Saraste, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri
Evo, Hämeenlinna 30.7.–7.8.2012

Miksi lähteä partioleirille?

Partioon kuuluvat seikkailu ja elämykset. Partioleiri on seikkailu kaupungin ulkopuolella, jossa elämykset tehdään yhdessä. Partioleiri on hyvä keino päästä mukaan partiotoimintaan – tai tulla vain viettämään aikaa metsässä hyvien tyyppien kanssa.

Partioleirillä tehdään yhdessä ja tehdään itse. Kaikki osallistuvat leirin rakentamiseen taitojensa mukaan: pienemmät auttavat teltan pystytyksessä ja rakentavat roskikset ja naulakot, isommat rakentavat keittokatokset, saunat ja vesijohtojärjestelmän. Partioleirillä lekotellaan rannalla, istutaan iltanuotiolla, melotaan, kiipeillään ja harjoitellaan erätaitoja, mutta myös pidetään huolta siitä, että muillakin on kivaa ja tiskataan omat astiat.

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partioliikkeen perustaja lordi Baden-Powell ajatteli, että jokaisen ihmisen tuli jättää maailma parempana kuin hän sen itse oli löytänyt.

Parhaan kuvan partiosta ja partioleireistä saat puhumalla, jonkun partiolaisen kanssa. Halutessasi voi lukea lisää vaikka Suomen partiolaisten sivulta.