Anna lahja

Yksityishenkilöt ja yritykset voivat antaa säätiölle lahjoja. Lahjaa koskevat muotomääräykset vaihtelevat lahjan kohteen mukaan. Lahjat voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: pienet rahalahjat, suurehkot rahalahjat ja muun omaisuuden lahjoittaminen.

Lahjoitus Partiosäätiö – Scoutstiftelsen sr:lle varmistaa lahjoituksen käytön vähentämättömänä suomalaiseen partiotoimintaan.

Lahjoitus voi käsittää haluamasi rahamäärän, arvopapereita, rahasto-osuuksia, arvoesineen, huoneisto tai kiinteistön. Mikäli lahja käsittää jotain muuta kuin rahaa, säätiö voi tarvittaessa asiantuntevasti muuttaa lahjoitetun omaisuuden rahaksi. Pienelläkin lahjoituksella on suuri merkitys.

Yleishyödyllisenä yhteisönä säätiö ei maksa saamastaan lahjoituksesta tai testamentista veroa.

Pienehköt rahalahjat, millä tarkoitetaan noin 10 – 500 euron määräisiä lahjoja, maksetaan tilisiirrolla säätiön pankkitilille. Lahjoittaja voi pysyä tuntemattomana tai merkitä nimensä ja osoitteensa maksun viestikenttään.

Mikäli lahja käsittää suurehkon rahasumman suosittelemme lahjakirjan laatimista lahjanantajan ja säätiön välillä. Säätiön asiamies auttaa mielellään lahjakirjan laatimisessa.

Lahjan käsittäessä arvopapereita, huoneiston hallintaan oikeuttavia osakkeita tai kiinteistön, laaditaan aina lahjakirja lahjanantajan ja säätiön välillä omistusoikeuden siirron rekisteröimiseksi. Kiinteistön lahjoituksen on lisäksi täytettävä lain edellyttämät muotomääräykset kuten kaupanvahvistajan läsnäolon.

Lahjoituksen tai testamentin saajaksi merkitään Partiosäätiö – Scoutstiftelsen, Y-tunnus 01167857, tilinumero: FI79 5721 4610 0123 45, osoite on Töölönkatu 55, 00250 Helsinki.

Säätiön asiamies Panu Räsänen vastaa mielellään kaikkiin lahjoituksia tai testamenttilahjoituksia koskeviin kysymyksiin (panu.rasanen@partio.fi, puh. (09) 8865 1139).