MATKUSTAMINEN

kts. myös Lähtijälle

Rinkka vai kassi?

Putkikassimallinen matkakassi on joukkueen vahva suositus, sillä rinkka on lentokoneessa ja bussin tavaratilassa hankala kaikkine remmeineen. Meillä ei ole lentokentällä aikaa suojamuovittaa kaikkia rinkkoja. Jos sinulla kuitenkin on rinkalle hankittu nimenomaan lentoja varten tarkoitettu oma suojapussi, niin myös rinkka on kelvollinen matkatavara.

Haluaisin vaihtaa matkaryhmääni, bussiryhmääni tai hotellihuonettani. Miten se onnistuu?

Valitettavasti muutoksia ei pysty tekemään, koska se pistää koko palapelin täysin sekaisin. Tiedämme hyvin, että ryhmäjaot eivät välttämättä ole kaikille supermieluisat, mutta toisaalta vieraat matkaseuralaiset ovat erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin mahtaviin tyyppeihin.

Tehdäänkö ruumaan meneville tavaroille lähtöselvitys perille asti, niin ettei niiden kanssa tarvitse säätää lentoja vaihdettaessa?

Lähtöselvitys tehdään perille asti. Huomaathan, että jos otat omakustanteisesti Suomen sisäisen lennon Helsinkiin, niin silloin joudut ottamaan tavarat uudelleen itsellesi Helsinki-Vantaalla, jotta ne voidaan kirjata sisään jamboreelennolle.

Huolehtiiko joukkue erikoisruokavalioiden ilmoittamisen lennoille?

Ilmoitamme lentoyhtiöille "perusruokavaliot", siis laktoosittomat, gluteenittomat ja veget. Sen sijaan jos on jotain erikoisempaa, kannattaa varautua ostamaan lennolta jotain ekstraa tai varata mukaan evästä. Lentoyhtiöiden tarjonta on tosi rajattua, joten he eivät välttämättä pysty vastaamaan kovin harvinaisiin ruoka-aineallergioihin.

TERVEYS JA HYGIENIA

Pyykinpesu eri vaiheissa matkaa – miten onnistuu?

Oheismatkan hotelleissa on pesulapalveluita, mutta ne ovat tosi kalliita. Oheismatkalla voi käydä myös itsepalvelupesulassa, mutta se toki syö pesijältä arvokasta vapaa-aikaa oheismatkalta.

Kannattaa pakata mukaan pieni paketti pyykinpesujauhetta. Hotellien kylpyhuoneissa voi pestä käsin illalla pikkupyykin, jolloin se ehtii kuivua seuraavaksi aamuksi. Samaa tekniikkaa voi käyttää myös leirin pesutiloissa. Leiriltä löytyy todennäköisesti myös itsepalvelupesula tai pesupalvelu, mutta se tietenkin maksaa.

Tarvitseeko lääkäri resepteistä kopiot?

Ei tarvitse, mutta resepteistä kannattaa olla itsellä käsimatkatavaroissa englanninkieliset versiot mukana. Sen saa apteekista, parhaiten samalla kun ostaa lääkkeitä.

Mikäli käytössäsi on lääkkeitä, jotka ovat PKV-lääkkeitä tai huumausaineita, pitää niistä olla hoitavan lääkärin englanninkielinen "medical report".

VARUSTEET

Kuinka monet kengät ja millaisia kannattaa ottaa mukaan?

Kannattaa tutustua huolellisesti Lähtijälle -osion pakkauslistaan ja vinkkeihin. Varusteluettelosta: tukevat kengät, mielellään eivät raskaat vaelluskengät, eikä keppoiset lenkkarit – nk. trail shoe, joka hylkii vettä ja likaa, on paras valinta jampille. Leirillä kävellään paljon, joten älä ota mukaan upouusia kenkiä; sandaalit tai crocsit leirilippukunnassa oleskeluun;  suihkusandaalit (esim. Flipflop) hygienian takia; lenkkarit tai muut kevyemmät kesäkengät, näissäkin pitää voida kävellä koko päivä.

Onko väiskiä pakko ottaa mukaan?

Väiski on osa Suomen Partiolaisten virallista edustusasua ulkomailla ja tulee siksi hankkia osaksi asukokonaisuutta. Väiskiä käytetään ainakin avajaisissa, keskiäisissä ja päättäjäisissä. Muulloinkin saa käyttää, jos haluaa.

Varustelistassa ei ole puukkoa, tarvitaanko sitä leirillä silti?

Puukkoa ei saa ottaa mukaan. Leirialueella yli 5 cm terät on kielletty. Eli suomalaisesta partioleiristä poiketen tälle leirille ei puukkoa pakata mukaan. Linkkuveitsi sen sijaan voi osoittautua monessa tilanteessa hyödylliseksi työkaluksi ja sen saa ottaa leirialueellekin.

Käykö myös "vanhan" mallinen tummansininen partiopaita jampilla viralliseksi partioasuksi, vai pitääkö olla uuden mallinen paita?

Kaikki värit ja mallit käyvät. Myös partiomekko ja lyhythihainen malli käyvät mainiosta.

Onko Kånken pakko ottaa mukaan, kun se ei riitä leirillä päivärepuksi kokonsa vuoksi?

Kånken on osa Suomen joukkueen virallista varustusta. Sitä käytetään oheismatkalla ja leirillä päiväreppuna. Sitä paitsi Kånken on tosi suosittu swoppauskohde, joten se kannattaa ottaa senkin takia mukaan. Siitä pääsee eroon helposti leirin lopussa, ja sen saa vaihdettua aika mahtaviin kansainvälisiin partiotavaroihin.

Saako valkoiseen Kånkeniin ommella merkkejä?

Kyllä saa.

JAMBOREE

Mitkä kortit käyvät leirillä?

https://jamboree.fi/raha-ja-sen-kaytto-jamboreella/

Onko leirillä pankkiautomaatteja, joista voi nostaa käteistä?

Jamboreealueelle on tulossa pankkiautomaatteja, joihin käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Paljonko leirille kannattaa varata rahaa? Mihin sitä tarvitsee?

Vähimmillään rahaa tarvitsee vain virvokkeiden ja välipalojen ostamiseen. Jamboreealueella on toki partiokauppoja, joista voi osataa itselleen erilaisia jamboreetuliaisia pinsseistä ja kangasmerkeistä kalliisiin vaatetuotteisiin.

Missä säilytän turvallisesti passiani leirin aikana?

Kaikki Suomen joukkueen passit ovat turvallisesti NHQ:ssa eli Suomen joukkueen toimistossa lukkojen takana. Passin turvallisesta säilytyksestä ei jamboreen aikana siis tarvitse murehtia.

Onko puhelimien latauspisteillä valvonta vai jäädäänkö sinne itse viereen odottamaan latautumista?

Latauspisteillä ei ole valvontaa, joten puhelimen latautumista pitää odottaa vieressä vahtien. Se on toisaalta erinomainen tapa tutustua muihin osallistujiin. Puhelimen lataaminen voi olla sosiaalinen ja hauska tapahtuma.

Miten vierailupäivästä saa tietoa?

Jamboreeorganisaation sivuilta

OHEISMATKA

Milloin oheismatkaan osallistuvat saapuvat leirialueelle?

Maanantaina 22.7. iltapäivällä.

Mitä eroa on eri matkaryhmillä?

Eroja ei juuri ole. Kaikkien ohjelma on tismalleen samanlainen: kierrämme Washingtonin, New Yorkin, Philadelphian ja Pocono Manorin, mutta eri järjestyksessä. Välillä yövymme hieman eri hotelleissa (New Yorkissa ja Washingtonissa), mutta kaikki nähtävyydet ja ruokapaikat ovat samoja.

Isoin ero on bussimatkojen pituudessa. Viikon aikana osa joutuu istumaan bussissa muutaman tunnin enemmän kuin muut. Silti kukaan ei joudu kököttämään bussissa kymmentä tuntia päivässä. (Ja onneksi busseissa on ilmainen wifi ja ilmastointi.)

Onko oheismatkalla omaa aikaa, jolloin voi tutustua omiin kohteisiin?

Ohjelma on aika tiivis, mutta suvantopaikkojakin on kyllä. Oheismatkalla ei silti kukaan saa liikkua yksin. Myös aikuisten pitää liikkua porukoissa, ja leiriläisten täytyy sopia aikuinen saattaja kahvila- ja shoppailureissuille.

Mitkä ruuat päivän aikana kuuluvat oheismatkalaisille? Pitääkö varata itsee rahaa ruokailuihin?

Oheismatkalla on aamiainen ja illallinen aina hotellissa/ravintolassa. Lounaat hoidetaan osin valmiilla eväspakkauksilla ja osin osallistujille annettavalla ruokarahalla, jolloin voi itse valita, minne menee ruokailemaan pienemmällä porukalla.

Onko oheismatkalla mahdollisuus päästä johonkin haluamaansa kahvilaan tai ravintolaan? (Siis johonkin muuhunkin, mihin yhdessä mennään matkahintaan kuuluville aterioille.)

Oheismatkalla syödään 85-prosenttisesti yhteisissä paikoissa, mutta muutaman ruokailun aikana on hieman valinnanvaraa. Tilanne ei kuitenkaan ole täysin vapaasti valittavissa. Omavalintainen kahvila on muutamassa paikassa mahdollista. Leiriläiset liikkuvat aina ryhmissä, jossa on mukana vähintään yksi aikuinen johtaja.

Meillä on Nykissä hieman vapaata aikaa, mutta silloinkin liikutaan johtajien vetämissä porukoissa. Jos siis löytyy johtaja, joka ottaa kohteekseen nimenomaan Starbucksin tms. toivekohteen, niin omaan toivekohteeseen on mahdollista päästä. Sen sijaan sellaista mahdollisuutta ei ole missään kohteessa, että nuoret liikkuisivat keskenään. Johtaja on aina mukana.

Paljonko oheismatkalle kannattaa varata rahaa? Mihin sitä tarvitsee?

Tässä on valtavasti hajontaa.

Yksi tapa pohtia rahankäyttöä on budjetointi: * Tuliaiset kotiväelle (20-70 dollaria); * 1-2 matkamuistopaitaa: yksi oheismatkalta ja yksi leiriltä (15-60 dollaria); * Pikkueväät äkkinälkään (4-7 dollaria per päivä); * Oheismatkalla Kalahari Resortsin pelit ja maksulliset huvit (20-30 dollaria)

Kannattaa muistaa, että kaikki ruoka sisältyy hintaan, ja Kalaharin vesipuisto-osuus on ilmainen. Jos verensokeri laskee helposti, kannattaa varata hieman taskurahaa välipaloihin ja virvokkeisiin.

Tärkeä huomio 1: Liian iso matkakassa on varkausriski. Upeimmat elämykset on jo maksettu valmiiksi, joten matkakassan koko ei pilaa eikä paranna reissua.

Tärkeä huomio 2: Olipa matkakassa mikä tahansa, se kannattaa jakaa päiväkohtaiseksi annokseksi. Muuten koko raha tulee tuhlattua reissun alussa, ja loppuajan joutuu olemaan ilman.

Ne ruuat jotka joukkue maksaa oheismatkalaisille, huolehtiiko joukkue myös niiden tippaamisen?

Oheismatkan yhteisruokailujen tipit on jo hoidettu. Sen sijaan osa lounaista hoidetaan niin, että leiriläinen saa käteensä lounasrahan. Tämän pitää riittää myös tippiin. Kun käytät lounasrahaasi ruokaostoksiin, muista lisätä tippi loppusummaan, etteivät rahat lopu kesken.

USA:sta saa ostaa kaikenlaista, jos otan vain pienet peseytymisvälineet alkumatkalle onko minun mahdollista ostaa niitä lisää oheismatkan alkumatkalla? Samoin esim. nyrkkipyykkiä varten pesuaine?

Oheismatkalla pääsee kyllä kauppaan täydentämään päivittäistavaratarvettaan.

Pääseekö oheismatkan aikana käsiksi bussin ruumassa olevaan omaan matkakassiin?

Oheismatkalla pääsee käsiksi isoon kassiin aina kun olemme määränpäässä. Sen sijaan bussisiirtymien aikana emme ryhdy pysäyttämään bussia ja avaamaan ruumaa. Kaikki bussissa tarvittava täytyy siis olla bussissa mukana sisällä.

Miten kylmäsäilytystä vaativien lääkkeiden säilytys hoituu hotelleissa? Entä bussimatkan aikana?

Kaikissa hotelleissa on kylmäsäilytysmahdollisuus joko hotellihuoneessa tai vastaanoton tarjoaman palveluna. Näissä onnistuu myös kylmäpatruunan säilytys. Busseissa ei ole jääkaappia, joten siirtymien ajaksi suosittelemme varaamaan mukaan kylmäpatruunan ja pienen eväskylmälaukun, joka eristää ulkoapäin tulevaa lämpöä. Lääkesäilytyksestä kannattaa jo ennalta olla yhteydessä omaan leirilippukunnanjohtajaan/joukkueen lääkäriin, niin siihen osataan matkan aikana varautua.

Mitk ä ovat oheismatkan pääkohteet?

New York, Philadelphia ja Washington DC.

Pit ääkö oheismatkan matkakohteista valita, mihin haluaisi mennä?

Ei pidä. Oheismatkalla kaikki pääsevät kiertämään kaikki esitellyt matkakohteet. Eri matkaryhmät vain kiertävät ne eri järjestyksessä.

Voiko osallistua oheismatkaan osittain? Eli varaa itse lennot, mutta kiert ää oheismatkan joukkueen mukana?

Ei voi. Jos valitsee oheismatkan, se tarkoittaa sitä, että matkustaa Suomen joukkueen mukana Helsinki-Vantaalta Helsinki-Vantaalle.

J ärjestetäänkö Home Hospitality ennen vai jälkeen leirin?

Tällä jamboreella ei järjestetä ollenkaan Home Hospitalitya

LEIRIREKISTERI JA JAMBOREEORGANISAATION LOMAKKEET

Unohdin salasanani Suomen joukkueen leirirekisteriin, mitä teen?

Ei hätää. Voit rekisteröityä uudelleen käyttämällä partion jäsennumeroa.

En ole useista yrityksistä huolimatta saanut ladattua passitietoja leirirekisteriin.

Tämän kanssa on ollut vähän teknisiä ongelmia, joita korjataan parhaillaan. Tiedotamme joukkueen kaikissa viestintäkanavissa, kun homma toimii moitteettomasti.

Lentotietoni eivät näy leirirekisterissä vieläkään, vaikka siitä tuli uutinen, että niiden jo pitäisi näkyä.

Leirirekisteri on ollut välillä hieman valikoiva selainten suhteen. Suosittelemme, että kokeilet jotain muuta selainta (esim. Chromella toimii hyvin). Jos lentotiedot edelleen pysyttelevät piilossa, ota leirirekisterin sivusta ruutukaappaus ja lähetä se info@jamboree.fi .

USA:n järjestelmään piti ladata kuva, miten ja koska se tapahtuu?

Jamboreeorganisaatiolta ei ole tullut tähän vielä ohjeita.

Onko mahdollista korjata jamboreeorganisaation englanninkielistä ilmoittautumislomaketta?

Lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen registration@2019wsj.org ja kertomalla: a) mitä meni pieleen; b) miten se korjataan; c) mikä on oma hakemusnumero. Hakemusnumero löytyy kaikista leiriorganisaatiolta tulevista maileista, ja on muotoa xxx-xxxxxx-xxxx.

Leiriorganisaation lomakkeet - mitä nämä ovat?

Jamboreeorganisaatio on taas ilahduttanut Suomen joukkueen jäseniä uudella terveystietoihin liittyvällä kyselyllä. Kyselyitä on tullut tipoittain pitkin kesää. Samasta perheestäkin on toiselle saattanut kysely tulla, mutta toinen lähtijä vielä odottelee omaansa. Eri osallistujat saavat hiukan erilaisia kyselyjä. Leiriläisikäisten vanhemmilta kysytään eri asioita kuin IST:eiltä, aikuisilta eri kysymyksiä kuin vielä alaikäisiltä. Lomakkeita siis lähetetään sähköposteihin jossain järjestyksessä, joka ei ainakaan perustu aakkos- tai ilmoittautumisjärjestykseen. Ei siis pidä huolestua, jos omaa lomaketta ei vielä ole kuulunut.

Jos saat kyselyn, jota ei vielä ole avattu ja selitetty, välitäthän sen myös meille osoitteeseen info@jamboree.fi . Näin Suomen joukkueen johtoryhmäkin pääsee käsiksi kaikkiin kyselyihin, kun ne eivät meille suoraan tule.

Medical Consent to Treat / Release of Information
Lupa sairaanhoitoon ja terveystietojen käsittelyyn

Tässä kysytään lupa sille, että lääkintäviranomaiset jamboreella ja tarpeen vaatiessa leirialueen ulkopuolella saavat hätätilanteessa hoitaa osallistujaa, vaikka nimettyjä yhteyshenkilöitä Suomessa ei ole tavoitettu. Samalla annetaan lupa siihen, että henkilön terveystietoja saa näissä tilanteissa käsitellä.
Vastataan: Yes, I give consent (annan suostumukseni). Lisäksi määritetään oma suhde lähtijään (onko huoltaja vai itse lähtijä) sekä päivämäärä, jolloin kysymyksiin vastaa.

Do you want to claim Immunization Exemption?

Kysymyksessä tiedustellaan, haluaako jamboreelle lähtevä pidättäytyä rokotteista (Immunization Exemption). Jamboreeorganisaatio haluaa tällä kysymyksellä varmistaa, että jamboreelle osallistuva on rokotettu ja että häntä saa myös tarvittaessa rokottaa (jos esim. jostain syystä leirin aikana pitäisi antaa jäykkäkouristukseen tehoste). Kysymykseen tulee vastata ”No”. Mikäli sinulla on jokin syy vastata kyselyyn ”Yes”, kehotamme ensin olemaan yhteydessä joukkueemme lääkäriin Markku Liukkeeseen (markku.liuke@partio.fi).

Rokotteen tarjoama suoja on jamboreen kaltaisella kansainvälisellä suurleirillä äärimmäisen tärkeä, kun osallistujia tulee myös sellaisista maista, joissa vielä on suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta rokotusten ansiosta kadonneita tauteja.

Risk Acknowledgement for River Rafting activity
Koskenlasku-ohjelmaan liittyvien riskien tunnistaminen

River Rafting Optionissa kysytään, saako leiriläinen osallistua koskenlaskuun. Tekstissä painotetaan, että osallistujan on tärkeää tiedostaa koskenlaskuun liittyvät mahdolliset riskit. Sekä ’safety’ että ’security’ otetaan jamboreella erittäin vakavasti. Koskenlaskun vakiovarusteisiin kuuluvat niin kypärät, pelastusliivit kuin kokeneet oppaatkin. Klikkaamalla ’yes’ vahvistat ymmärtäväsi, että koskenlasku ei ole vaaratonta. Huomaathan, että tämä ei välttämättä tarkoita sitä, että ohjelmassa pääsee juuri koskenlaskuun. Se on oletettavasti varsin suosittu ohjelmapiste. Klikkaamalla kyllä valitset mahdollisuuden päästä mukaan.
Jos lomakkeella valitsee ensimmäiseen kohtaan ’yes’ aukeaa vielä lisää tietoa siitä, miten koskenlasku vaatii hyvää kuntoa. Loukkaantumisriski on olemassa, ja tästä syystä on erittäin tärkeä kuunnella annettuja ohjeita ja käyttää aina pelastusliivejä. Lopuksi tulee valita ’yes’ hyväksyäkseen selitetyt ehdot ja vahvistaakseen lukeneensa tekstin.

Vielä kaksi kysymystä. Lomakkeella pitää kertoa, mikäli on jotain omaan terveyteen tai lääkitykseen liittyviä asioita, jotka on kerrottava koskenlaskun ohjaajalle. Suurimmalle osalle vastaus on siis ’no’.

Mikäli sinulla on tarvetta vastata ’yes’, olethan ensin yhteydessä joukkueemme lääkäriin Markku Liukkeeseen (markku.liuke@partio.fi).
Lopuksi tiedustellaan, onko sinulla jotain kysyttävää liittyen WWR Respnsibility Actiin liittyen. Se on koko nimeltään West Virginia Whitewater Responsibility Act, joka sisältää samoja asioita kuin tuossa yllä, mutta lakipykälämuodossa. Todennäköisesti kukaan suomalainen ei halua tästä tarkempia kysymyksiä esittää, joten vastaus esitettyyn kysymykseen on ’no’.

Leiriorganisaation terveystietokysely

/ World Scout Jamboree Health History

1. *Kansallinen partiojärjestösi (pudotusvalikosta Guides and Scouts of Finland)

2. *Rekisteröintikoodisi (jonka olet saanut ilmoittautuessasi Pohjois-Amerikan jamboreeorganisaation järjestelmään, jos et löydä ilmoittautumiskoodiasi, voit tiedustella sitä info@jamboree.fi )

3. *Etunimi (samalla tavalla kuin olet kirjoittanut ilmoittautuessasi)

4. *Sukunimi (samalla tavalla kuin olet kirjoittanut ilmoittautuessasi)

5. *Syntymäaika vuosi/kuukausi/päivä (YYYY/MM/DD)

6. *Pituus metreinä pudotusvalikosta

7. *Paino kiloina pudotusvalikosta

8. *Onko sinulla lääkeaineallergioita? Mikäli vastauksesi on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat allergiat alla olevasta listasta. Lista on saatavilla englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi (listaa ei ole ennakkoon toimitettu Suomen joukkueelle käännettäväksi).

9. *Onko sinulla ympäristöallergioita? Mikäli vastauksesi on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat allergiat alla olevasta listasta.

Eläinhilse; ampiaisen pisto; kissa; koira; pöly; ruoho; heinät; kumi; metalli; home; hyttysenpisto; parfyymit; siitepöly; myrkkymuratti; pujo; vesiheinä; heinäkasvit; pähkinät; rikkaruohot; muu mikä? (vapaa tekstikenttä)

10. *Onko sinulla ruoka-aineallergioita? Mikäli vastaus on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat allergiat alla olevasta listasta.

Omena; avocado; banaani; papu; mustikka; kofeiini; kirsikka; kana; sitruunahappo; kookosöljy; maissi; kananmuna; kala; hedelmät; gluteeni; greippi; hunaja; kiivi; laktoosi; lehtisalaatti; hummeri; mango; sienet; pähkinät; viljat; sipuli; persikka; maapähkinä; päärynä; ananas; porsaanliha; peruna; vadelma; riisi; äyriäiset; siemenet; simpukat; katkarapu; soija; pinaatti; kurpitsa; mansikka; tomaatti; pähkinät; viinietikka; vesimeloni; vehnä; muu mikä? (vapaa tekstikenttä)

11. *Onko sinulla mitään pysyvää lääkitystä? Mikäli vastauksesi on kyllä, valitse kaikki sinua koskevat lääkkeet alla olevasta listasta. Lista on saatavilla englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi (listaa ei ole ennakkoon toimitettu Suomen joukkueelle käännettäväksi).

12. *Tetanus (jäykkäkouristus) rokotus Ei/Kyllä/Kieltäydyn rokotuksista

Jos vastauksesi on kyllä, ilmoitathan ajankohdan, jolloin olet viimeksi saanut jäykkäkouristusrokotuksen (vuosi/kuukausi) (YYYY/MM)

13. *Hoitohistoria

Onko sinua hoidettu joissain seuraavissa sairauksissa (vastaus Kyllä/Ei)

 1. Silmäsairaudet
 2. Korva/nenä/kurkkusairaudet
 3. Diabetes – jos vastaus on kyllä, hoitokeinoina ovat ruokavalio/suun lautta nautittava lääkitys/insuliini
 4. Korkea verenpaine
 5. Synnynnäinen sydänsairaus
 6. Sepelvaltimotauti
 7. Sydämen vajaatoiminta
 8. Sydämen rytmihäiriö
 9. Perheessä on sydänsairauksia
 10. Astma
 11. Keuhkoahtaumatauti
 12. Muu keuhko- tai hengityselinsairaus
 13. Tukkeuttava uniapnea
 14. Ruuansulatus- tai suolistosairaus
 15. Lihaksistoon liittyvä sairaus
 16. Luustoon liittyvä sairaus
 17. Niveltulehdus
 18. Päävamma/aivotärähdys
 19. Aivoverenkiertohäiriö tai aivoverenvuoto
 20. Ohimenevä aivoverenkierron häiriö (TIA-kohtaus)
 21. Kouristuskohtauksia aiheuttava sairaus
 22. Psyykkinen sairaus
 23. Tunne/käytöshäiriö
 24. Verisairaus
 25. Sirppisoluanemia
 26. Kilpirauhasen vajaa- tai liikatoiminta
 27. Vuoristotauti

14. *Haluaisin toimittaa lisää tietoa terveydestäni tai aiemmista sairauksistani, jotka eivät ilmene ylläolevista vastauksista. Ei/Kyllä

Jos vastasit kyllä, voit kirjoittaa lisää tietoa 250 merkin vapaaseen tekstikenttään.

ILMOITTAUTUMINEN

Miten pääsen muokkaamaan jamboreen englanninkielistä ilmoittautumista?

Toistaiseksi emme ole saaneet ohjeita siitä, miten jamboree-organisaation englanninkielistä lomaketta pääsee muokkaamaan. Tarkistamme jamboree-organisaation rekisteristä kaikkien osallistujien tiedot sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on päättynyt ja jonotuslistalla olevien tilanne on selvinnyt. Sen jälkeen toivomme saavamme myös ohjeistuksen tietojen muokkaamiseen ja täydentämiseen.

Onko hinnat ISTeille samat kuin osallistujille (leiril äisille)?

Matkapakettien (kolme eri matkavaihtoehtoa) hinnat ovat kaikille samat.
IST voi valita matkapaketeista myös omatoimimatkan.
Leirilippukunnanjohtajat eivät voi valita omatoimimatkaa.

Lapseni haluaisi kovasti l ähteä seuraavalle jamboreelle, mutta on liian nuori.

Mukava kuulla että Jamboree kiinnostaa! Ikävä kyllä ikäraja jamboree osallistumiselle on todella tiukka ja määritetty Amerikan leiriorganisaation puolesta, Suomen joukkueella ei ole asiassa sanavaltaa. Lapsesi voi osallistua leiriläisenä Etelä-Korean jamboreelle 2023.

Olen IST eikä minulla ole vielä pestiä, pitääkö olla huolissaan?

IST:t saavat pestitarjouksia leiriorganisaatiolta tiputellen. Mikäli omaa pestitarjousta ei ole vielä kuulunut, älä huoli! Jokaiselle löytyy pesti viimeistään leirillä. IST-sivulta löytyy lisätietoja IST-pesteistä.

ESTA

Mit ä ESTA:aan pitää laittaa kohtaan ’contact person’?

ESTA-hakemuksessa Jamboreen osalta voidaan täyttää kaikkiin kontaktikohtiin tuntematon (unknown).

Olin tekem ässä ESTAa, mutta sen tekeminen keskeytyi, koska en osannut vastata kohtaan. Lennetäänkö Yhdysvaltoihin suoraan vai jonkun toisen maan kautta?

ESTA-hakemuksessa kysytään, matkustetaanko Yhdysvaltojen kautta johonkin toiseen maahan, jolloin haettaisiin ns. kauttakulku-ESTAa. Tähän kohtaan vastaus on siis EI.

Miten ilmoitan Kuksaan j älkikäteen ESTA-hakemusluvan tai Passin numeron tai muita tietoja?

Kuksassa on oikeassa yläkulmassa linkki, josta pääsee jokaisen käyttäjän omiin ja huollettavien tietoihin. Etsi kyseessä olevan henkilön tiedoista tapahtumat -välilehdeltä Jamboree, ja klikkaa Muokkaa –linkkiä. Tästä pääset muokkaamaan kuksaan ilmoitettuja tietoja.