Saraste, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri
Evo, Hämeenlinna 30.7.–7.8.2012

Perheleiri

Rusko

Mistä lasten partioura alkaa? Moni pieni seuraa vanhempiaan maastoon isän kantorepussa, toiset tutustuvat sisarustensa leiritouhuihin vierailupäivinä ja jotkut odottavat sen seitsemän pitkää vuotta, kunnes liittyminen on virallisesti sallittua. Sarasteella on tähän vaihtoehtonsa; Perheleiri toivottaa tervetulleeksi kaikki partiolaiset, joilla on alle 7-vuotiaita lapsia, kokemaan piirileirin tunnelmaa. Sarasteen perheleirin nimi on Rusko.

Perheleirin telttakunta koostuu kahdesta aikuisesta ja yhdestä tai useammasta lapsesta. Molempien aikuisten ei tarvitse olla lasten huoltajia, vaan myös ystävän, isovanhemman tai vaikkapa lapsen kummitädin voi pyytää mukaan leirille. Toinen aikuisista tekee leirin ajan hommia muualla leirissä ja toinen huolehtii lapsista sekä hieman avustaa perheleirissä. Perheleirin suunnittelussa on otettu huomioon sekä lasten että vanhempien tarpeet.

Perheleiriläiset osallistuvat sudenpentuohjelmaan ja noudattavat leirin arkirutiineja siinä missä muutkin leiriläiset, mutta pienten leiriläisten erityistarpeet on myös otettu huomioon. Yhteisen leiriohjelman lisäksi aikuisille on tiedossa muutakin mukavaa toimintaa. Perheleirissä asutaan muun leirin tapaan teltoissa ja syödään yhteisessä keittiössä laitettua ruokaa.

Lisätietoja perheleiristä voit kysellä perheleirinjohtajalta Ari Toivoselta (puh. 040 562 1585, ari.toivonen [ät] pp1.inet.fi). Tule mukaan kokemaan erilainen partioleiri koko perheen kanssa!

Ilmoittautuminen perheleiriin

Perheleiriin ilmoittaudutaan samaan tapaan kuin leirille muutenkin. Ne perheenjäsenet, jotka ovat partiolaisia ilmoittautuvat partiolaisten ilmoittautumisen kautta ja ne jotka eivät ole ilmoitetaan ei-partiolaisten ilmon kautta. Lomakkeet yms. löydät ilmoittautumissivulta. Alle 7-vuotiaiden lasten huoltajien yhteystiedoiksi merkitään lomakkeessa kuitenkin aina ne kaksi henkilöä, jotka ovat leirillä paikalla ja vastuussa lapsesta.

Esimerkki 1:
Meikäläisten perheeseen kuuluu isä Matti, äiti Maija ja kaksi lasta Iisa 5v ja Jesperi 8v. Meikäläiset päättävät lähteä Sarasteelle. Matti ja Jesperi ovat partiolaisia ja Susiveikkojen jäseniä. Isä ilmoittautuu partiolaisten lomakkeella ja merkitsee lomakkeeseen majoittuvansa perheleirissä. Isä on jo hankkinut itselleen pestin leirin vesitiimistä ja hän merkitsee tämän ilmolomakkeeseen. Äiti aikoo ensisijaisesti kaitsea Iisaa perheleirissä, joten hän ilmoittautuu ei-partiolaisten lomakkeella ja merkitsee myös majoittuvansa perheleirissä ja pestikseen palvelutehtäväläisten lomakkeessa hän merkitsee ”Savun tehtävät”. Pestaajan nimeksi hän voi merkata vaikka Ruskon kyläpäällikön ”Ari Toivonen”. Iisa ilmoitetaan myös ei-partiolaisten lomakkeella ja 1. huoltajaksi merkitään Maija ja 2. huoltajaksi Matti. Jesperi ilmoittautuu partiolaisten lomakkeella ja hän majoittuu yhdessä muiden sudenpentukavereiden kanssa Susiveikkojen savussa, jossa Matti ja Maija voivat häntä välillä käydä moikkaamassa. Matti palauttaa koko ilmoittautumislappupumaskan Susiveikkojen Saraste-yhteyshenkilölle.

Esimerkki 2
Hanna ja Niklas ovat molemmat partiolaisia ja heillä on 3- ja 5-vuotiaat tyttäret Ida ja Ada. Hanna ei saa lomaa Sarasteen ajaksi, mutta he sopivat yhdessä että Niklas lähtee silti tyttöjen kanssa Sarasteelle. Niklas ilmoittautuu partiolaisten lomakkeella ja merkitsee majoittuvansa perheleirissä. Pestikseen hän merkitsee ”Savun tehtävät”. Niklas tarvitsee lapsilleen toisen huoltajan leirille, joten hän sopii oman lippukuntansa Villen kanssa, jolla on maltillisen kokoinen pesti ohjelmalaaksossa, että Ville voi toimia Sarasteella tyttöjen toisena huoltajana. Tytöt ilmoitetaan ei-partiolaisten lomakkeella ja heidän huoltajiensa yhteystietoihin merkitään 1. Niklas ja 2. Ville.