Saraste, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri
Evo, Hämeenlinna 30.7.–7.8.2012

Mitä leirille mukaan?

Varusteluettelo löytyy täältä

Partioleirille varusteet on hyvä pakata yhteen kantovälineeseen. Rinkka on paras, koska sitä on myös helppo kantaa. Makuupussi on välttämätön varuste. Elokuun yöt voivat olla viileitä, joten pelkillä peitoilla ei pärjää. Kolmas tässä vaiheessa mainitsemisen arvoinen on kunnon sadevarusteet. Partioleirillä ollaan ulkona satoi tai paistoi, joten sadetakki, kurahousut ja kumisaappaat kuuluvat partiolaisten elintärkeisiin varusteisiin. Kaikkia näitä varusteita ei kuitenkaan tarvitse ostaa leiriä varten. Myös lainavarusteita voi kysellä yhdyslippukunnasta tai sukulaisilta. Mikäli haluaa ostaa rinkan ja makuupussin kannattaa kysellä neuvoa tarpeen mukaisten varusteiden hankintaan tutuilta tai retkeilyvälinekaupoista. Varusteita on monen hintaisia ja laatuisia.

Partioleirillä varusteen käyttökelpoisuutta ei kuitenkaan ratkaise hinta tai merkki. Vaatekaapin kalleimpia vaatteita ei kannata pakata mukaan. Perusvaatteilla selviää leirin kuin leirin eikä gore-texiä ei välttämättä tarvita.

Kaikki leirille tulevat omat tavarat on syytä merkitä. Jokaiselta leiriltä kannetaan löytötavaraa pois satojen eurojen arvosta. Kun osallistujia on lähes 4 000 on merkinnässä syytä käyttää sekä etu- että sukunimeä. Tosin sukunimeäkin tärkeämpi sana partiovarusteiden merkinnässä on oman yhteyslippukunnan lyhenne, jonka avulla toiselle puolelle leiriä unohtunut tavara löytää takaisin ainakin oikean lippukunnan luokse. Lippukunnan lyhennettä voi kysyä ilmoittautumisen yhteydessä.

Kännykät ja muut elektroniset vimpaimet eivät ole partioleirillä tarpeellisia. Hätätapauksissa leirille voi soittaa ja leiriltä voi soittaa. Leirin puhelinnumerot ja osoite ilmoitetaan toisessa leirikirjeessä. Telttaolosuhteet ja mahdollinen kosteus eivät tee hyvää elektroniikalle eikä laitteiden ehjänä pysymistä voida leirin puolesta taata. Eipä metsästä myöskään löydy töpseleitä 4 000 kännykän ja muun härvelin lataamiseen.