Olet täällä

Aikuisena partioon

Partioon voi liittyä minkä ikäisenä tahansa eikä aikaisempaa partiokokemusta tarvita. Partiota harrastamalla löydät uusia kavereita ja pääset kehittämään aivan uusia puolia itsestäsi, samalla saat hyvää vastavoimaa hektiselle työelämälle. Tutustut uusiin ihmisiin, pääset kokemaan ja oppimaan uutta, pitämään hauskaa ja olemaan samalla iso apu ja ilo monen lapsen ja nuoren elämässä.

Mukaan omien resurssien ehdoilla

Voit itse määritellä kuinka paljon tahdot antaa aikaasi partioharrastukselle. Mukana voi olla viikoittaisessa toiminnassa esimerkiksi ryhmänvetäjänä tai osallistua toimintaan omien resurssiesi mukaan vaikka retkijärjestelyissä avustaen.

Partiossa tarvitaan aikuisia myös taustatueksi ja projektihommiin. Voit antaa osaamistasi lasten ja nuorten partioharrastuksen hyväksi: osaatko yhdistystalouden kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille.

Kattava koulutusjärjestelmä

Sinun ei tarvitse osata kaikkea toimintaan tullessasi, sillä partiossa on kattava koulutusjärjestelmä, josta saat tukea tehtävissä toimimiseen. Koulutusta löytyy niin ryhmän johtamiseen, nuorten kanssa toimimiseen kuin vaikkapa erä- tai ensiaputaitoihin liittyen. Partiossa saamasi koulutus ja kokemus vapaaehtoistyöstä ovat myös loistava lisä ansioluetteloosi.

Olitpa siis kiinnostunut toimimisesta lasten ja nuorten kanssa, luonnossa liikkumisesta, purjehtimisesta, kouluttamisesta tai paperien pyörittämisestä - kaikille löytyy oma paikka partiossa.

Partiossa pääset kehittämään jo omaamiasi taitoja, mutta voit myös opetella aivan uusia asioita ja kokeilla osaamistasi asioissa, joista olet aina haaveillut.

Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu on noin 60 euroa vuodessa, jonka myös aikuiset vapaaehtoiset maksavat. Summa vaihtelee riippuen paikallisen piirin ja lippukunnan omasta vuosimaksusta. Jäsenmaksua vastaan voit osallistua partiotoimintaan paikkakunnallasi ja sinulla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin retkiin, leireihin, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin. Lue lisää partion jäseneduista.

Miten mukaan?

Ota yhteyttä lähialueesi lippukunnanjohtajaan tai piiriin ja kerro, minkälaisia toiveita sinulla on harrastuksen suhteen. Lippukuntahaku auttaa sinua löytämään oman paikkakuntasi lippukunnat.

Kuva: Joel Forsman

Story of a scout

Aikuisena partioon ilman aikaisempaa partiokokemusta

Riitta Lauttasaaren Luotsitytöistä

Aloitin aikuisena partion ja ryhdyin vetämään sudenpenturyhmää Lauttasaaren Luotsitytöissä. Jännitin, miten pärjään ryhmän kanssa ilman pitkää omaa partiotaustaa. Nyt kohta kaksi vuotta partiossa oloa kokeneena voin sanoa, että olen onnistunut, kun kuulen laumani tyttöjen naurun ja hihkunnan. Ja näen kuinka he ovat luoneet kaverisuhteita.

Itse sain huiman harrastuksen, joka vie mukanaan. Olen kohdannut uusia ihmisiä. Enkä voi olla hämmästelemättä partion yhteishenkeä. Olen saanut uuden kokemuksen, jossa yhdistyvät kiinnostus luontoon, yhdessäolo ja mahdollisuus oppia uusia taitoja. Hyvä fiilis vetää puoleensa. Vapaaehtoistyönä tämä on parasta – ainakin minulle!

Riitta, Lauttasaaren Luotsitytöt