Saraste, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri
Evo, Hämeenlinna 30.7.–7.8.2012

Vierailupäivä

Kiitos kaikille vierailupäivään osallistuneille! Toivomme vastauksia vierailupäivän palautekyselyyn. Kiitos palautteestanne!

Tervetuloa Sarasteen vierailupäivään sunnuntaina 5.8. kello 12.00–17.00! Vierailupäivä tarjoaa mahdollisuuden tutustua leirielämään, nähdä ja kokea itse mitä leirillä on tehty, sekä tietysti käydä tervehtimässä omaa leiriläistä.

Yhteiskuljetuslippujen myynti on päättynyt 15.7., koska bussien määrä on pitänyt ilmoittaa liikennöitsijälle. Parkkipaikkaliput ovat myynnissä Lippupisteessä (www.lippu.fi) lauantaihin 4.8. saakka. Pysäköintilipun hinta on 100 euroa autoa kohden. Hinta sisältää sukkulabussikuljetuksen leirialueelle ja takaisin parkkipaikalle, lounaan sekä vierailupäivän ohjelman.

Kannattaa suosia kimppakyytejä vierailemaan saapuessa. Niitä voi järjestellä kimppakyytipörssissä.

Vierailijoita odotetaan saapuvan noin 3 000. Vierailupäivän järjestelyt vaativat satojen leiriläisten panosta. Haluamme mahdollisimman monen leiriläisen pystyvän viettämään aikaa leirialueella vieraidensa kanssa. Mitä useampi vieras saapuu bussilla, sitä pienempi autojen määrä on, ja sitä vähemmän tarvitaan liikenteenohjaajia, rahastajia sekä muita toimijoita.

 

Saapuminen vierailupäivään

Yhteiskuljetuksilla

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulta lähtevät kello 10.00. Valmistaudu esittämään lippusi bussiin astuessasi. Bussit lähtevät täytyttyään. Saat lisätietoa vierailupäivästä bussimatkan aikana mukana olevalta partiolaiselta. Bussi vie sinut suoraan leiriportille. Bussien lähtöpaikat ovat:
Olympiastadion, Mäntymäen kenttä
Itäkeskus, Olavinlinnanpolku 1
Leppävaara, Veräjäpellonkatu 17
Tikkurila, Asematie 12

Yhteiskuljetukset Hämeenlinnasta lähtevät kello 11.00.  Valmistaudu esittämään lippusi bussiin astuessasi. Bussit lähtevät täytyttyään. Saat lisätietoa vierailupäivästä bussimatkan aikana mukana olevalta partiolaiselta. Bussi vie sinut suoraan leiriportille. Bussit lähtevät Ritari-areenalta osoitteesta Poltinahontie 11. Viimeinen bussi ajaa myös linja-autoaseman Wetterhoffin pysäkin sekä rautatieaseman kautta, olethan ajoissa paikalla.

Omalla autolla

Vierailupäivän parkkialue sijaitsee osoitteessa Iso-Evonraitti 3, 16960 Evo (61°10´42´´N, 25°2´39´´E).

Liput tarkastetaan parkkialueelle saavuttaessa. Lippujen tarkastuksen jälkeen teidät ohjataan pysäköimään. Pysäköintialueen reunalta lähtevät sukkulabussit leiriportille kello 11.45 alkaen. Sukkulabussit lähtevät täytyttyään tai 20 min välein. Sukkulabussissa saat vierailupäivän käsiohjelman, jossa lukevat tarkat tiedot vierailupäivän kulusta.

Parkkipaikalle voit myös saapua ilman ennakkolippua. Seuraa lipunmyynti-opasteita. Autojen lisäksi myös polku- ja moottoripyöräilijät voivat ostaa lippunsa tästä pisteestä. Hinta on 100 euroa autolta tai pyörämatkustajilta 20 euroa hengeltä. Varaathan tasarahan.

Busseja saapuu leiriportille useita kymmeniä, joten toivomme ymmärtäväisyyttä mahdollisen ruuhkan suhteen.

 

Leirilounas

Kyläkeittiöissä voit käydä perinteisellä leirilounaalla yhdessä leiriläisten kanssa kello 12.00–15.00. Varaathan omat ruokailuvälineet (syvä lautanen, lusikka, muki, astiapyyhe) mukaasi.

 

Kahvila

Kahvila on avoinna kello 12.00–16.30 Varaathan oman mukin mukaan. Maksuvälineeksi kannattaa ottaa pientä käteistä.

 

Ohjelma

Vierailupäivän ohjelma on käynnissä kello 12.00–16.30 ympäri leirialuetta. Ohjelmaan voi osallistua omien kiinnostusten mukaan.

 

Poistuminen leiristä

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulle lähtevät leiriportilta kello 15.00 alkaen täytyttyään. Viimeiset bussit lähtevät tasan klo 17.00.

Yhteiskuljetukset Hämeenlinnaan lähtevät kello 16.00–16.30.

Sukkulabussit parkkipaikalle ajavat koko vierailupäivän ajan. Viimeinen sukkulabussi lähtee leiriportilta kello 16.45.

 

Perustelut vierailupäivän hinnoittelulle

Sarasteen vierailupäivän hinnoittelua on mietitty tarkkaan. Vierailupäivällä pyritään nollatulokseen, eli vierailupäivän lippujen hinnat on pyritty saamaan niin alas kuin mahdollista. Lähin mahdollinen parkkialue sijaitsee yli kuuden kilometrin päässä itse leirialueelta, joten vierailupäivää varten meidän on vuokrattava sukkulabusseja. Sekä pääkaupunkiseudulta lähtevien yhteiskuljetusbussien että sukkulabussien hinta on suunnilleen tuon 20 euroa henkilöä kohden. Jokainen bussimatkustaja tarvitsee oman istumapaikan, minkä vuoksi myös lapset maksavat täyden hinnan.

Omalla autolla saapuvien on mahdollista tulla leirille myös ilman ennakkolippua. Mitä useampi vieras on ostanut lipun ennakkoon, sitä paremmin voimme varmistaa kuljetusten sujuvuuden vierailupäivänä. Hinnoittelulla pyrimme ohjaamaan vieraat käyttämään yhteiskuljetuksia, jotka ovat vaivattomammat niin vieraille kuin leirin tekijöillekin. Parkkialue on suhteellisen pieni, emmekä saisi mahtumaan sinne yhtä paljoa autoja kuin edellisten piirileirien vierailupäivinä on ollut. Pyrimme myös ehkäisemään muulle liikenteelle koituvaa haittaa, sillä parkkialue sijaitsee yleisen maantien varressa, joka todennäköisesti ruuhkautuu molemmista suunnista.

Vierailupäivänä on myös mahdollista saapua esimerkiksi polkupyörällä, jolloin hinta on leiriportilla 20 euroa henkilöä kohden. Leirialueen läheltä saapuville tarjoamme Hämeenlinnasta lähtevää yhteiskuljetusta. Olemme halunneet pitää hinnoittelun mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä. Leiriportilla emme voi tietää, millä kulkuvälineellä vieraat ovat saapuneet, joten hinta on kaikille sama. Valitettavasti edellisillä leireillä on käynyt niin, että vieraat ovat pysäköineet omia autojaan leirin läheisyyteen muun muassa pelastusteitä tukkien edullisemman hinnan toivossa.