Olet täällä

Organisaatio

Lippukunnat

Partiota harrastetaan lippukunnissa, jotka ovat viikoittaista partiotoimintaa järjestäviä paikallisyhdistyksiä. Suomessa on noin 750 toimivaa lippukuntaa yli 300 kunnassa. Pienissä kaupungeissa ja kunnissa toimintaa pyörittää yleensä yksi lippukunta, suuremmissa niitä saattaa olla useita. Osa lippukunnista on yhteislippukuntia, osa tyttö- tai poikalippukuntia. Niiden jäsenmäärät vaihtelevat muutamasta kymmenestä jäsenestä yli kahden sadan jäsenen lippukuntiin. Jotkut lippukunnat ovat erikoistuneet esimerkiksi meripartioon tai ilmailuun.

Voit etsiä kotipaikkaasi lähimpänä sijaitsevan lippukuntasi lippukuntahakumme kautta.

Piirit

Kaikki lippukunnat jakaantuvat maantieteellisen sijaintinsa perusteella kymmeneen partiopiiriin. Piirien tehtävänä on tukea lippukuntien toimintaa ja mahdollistaa partion harrastaminen alueellaan.

Lisätietoja piireistä ja niiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Keskusjärjestö

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on suomalaisen partiotoiminnan keskusjärjestö ja vastaa suomen- ja ruotsinkielisestä partiotoiminnasta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) ja World Organisation of Scout Movementin (WOSM) jäsen. Suomen Partiolaiset vie maailmanjärjestöjen tavoitteita eteenpäin ja huolehtii, että partiotoiminta Suomessa pysyy maailmanjärjestöjen periaatteiden mukaisena. Suomen Partiolaisten jäsenet kuuluvat molempiin maailmanjärjestöihin.

Finlands Svenska Scouter rf

Finlands Svenska Scouter rf (FiSSc) toimii partiopiirin tavoin tukien ruotsinkielisten lippukuntien toimintaa ja mahdollistaa partion harrastamisen ruotsinkielellä.

Ruotsinkielisille partiosivuille pääset täältä.

SP - FS:n hallitus

Järjestön toimintaa johtaa hallitus, joka toimeenpanee partioneuvoston päätökset.

Lisää partion organisaatiosta ja päätöksenteosta löytyy täältä.

Lisätietoa

 Yläkuva: Susanna Oksanen