Oheismatka

Ennen Mootin alkua järjestetään Suomen joukkueen oheismatka. Oheismatkalla tutustumme pohjoisen Islannin helmiin.

Oheismatkalle startataan 19.7.2017. Kuuden päivän aikana ehdimme ratsastaa islanninhevosilla, bongata valaita, nähdä tulivuoria ja vesiputouksia, sekä tietysti nauttia kuumista vesistä.  Pohjois-Islannin ihmeitä meille esittelee oppaamme Satu Rämö, joka on asunut Islannissa jo 10 vuotta ja kirjoittanut kirjoja Islannista ja islantilaisista.

Seuraavassa päiväkohtainen oheismatkan ohjelma. Muutokset ovat vielä mahdollisia.

19.7: matkapäivä

Tapaamme Helsinki-Vantaan lentokentän T2 terminaalin lähtevien aulassa klo 6.30, olethan ajoissa paikalla! Lähtö Icelandairin lennolla klo 8.45.

Saavumme Islantiin Keflavíkin lentokentälle, mistä on bussikuljetus pohjoiseen Grenivikiin. Pitkää bussimatkaa ei suinkaan kannata nukkua, vaan ikkunoista aukeavat ainutlaatuiset maisemat. Oheismatkan aikana majoitumme Grenivikin kylässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20.7: Mývatn

Mývatn on pohjois-Islannin suurin järvi. Sen ympäristössä riittäisi nähtävää pidemmäksikin aikaa. Teemme päiväretken upean Mývatnin alueelle, missä näemme tulivuoria, kuumia lähteitä ja laavamuodostelmia. Päivän aikana voi bongata myös Game of Thrones -sarjasta tuttuja paikkoja. Päivän päätteeksi vierailemme Mývatnin upeassa Nature Baths -kylpylässä.

dimmuborgir

luola

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

21.7: Ratsastus ja patikointi

Tutustumme Eyjafjörður-vuonon maisemiin sekä jalan että ratsain. Islanninhevonen on omimmillaan Islannin karussa maisemassa, samalla paras tapa nähdä tuota maisemaa on istua hevosen selässä. Ratsastusretki islanninhevosilla sopii kokemattomille ja aloittelijoillekin! Ratsastus on omakustanteinen. Ne, jotka eivät ratsasta, voivat ihailla vuonomaisemia jalan.

islanninhevonen

22.7: Húsavik

Päiväretki kuvankauniiseen Húsavíkin kylään. Lähdemme valassafarille haistelemaan pohjois-Atlantin tuulia ja bongaamaan valaita. Alue on erityisesti ryhävalaiden suosiossa. Vierailemme Húsavíkin ulkoilma uimalassa, missä pääsemme likoamaan lämpimiin vesiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

husavik

23.7: matkapäivä

Saapuminen Reykjavikiin iltapäivällä. ISTien koulutus alkaa.

24.7: Reykjavík

Koko päivä vapaata tutustumista kaupunkiin.

Reykjavik

Seuraavana aamuna, 25.7.2017, vietetäänkin jo Mootin avajaisia. Mootin ohjelmaan voit tutustua täällä.

Mootin päättäjäisten jälkeen osallistujat viettävät leirialueella vielä yhden yön. Reykjavikiin palataan aamupäivällä 3.8. ja päivä vietetään Reykjavikissa ja illalla on kuljetus lentokentälle. Takaisin Suomessa olemme 4.8 klo 7.20.

ISTit kuljetetaan leiripaikalta Reykjavikiin 4.8 lounaan jälkeen. Illalla on siirtyminen lentokentälle, ja takaisin Suomessa ISTit ovat 5.8 aamulla klo 7.20.

Kaikki tämän sivun kuvat matkanjohtajan arkistoista.