Olet täällä

Kasvatuksen avoimet pestit

Hae pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.


Retkeilytoiminnan kehittäjä

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1,5 vuotta

Johdettavien määrä: 3

Pestin kuvaus:  Vuoden 2019 ohjelmapainotuksena on lisätä retkien määrää partiossa. Tähän lukeutuu retket kaikenlaisissa erilaisissa ympäristöissä yhtälailla metsään tai merelle kuin kaupunkiinkin. Keskeistä on, että jatkossakin partiossa retkeillään aktiivisesti eikä toiminta perustu ainoastaan viikottaiseen koloiltaan.

Haemme ohjelmapainotusprojektille vetäjää. Tehtävään kuuluu painotuksen suunnittelu yhdessä tiimin kanssa, valittujen toimenpiteiden koordinointi ja toteutus sekä aktiivinen viestintä toimenpiteistä.

Sinulta toivomme: Retket ovat lähellä sydäntäsi. Osaat visioida ja viedä visioita toteutukseen tai ainakin löydä oikeat ihmiset ympärillesi jotta tämä toteutuu. Yksin ei tarvitse kaikesta suoriutua, eikä kaikkea keksiä tyhjästä vaan tukenasi on joukko huippuluottiksia ja toimiston väkeä.

Pestissä saat mahdollisuuden oppia: Pestissä voit löytää itsesi tekemästä melkein mitä vain, riippuen siitä miten lähdet hanketta vetämään. Voit varmasti oppia lisää johtamisesta ja viestinnästä. 

Pestiesimiehenä pestissä toimii ja hakemukset vastaanottaa: Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, Juha ”Matsku” Salminen, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903


 

JOTA-JOTI -kehitysryhmän brändääjä

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunnan alainen projekti
Pestin pituus: n. 1 vuosi
Johdettavien määrä: 0
Pestaajan yhteystiedot: Reetta Mansikkaviita, reetta.mansikkaviita@partio.fi, 0442803229
Pestin kuvaus: Tule luomaan JOTA-JOTI:sta jotakin aivan uutta, joka vetoaa partiolaisiin ympäri Suomea. Kehitysryhmän brändääjänä olet suunnittelemassa maailmanlaajuisen tapahtuman markkinointia ja brändin luomista Suomessa. Osaat löytää kohderyhmää kiinnostavimmat pointit ja tuoda ne esiin houkuttelevasti.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Tähän pestiin haetaan lanseeraamisen tai brändäämisen osaajaa. Tuntemus JOTA-JOTI -tapahtumasta on plussaa, mutta ei välttämätöntä.
Pestissä pääsee oppimaan: kansainvälisestä partiotoiminnasta.
Lisätietoja: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi, kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja.

 


JOTA-JOTI -kehitysryhmän jäsen

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunnan alainen projekti
Pestin pituus: n. 1 vuosi
Johdettavien määrä: 0
Pestaajan yhteystiedot: Reetta Mansikkaviita, reetta.mansikkaviita@partio.fi, 0442803229
Pestin kuvaus: Noin vuoden kestävän kehitysprojektin aikana olet mukana kehittämässä ja rakentamassa maailman suurinta vuosittain järjestettävää partiotapahtumaa Suomessa.
Projektissa olet osana ryhmää, joka luo tapahtumasta jotakin aivan uutta, joka houkuttelee tuhansia partiolaisia osallistumaan.

Taivas on rajana tässä projektissa!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: kykyä ajatella luovasti ja isosti, tiedät pääpiirteissään mikä ja mitä JOTA-JOTI on
Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä opit kansallisesta partioprojektista, markkinoinnista ja kansainvälisestä partiotoiminnasta.
Lisätietoja: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi, kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja


 

Ohjelmankehitysjohtaja-työpari

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 2 vuotta

Johdettavien määrä: 0

Pestaajan yhteystiedot: Ida Ringbom, ida.ringbom@partio.fi

Pestin kuvaus: Ohjelmankehitysjohtaja kerää ideoita partio-ohjelman kehittämiseen ja parantaa ohjelman käytettävyyttä ja sisältöjä ideoiden perusteella. Kyseessä on paripesti, jonka toinen osapuoli on jo pestattu. Pesti vaatii sekä toimimista eri ihmisten kanssa että itsenäistä työskentelyä yksin ja työparin kanssa. Ohjelmankehitysjohtaja voi myös hallinnoida ohjelmankehitysprojekteja.

Ohjelmankehitysjohtaja tekee vapaaehtoistyötä, joka parantaa partio-ohjelman laatua ympäri maan. Työn konkreettista tulosta on helppo nähdä partio-ohjelma.fi:ssä ja partio-ohjelmaan liittyvissä julkaisuissa

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pesti vaatii partio-ohjelman hyvän tuntemisen ja kyvyn hallita isoja kokonaisuuksia ja johtaa itseään.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä oppii lisää partiotoiminnasta ympäri Suomea ja maailmaa. Lisäksi pestissä saa harjoitella kokonaisuuden hallintaa, vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa ja itsensä johtamista. Partion päämäärä on hyvä olla ohjelmankehitysjohtajalla koko ajan kirkkaasti mielessä.

Lisätietoja: Ida Ringbom, kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja, ida.ringbom@partio.fi

Hille Terho, ohjelmankehitysjohtaja, hille.terho@partio.fi


 

Partio-ohjelman sisältöstrategi

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1-2 vuotta

Johdettavien määrä: 1

Pestaajan yhteystiedot: Juha Salminen, Matsku, matsku.salminen@partio.fi, 0407517903

Pestin kuvaus: Onko Seikkailijan Reppu-kirja tulevaisuudessa kokonaan virtuaalitodellisuudessa? Tai onko tarpojien ohjelma siisti korttipakka?

Saako ryhmänjohtaja automaattisesti tulevan kokouksen ohjeet ja opasvideon puhelimeensa? Pestissä ohjaat ohjelmankehitystä niin että partio-ohjelman painetut ja digitaaliset sisällöt vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla kohderyhmien tarpeisiin ja ovat kohderyhmän silmissä houkuttelevia. Yhdessä kasvatuskoordinaattorin, ohjelmankehitysjohtajan, sähköisen aktiviteettikorttiprojektin ja Partiojohtajan käsikirja- projektin kanssa suunnittelette ja kehitätte houkuttelevaa sisältökokonaisuutta. Tutustut muiden harrastusten ja muiden maiden partiojärjestöjen materiaaleihin ja tuot oppeja sieltä. Toimit osana kasvatusvaliokuntaa ja osallistut sen kuukausittaisiin kokouksiin. Lisäksi vuosittain on muutama viikonloppukokous tai seminaari joissa panostasi kaivataan. Tarpeen ja tilanteen mukaan osallistut myös kansainvälisiin seminaareihin tai koulutuksiin. Halutessasi voit koota myös oman sisältötiimin ympärillesi avuksesi.

Partiokasvatus on partiotoiminnan ydintä. Olet avainasemassa kohderyhmän tavoittamisessa ja pääset vaikuttamaan siihen miten partio-ohjelmaa tulevaisuudessa käytetään. Pääset näkemään kuinka suunnitelmasi muuttuvat pikkuhiljaa käytännön toiminnaksi lippukuntien viikkotoiminnassa. Lisäksi pestissä pääset työskentelmään yhdessä innostavien ja motinoituneiden ihmisten kanssa ja tekemään partiosta taas hivenen houkuttelevampaa ja helpommin toteutettavaa. Lisäksi keskusjärjestöpestissä näet ja opit tuntemaan hyvin laajasti partiokenttää ja kansainvälistä toimintaympäristöä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sinulla on kykyä visioida ja hahmottaa hyvinkin laajoja sisältökokonaisuuksia. Hahmotat erilaisten kanavien vahvuudet, heikkoudet ja mahdollisuudet ja sinulla on näkemystä uudenlaisten kanavien hyödyntämisestä partio-ohjelman tavoittavuuden parantamiseksi. Tunnet vähintäänkin partiokasvatuksen perusteet ennalta. Sinulla on erinomaiset ryhmätyöskentelytaidot ja kattavat viestinnälliset taidot.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä pääset oppimaan menestyvien sisältöjen suunnittelua ja tuottamista. Päääset myös hiomaan ja kokeilemaan käytännössä viestintä ja -markkinointitaitojasi. Pestissä voit oppia muutosjohtamisesta sekä toiminnasta erilaisissa työryhmissä ja erilaisten osaajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Lisätietoja: Matsku Salminen, kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen, matsku.salminen@partio.fi 040 7517903


 

Kasvatuksen koulutussuunnittelija

Pestin sijainti organisaatiossa: Kasvatusvaliokunta

Pestin pituus: 1 vuosi

Johdettavien määrä: 1

Pestaajan yhteystiedot: Ida Ringbom, -, ida.ringbom@partio.fi, -

Pestin kuvaus: Koulutussuunnittelija luo ja koostaa korkealaatuisia koulutusrupeamia partiokasvatukseen liittyviin moduuleihin. Rupeamien rungot ja koulutusmateriaalit jaetaan koulutusten materiaalipankissa netissä.

Koulutukset ovat yksi parhaimmista tavoista tukea laadukkaan partiokasvatukset toteutumista lippukunnissa. Tässä pestissä saat varmistaa, että se toteutuu niin hyvin kuin mahdollista.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Pestissä tarvitaan hyvää ymmärrystä partiokasvatuksesta sekä kouluttamisesta partiossa.

Pestissä pääsee oppimaan: Pestissä oppii lisää partiokasvatuksesta ja koulutusten suunnittelusta. Pestissä kehittää myös itsensä johtamiseen liittyviä taitoja.

Lisätietoja: Ida Ringbom, kasvatusvaliokunna puheenjohtaja, ida.ringbom@partio.fi


 

 

Kuva: Olli Savisaari