdeltä Roihu 2016 -tapahtuman (muista valita myös "Hae myös suurtapahtumat"). Klikkaamalla Roihu 2016 -tapahtumalinkkiä avautuu automaattisesti Lippukuntailmoittautumiset -välilehti. (Jos olet myös lippukunnan Roihu-yhteyshenkilö, näet myös Lippukuntailmoittautuminen -välilehden) 

Näkymästä kaikki pestin hyväksyneet leirilippukunnan johtajistoon kuuluvat henkilöt näkevät oman leirilippukuntansa tiedot, jos lippukuntailmoittautuminen on tehty ja lippukunta kuuluu vain yhteen leirilippukuntaan. Epäselvien tapausten selvitys on käynnissä ja leirilippukunnan tiedot tulevat näkyviin, kun kunkin lippukunnan lopullinen leirilippukunta on selvinnyt. 

Leirilippukuntien johtajistot näkevät: 

 • Alaleirin nimen, johon leirilippukunta kuuluu 
 • Helmikuun aikana kylänsä nimen 
 • Listan johtajistoon kuuluvista henkilöistä ja pestinimikkeistä 
 • Leirilippukunnan koon 
 • Johtajistolle suunnatut lisäkysymykset 
 • Leiriläisten tiedot 
 • Lippukuntien jäsenet, jotka ovat Roihulla, mutta majoittuvat muualla 
 • Helmikuun aikana myös ei-partiolaiset ja kv-vieraat, jotka majoittuvat leirilippukunnassa 

Kuksan kautta on mahdollista myös lähettää sähköpostia leirilippukuntaan tavalla tai toisella linkittyville henkilöille. 

Vasemmassa yläkulmassa Jäsenet -välilehdellä (nimien yläpuolella) löytyy linkki "Kaikki tiedot". Sieltä johtajisto voi tehdä itselleen erilaisia raportteja ilmoittautumislomakkeella kysytyistä tiedoista (poislukien terveystiedot ja mahdolliset stipendiin liittyvät tiedot). Valitut tiedot tulevat näkyviin alapuolelle. Täältä löytyy mm. tieto siitä, kuka ilmoittautumisen teki. 

Huom! Jos leirilippukuntaan kuuluu henkilöitä lippukunnista, joista ei ole yhtään johtajiston jäsentä, ottakaa heille exceliin tämän lippukunnan ilmoittautumistiedot ja antakaa ne kyseisen lippukunnan lippukunnanjohtajalle, jäsenrekisterinhoitajalle tai Roihu -yhteyshenkilölle tarkistettavaksi. Excel- ja tulostusmahdollisuus on tarkoitettu muutoin vain teidän omaan käyttöön. Tietoja EI saa levitellä muille tai säilyttää esim. Google Drivessa. Tietoja voi hyvin selata Kuksan näytöllä. Kaikista mahdollisista huomaamistanne virheistä ilmoittautumisessa ottakaa yhteyttä info@roihu2016.fi.

Keitä kesätyöturva koskee? 

Roihun kesätyö- ja kesälomatakuu koskee kaikkia niitä, joilla voi olla pesti leirillä, eli samoajia ja sitä vanhempia. Mikäli siis leirille osallistuminen ei ole mahdollista töiden vuoksi, pystyi leiriosallistumisen perumaan maksutta 31.5.2016 asti.

Yhteystiedot ongelmatilanteissa

Mihin olen yhteydessä, jos ilmoittautumisessa ilmenee ongelmia?

Kirjautumiseen, PartioID:seen, huoltajuuteen tai Kuksan yleiseen käyttöön liittyvissä ongelmissa käänny (ilmoitettavan osallistujan) lippukunnan jäsenrekisterihoitajan tai lippukunnanjohtajan puoleen.

Roihuun liittyvissä asioissa sinua auttaa Roihun projektitoimisto.