Olet täällä

Vapaaehtoistuen avoimet pestit

Hae pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön.Value Based Leadership -koulutuksen johtaja (kurssinjohtaja)

Pestin sijainti organisaatiossa: VBL-ryhmä, vapaaehtoistuen valiokunta

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Perttu Ehn, ropsu@iki.fi, 050 050 2332

Pestin kesto: n. 1 vuosi          

Pestin kuvaus: Value Based Leadership on noin vuoden mittainen koulutusohjelma 20-29-vuotiaille vapaaehtoistoiminnan johtajille. VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana. Koulutuksen päämääränä on tarjota laadukas johtajuuskoulutus nuorille johtajille, antaa heille osaamista ja valmiuksia johtaa huomisen yhteiskunnassa ja luoda kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välillä. Koulutus koostuu neljästä moduulista, joiden teemat ovat 1) ryhmien johtaminen, 2) johtaminen monimuotoisuuteen, 3) itsensä johtaminen ja 4) johtaminen tuottoisasti arvoilla.

Haemme suosituille VBL-kursseille nyt ensi vuodeksi kahden kurssin johtajia. Toinen alkaa alkuvuodesta, toinen loppukevään aikana. Pääset itse vaikuttamaan aikatauluihin. Huomaathan, että VBL-kurssin vetäminen parijohtajan kanssa on täysin mahdollista - hakekaa pestiä silloin yhdessä.

VBL-kurssinjohtaja vastaa yhden kurssin toteutuksesta vuoden 2019 aikana. Kurssinjohtajana toimit kurssin staabin eli neljän fasilitaattorin (kouluttajan) tiimin kanssa ja huolehdit erinomaisesta kurssista aika lailla alusta loppuun. Tukenasi on kenties parijohtajasi, mutta vähintäänkin käytännön seikkojen järjestelyissä Partioaseman väki sekä sisältöasioissa koko VBL -ryhmä (ensisijaisesti Perttu Ehn).

Kurssinjohtajana tulet vaikuttamaan suoraan jokaisen kurssilaisen ja staabissa mukana olevan elämään tavalla, jota hyvin harvoin näkee. Tämä muutoksen seuraaminen itsessään on kurssinjohtajalle hyvin palkitsevaa. Henkilökohtainen, sopivasti annosteltu muutos onkin kurssin keskeinen tavoite - muuttaa ihmisiä siten, että heistä tulee parmpia johtaja esimerkiksi parantuneen itsetuntemuksen kautta.

Loistava kurssinjohtaja tekee ainakin näitä asioita:

 • huolehtii staabista yksilöinä sekä ryhmänä (tapaatte vähintään neljä kertaa omalla porukalla)
 • varmistaa kurssin sisällön toteutumisen tarkoitetusti (saatte avuksi hyvän kouluttajaoppaan)
 • katsoo kurssin talouden perään
 • kommunikoi paljon joka suuntaan, mm. staabille, VBL-ryhmälle, Partioasemalle, kurssin yritysyhteistyökumppanille
 • suunnittelee ja toteuttaa itse esimerkillisiä työpajoja kurssille

Aikaa pestin hoitaminen vaatii erityisesti moduuliviikonloppujen aikana - moduulit ovat kestoltaan perjantai aamusta sunnuntai-iltaan (viimeinen moduuuli alkaa jo torstaina) ja staabi tapaa normaalisti edellisenä iltana.

Lisäksi staabin tavannee 1-2 pv kerrallaan ennen jokaista moduulia. Moduulien valmistelussa kuluu luonnollisestikin sopivaksi katsomasi määrä aikaa ja pestiisi kuuluu myös VBL-ryhmän kokouksiin osallistuminen noin parin kuukauden välein.

Pestin vaatimukset: Kurssinjohtajalla on syvällinen ymmärrys kurssin tavoitteista ja kyky saavuttaa ne yhdessä koko staabin kanssa. Kouluttajakokemus on tärkeää, joskaan emme välttämättä hae kaiken nähnyttä ja kokenutta kouluttajagurua.

Kurssinjohtajasta tekee erinomaisen se, että hän ymmärtää ja osaa ohjata ryhmän ryhmäprosessia, erottaa oleellisen kohinasta, ymmärtää henkilökohtainen kehittymisen olevan aika harvoin lineaarista sekä tuntee oman sekä staabinsa osaamisen rajat ymmärtäen pyytää apua silloin, kun siitä on hyötyä.

Pesti ei edellytä kokemusta partiosta, mutta järjestökentän tunteminen on ehdottomasti hyödyksi.

Saat omakohtaisen kokemuksen usean rinnakkaisen ryhmäprosessin johtamisesta. Opit lisää diversiteetin merkityksestä ryhmässä, paljon itsestäsi kurssilla käytettyjen työvälineiden avulla, johtamisesta sekä erilaisissa järjestöissä ja kaupallisessa kontekstissa sekä omista ja muiden arvoista ja niiden merkityksestä päivittäisessä toiminnassa.

Pääset myös oppimaan kokonaisuuden hallintaa vastatessasi koulutuksesta.

Hae pestiä viimeistään 2.9.2018 mennessä vapaamutoisella hakemuksella, jossa kerrot motivaatiostasi ja aiemmasta kokemuksestasi.                      


 

Tekijöitä Value Based Leadership -ryhmään

Pestin sijainti organisaatiossa: VBL-ryhmä (vapaaehtoistuen valiokunnan alainen ryhmä)

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Laura Ritola, laura.ritola@gmail.com

Pestin kesto: 2 vuotta            

Pestin kuvaus: Value Based Leadership on noin vuoden mittainen koulutusohjelma 20-29-vuotiaille vapaaehtoistoiminnan johtajille. VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana. Koulutuksen päämääränä on tarjota laadukas johtajuuskoulutus nuorille johtajille, antaa heille osaamista ja valmiuksia johtaa huomisen yhteiskunnassa ja luoda kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välillä. Koulutus koostuu neljästä moduulista, joiden teemat ovat 1) ryhmien johtaminen, 2) johtaminen monimuotoisuuteen, 3) itsensä johtaminen ja 4) johtaminen tuottoisasti arvoilla.

Haemme tekijöitä VBL-ryhmään. VBL-ryhmän tehtävänä on järjestää ja kehittää Value Based Leadership -koulutukskokonaisuutta Suomessa. Käytännösä muunmuassa rekrytoimme koulutuksen johtajat ja fasilitaattorit, vastaamme osallistujahaun toteutuksesta ja koulutuksen markkinoinnista, ylläpidämme mentoriverkostoa, järjestämme alumnitoimintaa ja keräämme palautetta koulutuksen vaikuttavuudesta. Tukenamme on koulutuksen työntekijä Partioasemalla. Ryhmä on osa Suomen Partiolaisten luottamushenkilöorganisaatiota mutta ei edellytä partiotaustaa tai jäsenyyttä.

 Haemme tekijöitä ilman tarkempaa pestikuvausta, koska toivomme, että tehtäväsi määrittyy oman kokemuksesi ja mielenkiintosi mukaan. Jos siis vapaaehtoistoiminta Value Based Leadership -koulutuksen parissa kiinnostaa, ole reilusti yhteydessä!

Pestin vaatimukset: Sinulla on vahvaa osaamista jostain aihealueesta, josta on hyötyä koulutuskokonaisuuden järjestämisessä tai sitten sinulle on palava halu olla mukana tekemässä Suomen Value Based Leadership -koulutusta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse Lauralle 1.6.2018 mennessä ja kerro, miksi haluat mukaan VBL-ryhmään.


 

Kurssinjohtajat vuoden 2019 Ko-Gi-kursseille

Pestin sijainti organisaatiossa: Ko-Gi-ryhmä, Vapaaehtoistuen valiokunta

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Ko-Gi-ryhmän puheenjohtajat:  Maria ""Maira"" Skarp, maria.skarp (ät) partio.fi; 050 9664826

Jussi ""Jupo"" Lares, jupo.lares (ät) partio.fi; 040 5342519

Pestin kesto: Pesti alkaa syksyllä 2018 ja jatkuu aktiivisesti koko vuoden 2019. Vuoden 2020 toivoisimme sinun olevan käytettävissä tukemaan uusia kurssinjohtajia ja koulutuksen kehittämistä.  

Pestin kuvaus:

Ko-Gi-kurssinjohtajana pääset uppoutumaan partiojohtajakoulutuksen ytimeen. Ko-Gi on matka johtajuuteen, johtamiseen ja toiminnan kehittämiseen. Kurssinjohtajana viet kurssilaiset sekä kouluttajatiimisi lähes vuoden pituisille oppimistaipaleelle, josta syntyy elämyksiä, oivalluksia, henkilökohtaista kasvua - ja parhaimmillaan ikuisia ystäviä.

Pesti sisältää oman kouluttajatiimin (viisi-kuusi itsesi lisäksi) pestaamisen sekä tiimin työskentelyn suunnittelun ja johtamisen. Pestiin kuuluu osallistuminen SP:n Ko-Gi-ryhmän työskentelyyn, jonka muodostavat pj-kaksikko, kurssinjohtajat sekä nimettyjä kehittämisalueita vetävät jäsenet. Ryhmä kokoontuu noin 10 kertaa vuoden aikana. Ryhmä suunnittelee ja järjestää staabikoulutukset, talkoot, lisäksi tiimillä on tärkeä tehtävä lukea ja antaa palautetta Ko-Gi-raporteista. Myös koulutuksen kehittäminen on ryhmän vastuulla.

Pestin vaatimukset: Kurssinjohtajalla on oltava plakkarissa minimissään kaksi kouluttajakokemusta aikaisemmilta Ko-Gi -kursseilta            "

Muita lisätietoja: Rekrytoimme nyt johtajia kaikkiaan viidelle vuoden 2019 Ko-Gi-kurssille. Ohessa kurssien alustavat aikataulut.

Ko-Gi 131: pääsiäinen 17.-22.4. + viikonloppu 7.-9.6. + johtajatulien etkot 29.-30.8.

Ko-Gi 132: pitkä leiri 3.-11.6. + johtajatulien etkot 29.-30.8.

Ko-Gi 133: lyhyt leiri 14.-19.6. + johdanto-osa 26.-28.4. + johtajatulien etkot 29.-30.8.

Ko-Gi 134 (merikurssi): meriosa 24.-29.6. + johdanto-osa 26.-28.4. + johtajatulien etkot 29.-30.8.

Ko-Gi 135: uusi vuosi 27.12.-1.1.(2020) + viikonloppu 7.-9.6. + johtajatulien etkot 29.-30.8.

Ilmoitathan kiinnostuksestasi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 26.5. Kysymyksiisi vastaamme mielellämme joko puhelimitse tai sähköpostilla. Ota rohkeasti yhteyttä!

 


 

Osaamisviestinnän asiantuntija

Pestin sijainti organisaatiossa:

Osaamisverkosto, Vapaaehtoistuen valiokunta                      

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Tarja ""Titi"" Nieminen, tarja.nieminen@partio.fi, p. 040 5241512"                       

Pestin kesto: 1,5 vuotta         

Pestin kuvaus: Haluaisitko ansioluetteloosi merkinnän ja näyttöä osaamisviestinnästä useille tuhansille henkilöille ja organisaatioille ympäri maailmaa? Nyt on sinun mahdollisuutesi loistaa!

Pestin vaatimukset: Etsimme SP:n osaamisverkostoon marcom-osaajaa/osaajaparia tai sellaiseksi haluavaa. Pestissä viestit maailmanjamboreelle 2019 osallistuvien (IST:t ja Suomen joukkue) osaamisen sanoittamisesta osaamismerkein. Pestiä hoidetaan Suomesta käsin. Yhteistyötä tehdään Suomen joukkueen johdon ja jamboreen markkinoinnin kanssa erityisesti tulevana syksynä ja keväällä 2019. Pesti ei edellytä osallistumista jamboreelle. Englannin- ja/tai ranskankielen taito on plussaa. Pääset tekemään uraauurtavaa osaamisviestintää maailmanlaajuisesti.


 

Osaamismerkkiohjaaja, World Scout Jamboree 2019

Pestin sijainti organisaatiossa:

Osaamismerkkiryhmä, Osaamisverkosto, Vapaaehtoistuen valiokunta

Pestaaja ja pestaajan yhteystiedot: Antti ""Aake"" Kerola, antti.kerola@partio.fi, puh. 0400 717 871

Pestin kesto: Vuoden 2019 loppuun              

Pestin kuvaus: Toimit yhdyshenkilönä SP:n Osaamisverkoston ja Osaamismerkkiryhmän sekä Suomen Jamboree-joukkueen johdon välillä. Tehtävänäsi on ohjata Maailmanjamboreella tarjottavan sähköisten osaamismerkkien tekeminen.

Pestissä käytät ohjaavaa otetta mutta pääset ehdottomasti itsekin toimimaan. Pääset lisäksi luomaan uutta, innostumaan ja innostamaan! Olet löytöretkeilijä alueella, jonka karttoja ei ole vielä kokonaan piirretty! Pesti ei edellytä osallistumista Jamboreelle.

Pestin vaatimukset: Pestin onnistunut hoitaminen edellyttää ymmärrystä sähköisten osaamismerkkien perusteista, riittävää englanninkielen taitoa sekä mielenkiintoa oppia käyttämään sähköisiä järjestelmiä. Pestin hoitamisessa etua voi lisäksi olla muusta kielitaidosta.

 


 

Turvallisesti yhdessä -ryhmän jäsen

Pestin sijainti organisaatiossa: Vapaaeehtoistuen valiokunta, turvallisuusverkosto, turvallisesti yhdessä -ryhmä

Pestin kesto: yksi vuosi tai pidempään

Pestaajan yhteystiedot: Minna "Milli" Auranen, minna.auranen@partio.fi

Pestin kuvaus:  Turvallisesti yhdessä -ryhmä vastaa Suomen Partiolaisten Turvallisesti yhdessä -ohjeen päivittämisestä ja kehittämisestä. Turvallisesti yhdessä ohjeen ja siihen liittyvän materiaalin tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia sekä turvallisia toimintatapoja partiossa. Tällä hetkellä ryhmässä työstetään ohjeistusta kiusaamisen ehkäisemiseen ja siihen puuttumiseen. Ryhmän jäsenen tehtävänä on osallistua Turvallisesti yhdessä -kokonaisuuden ylläpitoon ja kehittämiseen yhdessä muun ryhmän kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestissä tarvitaan kiinnostusta aihetta kohtaan. Kokemus lasten ja nuorten kanssa toimimisesta on eduksi. Lisäksi tarvitaan ryhmätyötaitoja ja kykyä tarvittaessa työstää sovittuja asioita itsenäisesti eteenpäin ryhmän kokousten välillä.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä opit, miten lasten ja nuorten hyvinvointia voidaan edistää vapaaehtoistyössä ja harrastustoiminnassa. Lisäksi pääset kehittymään koko järjestöä koskevien ohjeiden ja toimintatapojen kehittäjänä ja jalkauttajana.

 


Pestiryhmän jäsen

Pestin sijainti organisaatiossa: Vapaaehtoistuen valiokunta - Pestiryhmä

Pestin pituus: 2 vuotta

Johdettavien määrä: 0

Pestiesimiehen yhteystiedot: Mari Piironen, mari.piironen@partio.fi, 050 3690 381

Pestin kuvaus: Pestiryhmä on pestiasioiden ja aikuisten vapaaehtoisten partiolaisten asiantuntija. Pidämme huolta, parannamme ja viestimme pestijärjestelmään liittyviä asioita. Alkuvuodesta pöydällämme on mm. palkitseminen ja seuraajasuunnittelu. Osallistumme aktiivisesti myös mm. ohjatun rekryn pyörittämiseen ja paras vapaaehtoistyö -kyselyn tekemiseen.  

Pestiryhmän jäsenenä voi päästä kehittämään nettisivuja, pohtimaan Kuksan toiminnallisuuksia, analysoimaan tietoja, kirjoittamaan blogia, keskustelemaan graafikon kanssa, kyselemään mitä muualla organisaatiossa voitaisiin tarvita, tutkimaan miten muissa maissa toimitaan, kouluttamaan ja erityisesti miettimään, mitä aikuiset tarvitsevat viihtyäkseen partiossa.

Kokoustamme talviaikaan noin kerran kuukaudessa. Usein Skypessä, toisinaan livenä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Kokemus aikuisten partiolaisten arjesta TAI ammatillinen HR-osaaminen on hyödyksi. Kiinnostus ja halu sitoutua kehittämään vapaaehtoisten asioita järjestössämme on tarpeen.

Pestissä pääsee oppimaan:

 • Mitä Suomen Partiolaiset tarjoaa aikuisille partiolaisille
 • SP:n toimintaa ja organisaatiota sekä Vapaaehtoistuen valiokunnan toimintaa
 • HR-asioita työelämästä vapaaehtoisille muokattuna
 • O365:n ja Skypen käyttöä
 • SP:n sisäistä viestintää 
 • Asioiden ja ihmistenkin johtamista

Lisätiedot: Mari Piironen, pestiryhmän puheenjohtaja, mari.piironen@partio.fi


Value Based Leadership –koulutuksen viestintä- ja markkinointivastaava

Pestin sijainti organisaatiossa: VBL-ryhmä (vapaaehtoisen tuen valiokunnan alainen ryhmä)

Pestin pituus: 2 vuotta

Johdettavien määrä: 0

Pestiesimiehen yhteystiedot: Laura Ritola, laura.ritola@gmail.com, 040 587 8870

Pestin kuvaus: 

Vastaat VBL-koulutuskokonaisuuden

 • viestintämateriaalien sisällön ylläpidosta ja kehittämisestä
 • uusien viestintämateriaalien luomisesta
 • viestintäkanavien ylläpidosta

Johdollasi VBL:n ilosanoma kulkeutuu tulevaisuuden kurssilaisille, alumneille, mentoreille, yhteistyökumppaneille ja mahdollisille uusille yrityskumppaneille.

Paraatipaikka päästä Suomen parhaan johtajuuskoulutuksen ytimeen!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus:Taidat viestinnän ja markkinoinnin perusperiaatteet. Sinulla on kokemusta nuorisojärjestöjen viestinnästä. Luovit kuin kala vedessä erilaisissa viestintäkanavissa ja lähdet ennakkoluulottomasti kokeilemaan uutta. VBL-koulutuskokonaisuuden tuntemus katsotaan eduksi.

Pestissä pääsee oppimaan: Pääset oppimaan, kuinka viestiä VBL:sta sen eri tahoille ja kumppaneille.

Pestissä pääsee harjoittelemaan seuraavia johtamistaitoja: Pestissäsi pääset työstämään VBL:n viestinnän materiaaleja yhteistyössä VBL-ryhmän ja toimihenkilöiden kanssa. Pestissä kehität ainakin projektinjohtamistaitojasi.

Lisätiedot: Laura Ritola, laura.ritola@gmail.com, 040 587 8870