Olet täällä

Johtotähti - lippukuntien johtamisen tapahtuma 2018

Hae pestiä ottamalla yhteyttä ilmoituksessa mainittuun henkilöön.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorten vapaaehtoisjärjestö, jolla on 65.000 jäsentä. Partiossa lapset ja nuoret kasvavat aktiivisiksi, itseensä ja tulevaisuuteen luottaviksi maailmankansalaisiksi. Tämän mahdollistavat noin 25 000 aktiivista vapaaehtoista. Suomen Partiolaisten keskusjärjestöpestissä pääset antamaan panoksesi muiden vapaaehtoisten työn tukemiseen, kehittämään itseäsi, hankkimaan osaamista ja ennen kaikkea nauttimaan yhdessä tekemisestä partiohengessä.


 

Johtotähden staabin jäsen, erityisesti talous

Pestin sijainti organisaatiossa: Lippukunnan johtokolmikkojen tapaaminen 2018

Pestin pituus: noin vuoden 2018 loppuun

Johdettavien määrä: 6

Pestaajan yhteystiedot: Tuija Kautto, tuija.kautto@partio.fi, 0405032953

Pestin kuvaus: Lippukunnan johtokolmikon tapaaminen järjestetään Lappeenrannassa 16.-18.11.2018. Pestissä olet tapahtuman staabin jäsen ja vastaat tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä muiden staabin jäsenten kanssa. Staabin jäsenten tarkempi työnjako tehdään, kun tiimi on kasassa.

Lippukuntien johtajat ovat partion tärkeimmät johtajat. He ratkaisevat partion menestyksen. Tässä pestissä pääset kannustamaan heitä tekemään partiosta vielä parempaa. Staabissa olet näköalapaikalla lippukuntatoimintaan ja pääset tekemään vuoden 2018 innostavinta partiotapahtumaa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Toimit tai olet toiminut lippukuntapestissä tai lippukuntatuen pestissä ja sinulla on näkemystä siitä, millaista tukea lippukuntien johtajat kaipaavat. Sinulla on kokemusta isoista projekteista ja kykenet hallitsemaan kokonaisuuksia. Olet tiimipelaaja, mutta uskallat myös ottaa vastuuta ja johtaa.

Pestissä pääsee oppimaan: Tässä pestissä on mahdollisuus kehittää omia projektijohtamis- ja tiimityötaitoja. Pestissä opit lisäksi organisoimista, tapahtuman tuottamista ja viestintää. Harjoittelet pestissä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, motivointia sekä ohjaustaitoja. Pestiä on mahdollista muokata siten, että pääset harjoittelemaan haluamiasi johtamistaitoja.

Lisätietoja: Tuija Kautto, Lippukunnanjohtajatapaamisen johtaja, tuija.kautto@partio.fi tai Sonja Miettinen, Aluetyöstä vastaava hallituksen jäsen, sonja.miettinen@partio.fi


 

Majoituskoulutiimi/Majoituskoulu vastaava

Pestin sijainti organisaatiossa: Johtotähti- Lippukunnan johtokolmikon tapaaminen

Johdettavien määrä: Voit itse määritellä tiimisi koon tarpeen mukaan

Pestaajan yhteystiedot: Olli Ahvo, olli.ahvo@partio.fi , 0505500279

Pestin kesto: 1.8.2018-1.12.2018

Pestin kuvaus: Tapahtuman aikana osallistujat majoittuvat kolmeen Lappeenrannassa sijaitsevaan kouluun. Tiimin tehtävänä on huolehtia majoituksen toimivuudesta ja turvallisuudesta kussakin koulussa. Kouluilla on päivystys koko viikonlopun ajan, joten tiimi toimii työvuoroissa kellon ympäri. Pestissä onnistumiseen tarvitset innostavaa asennetta ja halua toteuttaa omia visiota. Pestistä pääset harjoittamaan ryhmänjohtamistaitoja ja tekemään töitä huippu tiimin kanssa. Lisätietoja pestistä antaa johtotähden huoltopäällikkö Olli Ahvo, olli.ahvo@partio.fi. Ota rohkeasti yhteyttä! 

 


 

 

Kahvilamestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Johtotähti - Lippukunnan johtokolmikkojen tapaaminen 2018

Pestin pituus: alle 1 vuosi

Johdettavien määrä: Voit itse määrittää oman tiimisi koon tarpeen mukaan

Pestaajan yhteystiedot: Tuija Kautto, tuija.kautto@partio.fi, 0405032953

Pestin kuvaus: Tämä on tilaisuutesi päästä rakentamaan marraskuisen Lappeenrannan paras partiokahvila yhden viikonlopun ajaksi! Johtotähden ja jäsenkokouksen yhteyteen rakennettava kahvila palvelee viikonlopun osallistujia perjantai-illasta sunnuntain aamupäivään. Kahvilamestari vastaa kahvilan suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä tiiminsä kanssa. Pesti sopii erinomaisesti myös esimerkiksi partioporukalle. Lippukunnan johtokolmikon tapaaminen järjestetään Lappeenrannassa 16.–18.11.2018.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Olet innostava tiimin johtaja, ymmärrät jonkin verran taloudesta ja luot luontevasti kumppanuuksia. Ymmärrät hyvän kahvin merkityksen verkostoitumiselle.

Pestissä pääsee oppimaan: Tässä pestissä on mahdollisuus kehittää omia verkosto- ja tiimityötaitoja. Pestissä opit lisäksi organisoimista ja projektijohtamista.

Lisätietoja: Tuija Kautto, Johtotähden johtaja, tuija.kautto@partio.fi

 


 

Deittimestari

Pestin sijainti organisaatiossa: Johtotähti - Lippukunnan johtokolmikkojen tapaaminen 2018

Pestin pituus: alle 1 vuosi

Johdettavien määrä: Voit itse määrittää oman tiimisi koon tarpeen mukaan

Pestaajan yhteystiedot: Tuija Kautto, tuija.kautto@partio.fi, 0405032953

Pestin kuvaus: Miten ihmiset kohtaavat toisensa parhaiten? Miten luodaan merkityksellisiä kohtaamisia, innostavia keskusteluja, verkostoitumista ja vertaistukea? Deittimestari vastaa Johtotähden perjantai-illan ohjelmasta sekä verkostoitumisen mahdollistamisesta tapahtumassa. Lippukunnan johtokolmikon tapaaminen järjestetään Lappeenrannassa 16.–18.11.2018.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus: Sinulla on hyvien vuorovaikutustaitojen lisäksi ideoita siitä, miten kohtaamisia voidaan mahdollistaa. Sinulla on näkemystä siitä millaista tukea lippukuntien johtokolmikot tarvitsevat.

Pestissä pääsee oppimaan: Tässä pestissä on mahdollisuus kehittää omia verkosto- ja tiimityötaitoja. Pestissä opit lisäksi organisoimista. Harjoittelet pestissä ennen kaikkea vuorovaikutus- ja viestintätaitoja.

Lisätietoja: Tuija Kautto, Lippukunnanjohtajatapaamisen johtaja, tuija.kautto@partio.fi


 

Johtotähti rekrytoi 17.11. 2018 Lappeenrannan johtokolmikkojen tapahtumaan työpajoihin vetäjiä.

Tarvitsemme työpajan vetäjiä tai vetäjäparia, joka voi vetää 17.11. lauantaina lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle tai ohjelmajohtajalle työpajan neljä kertaa alla olevien otsikoiden mukaan. Liikkumavapautta on, mutta perusotsikot ovat syntyneet tarvekartoituksesta.

Ota yhteyttä Timo Muttonen, 0400514378 tai timo.muttonen(a)partio.fi, jos olet kiinnostunut ja haluat lisää tietoa.

 

TYÖPAJAT PESTIJOHTAJILLE

Pestaamisen tarkoitus, pesti johtamisen välineenä ja välineen kouluttaminen lippukunnassa
Työpajan vetäjä on kokenut pestijohtaja tai muualta taitonsa hankkinut, joka jakaa kokemuksiaan ja osaamistaan pestaamisessa, pestaamisen käyttöönotossa ja sen jalkauttamisessa. Hän ymmärtää pestilomakkeen, pestikeskustelujen ja taukotupien merkitykset ja osaa kertoa niistä.

Lippukunnan koulutuksen ennakoiva suunnittelu
Työpajan vetäjä osaa lippukunnille suunnatun osan koulutusjärjestelmästä, osaa yhdistää pestijohtajan roolin ja proaktiivisen koulutussuunnittelun sekä luo uskoa siihen, että pestaaminen pitää aloittaa puoli vuotta ennen pestin aloittamista

Aikuiset lippukunnan resurssina, rekryäminen, motivointi ja oma toiminta
Työpajan vetäjällä on kokemusta motivaatiota nostavan aikuistoiminnan pyörittämisessä lippukunnassa. Lisäksi hän omaa hyvä käytäntöjä aikuisten rekrytointiin.

Ennakoiva rekrytointi johtajapulan ratkaisemiseksi
Työpajan vetäjä on omakohtaisesti kokenut johtajapulan tai sen, kun vaeltajat katoavat näköpiiristä. Hän osaa antaa neuvoja, miten katsellaan ennakoivasti parin vuoden päähän. Hän uskoo yksilön kanssa käytyihin keskusteluihin ja koulutukseen yksilön osaamisen ja motivaation pitämiseksi yllä. 

 

TYÖPAJAT OHJELMAJOHTAJALLE

Yksilön ja tiimin johtaminen
Työpajan vetäjällä on kokemusta ja näkemystä johtamisesta ja oman johtajuuden merkityksestä yksilöiden kehittämisessä, tiimiyttämisessä ja ohjaamisessa tavoitteen ja organisaation hyväksi. Hän uskoo, että ihmistä pitää auttaa ja palvella, jotta yhteinen hyvä toteutuu.

Pesti johtamisen välineenä ja pestin tukeminen
Työpajan vetäjä on kokenut ohjelmajohtaja tai laajan organisaation pomo. Hän osaa kertoa miten pesti toimii johtamisen välineenä ja miten pestiäkin pitää käyttää yksilöiden tukemisessa. Hän osaa pestikeskustelussa käytettäviä tekniikoita ja valaa uskoa kuulijoihin kuuntelemisen taidosta.