Saraste, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri
Evo, Hämeenlinna 30.7.–7.8.2012

Leirialue

Saraste pidetään Hämeenlinnassa Evon nuorisoleirikeskuksessa. Alue on Suomen Partiolaisten ja Metsähallituksen yhteistyössä rakentama leirialue, jolla voidaan pitää erikokoisia leirejä lippukuntaleireistä finnjamboree-suurleireihin asti. Alue rakennettiin finnjamboree Kilkettä varten, mutta nyt se on niin partiolaisten kuin muidenkin nuorisojärjestöjen käytössä. Sinne on rakennettu tietoliikenne-, sähkö-, vesi, viemäri- ja tieverkostot Metsähallituksen toimesta. Suomen Partiolaiset vastaa alueen suunnittelusta sekä osan leirirakennelmista rakennuksesta.

Evolla on eteläisen Suomen suurimpia yhtenäisiä metsäalueita. Metsähallituksen hallinnoiman Evon retkeilyalueeseen liittyvät kiinteästi Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun opetusmetsät sekä Hämeenlinnan kaupungin virkistysmetsät. Evo kuuluu nykyään Hämeenlinnan kaupunkiin. Lisätietoja Evon retkeilyalueesta löytyy osoitteesta www.luontoon.fi/evo.

Evolla on järjestetty metsänhoidon opetusta pisimpään Suomessa: Evon metsäopisto aloitti toimintansa jo vuonna 1862. Nykyään metsäopetus on osa Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammatti-instituutin tarjoamaa koulutusta. Katso lisätietoja oppilaitoksista osoitteista www.hamk.fi ja www.hami-edu.fi.

Sarasteella majoitutaan ja oleskellaan erityisesti alueen pääväylän eli Baanan ympäristössä.


Näytä suurempi kartta