Olet täällä

Mitä partiossa tehdään?

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa eli partiokololla. Kokouksissa tehdään oman ikäkauden aktiviteetteja, joissa opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista. Taidot ja tehtävät kasvavat vähitellen iän myötä.

Partiossa

  • retkeillään luonnossa, metsässä ja vesillä – Suomessa ja ulkomailla
  • yövytään teltassa tai mökissä kesällä ja talvella
  • osallistutaan erilaisille leireille
  • leikitään ja lauletaan kavereiden kanssa
  • opitaan kokemisen ja tekemisen kautta
  • päätetään yhdessä asioista ja jaetaan vastuuta

 
Aktiviteetteja tekemällä perehdytään uuteen ja opitaan toimimaan yhdessä. Samalla valmistaudutaan retkiin, kisoihin, leireihin ja vaelluksiin. Retket ovat päivän tai viikonlopun mittaisia tapahtumia, jolloin mennään usein luontoon. Leirit ovat yli kolme päivää kestäviä tapahtumia, joita järjestetään etenkin kesällä.

Osa lippukunnista on erikoistunut meripartiotoimintaan. Meripartiossa oppii peruspartiotaitojen lisäksi esimerkiksi turvallista vesillä liikkumista, purjehdusta ja veneen käsittelyä.

Oman ryhmän toiminnan ohella järjestetään koko lippukunnan ja alueen yhteisiä tapahtumia, leirejä ja tempauksia. Niissä partiolaiset pääsevät kokemaan uusia asioita ja tutustumaan toisiinsa.

Kuva: Anniina Mustikkamaa

Story of a scout

Partiossa voi tehdä uskomattoman siistejä juttuja!

Aloitin partion 13-vuotiaana kaverin houkuttelemana. Ensimmäisen kokoontumisen jälkeen olin ihan että wou, mitä kaikkea makeeta partiossa tehdään! Nyt olen ollut mukana jo monilla leireillä, kisoissa ja tapahtumissa. Osallistuin myös suureen partioleiriin Japanissa, jossa oli yhteensä 30 000 partiolaista ympäri maailmaa. Parasta tässä harrastuksessa on se, että voi valita mitä haluaa tehdä ja säädellä sitä kuinka paljon on mukana. Kaikille löytyy sopivaa tekemistä.

Niko, Haagan Eräveikot