Tällä sivulla on tietoa jamboreen maksuaikatauluista sekä matkapaketeista

OSALLISTUMIS- JA PERUUTUSEHDOT

MAKSUAIKATAULU

Jamboree maksetaan 2-4 erässä, riippuen valitusta matkapaketista.

Mistä hinnat muodostuvat?

Maailmanjamboreen hinta on aina herättänyt keskustelua. Miksi jamboree on niin kallis, että samalla hinnalla nelihenkinen perhe pääsisi viikoksi etelänlomalle, ja käyttörahaakin vielä jäisi?

Jamboreen osallistumismaksu on porrastettu niin, että korkean bruttokansantuotteen maat tukevat omalla osallistumismaksullaan köyhempien maiden osallistujien pääsyä leireille. Meidän korkea osallistumismaksumme mahdollistaa omalta osaltaan, että jamboree todella on niin kansainvälinen leiri kuin se on. Osuus jamboreematkan hinnasta: n. 1250 euroa (hinta-arvio euroina, oikea hinta dollareina).

Lentoyhtiöillä on nykyään paljon houkuttelevia kampanjatarjouksia, jotka mahdollistavat matkustamisen muutamalla satasella Pohjois-Amerikan suosittuihin kohteisiin. Monen sadan suomalaisen partiolaisen joukkue, jonka on matkustettava tietyssä aikahaarukassa tietyille lentokentille, ei näitä tarjouspaketteja voi hyödyntää. Etenkin, kun emme suinkaan ole ainoat, jotka pyrkivät löytämään edullisia lentoja samaan aikaan ja samoille kentille - samaan aikaan alueelle saapuu 40 000 muutakin partiolaista. Lentojen ja kohdemaassa tapahtuvien kuljetusten osuus jamboreematkan hinnasta: 1400 euroa.

Tässä vaiheessa pitää myös varautua siihen, että hintoihin voi tulla tarkistuksia, eli oikeudet mahdollisiin hintojen muutoksiin pidätetään.

MATKAPAKETIT

Jamboreematka: ~ 3050 €

Jamboreematka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä ja päättyy samaan paikkaan.
Hintaan sisältyy:

  • jamboreen osallistumismaksu
  • lennot Yhdysvaltoihin ja takaisin sekä kuljetukset kohdemaassa jamboreealueelle ja sieltä pois
  • ennakkotapaamiset ennen matkaa, Suomen joukkueen palvelut sekä viralliset varusteet

Oheismatkallinen jamboreematka: ~ 4150 €

Jamboreematka alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä ja päättyy samaan paikkaan.
Hintaan sisältyy:

  • jamboreen osallistumismaksu
  • lennot Yhdysvaltoihin ja takaisin sekä kuljetukset kohdemaassa jamboreealueelle ja sieltä pois
  • viikon mittaisen oheismatkan Pohjois-Amerikassa puolihoidolla (jokaiseen matkapäivään sisältyy vähintään aamiainen ja yksi lämmin ateria). Hintaan sisältyy kuljetukset oheismatkan aikana sekä yöpyminen tasokkaissa hotelleissa.
  • ennakkotapaamiset ennen matkaa, Suomen joukkueen palvelut sekä viralliset varusteet

Omatoimimatka (IST): ~ 1550 €

Omatoimimatka on mahdollinen vain 18 vuotta täyttäneille osallistujille. Leirilippukunnanjohtajat eivät voi valita omatoimimatkaa.
Omatoimimatkalaiset vastaavat itse matkajärjestelyistä jamboreealueelle ja sieltä pois.
Hintaan sisältyy:

  • jamboreen osallistumismaksu
  • ennakkotapaamiset ennen matkaa, Suomen joukkueen palvelut sekä viralliset varusteet

MATKARYHMÄT

Tieto omasta matkaryhmästä ja oheismatkan huonejaosta löytyy leirirekisteristä kohdasta "Matkatiedot". Leirimatkalaiset muodostavat yhden matkaryhmän, kun taas oheismatkalaiset on jaettu kolmeen ryhmään.

Kaikki leiriläisten oheismatkahuoneet ovat neljän hengen huoneita, joissa on kaksi queen size -parisänkyä.
Hotellihuoneiden jakamisessa olemme noudattaneet hotellien ohjeistuksia. Hotellin sääntöjen mukaan tytöt
ja pojat eivät saa nukkua samoissa huoneissa, eikä aikuinen saa yksin nukkua nuorten kanssa.

Olemme mahdollisuuksien mukaan pyrkineet noudattamaan kaikkien lähtijöiden toiveita parhaamme mukaan, mutta aivan kaikkia toiveita emme saaneet millään onnistumaan.

Alla yleisimmät perustelut sille, miksi emme ole kaikkia toiveita voineet toteuttaa:

1) Hotellihuoneissa on hotellien asettamia sääntöjä. Tytöt ja pojat eivät saa nukkua samoissa huoneissa, eikä aikuinen saa yksin nukkua alaikäisten kanssa.

2) Haluamme noudattaa joukkueen kasvatustavoitteita. Oheismatkalle osallistuu myös partioperheitä, mutta olemme pyrkineet sijoittamaan nuoret eri huoneisiin kuin vanhemmat. Näin pääsemme toteuttamaan ”pärjää uusissa tilanteissa” -kasvatustavoitetta, joka on suunnattu samoajaikäkaudelle.

3) Joskus kaveritoiveet eivät kohdanneet. Henkilö A saattoi toivoa henkilö B:tä, mutta tämän toive oli jotain muuta.

4) Joskus taas tietty henkilö oli niin suosittu, että hänen kanssaan hotellihuoneeseen olisi halunnut kuusi muuta.

5) Jokaiseen bussiin piti saada tarpeeksi aikuisia. Niinpä kaikki nuoret eivät aina päässeet samaan bussiin, koska muuten aikuisia olisi ollut liian vähän.

Huomaathan, että jotain muutoksia voi vielä tulla esim. lentoaikatauluihin ja huonejakoihin, jos lentoyhtiöt muuttavat aikataulujaan tai jos tulee muita meistä riippumattomia uudelleenjärjestelyitä. Lähtökohtaisesti kuitenkin nämä huone- ja ryhmäjaot ovat nyt graniittiin nakutettuja.

OHEISMATKARYHMILLÄ SAMAT OHJELMAT

Eri matkaryhmien tarkat matka-aikataulut julkaistaan kevään aikana Suomen joukkueen verkkosivuilla. Matkaryhmien ohjelmassa ei juuri eroja ole. Kohteet vain kierretään eri järjestyksessä. Kaikkien ohjelma on tismalleen samanlainen: kierrämme Washingtonin, New Yorkin, Philadelphian ja Pocono Manorin, mutta eri järjestyksessä. Välillä yövymme hieman eri hotelleissa (New Yorkissa ja Washingtonissa), mutta kaikki nähtävyydet ja ruokapaikat ovat samoja.

Isoin ero on bussimatkojen pituudessa. Viikon aikana osa joutuu istumaan bussissa muutaman tunnin enemmän kuin muut. Silti kukaan ei joudu kököttämään bussissa kymmentä tuntia päivässä. Onneksi busseissa on ilmainen wifi ja ilmastointi, joten matkat taittuvat mukavasti.

KOSKA MUN LENTO LÄHTEE?

Koska lentoyhtiöiden lentoaikataulut saattavat vielä vaihdella, tietoa kunkin matkaajan lennoista emme pysty vielä antamaan. Kun lentotiedot ovat vahvistuneet*, löydät omat lentotietosi leirirekisteristä .

*lentoyhtiöt pidättävät oikeuden muutoksiin vielä tietojen vahvistamisen jälkeenkin. Euroopasta lähtee jamboreelle huima määrä osallistujia ja useat lentoyhtiöt ovat järjestäneet jopa lisälentoja meille partiolaisille!

Oheismatkailijat lähtevät kaikki matkalle maanantaina 15.7.2019. Aikaisimmat lennot starttaavat hieman ennen aamukahdeksaa ja viimeiset puoli seitsemän aikaan illalla.

Leirimatkalaisten eli vain jamboreelle osallistuvien lennot lehahtavat siivilleen maanantaina 22.7.2019. Aamuvirkeyttä testataan kello kuuden aamulennolla. Viimeinen lähtö on iltapäivällä puoli kahdelta.

Koko Suomen joukkue suuntaa kohti koti-Suomea leirin päätyttyä. Samaan aikaan USA:sta lentää samoilta kulmilta PALJON partiolaisia, joten lentelemme erilaisissa paloissa Suomeen. Ensimmäiset laskeutuvat Helsinki-Vantaalle lauantainaa 3.8.2019 aamupäivällä ja viimeiset samana päivänä lähellä keskiyötä.

Suomen joukkue valtaa varsin tehokkaasti paikkoja eri lentoyhtiöissä. Ryhmiä matkustaa niin Finnairilla, Lufthansalla, American Airlinesilla, British Airwaysilla kuin Iceland Airillakin. Aikamoinen partiolaisten ilmatilavaltaus. Lentelemme loppukohteeseen myös eri reittejä. Lentoyhtiöstä riippuen pysähdyspaikkojamme Euroopassa ovat Lontoo, Reykjavik ja München.

Kaikissa lentoryhmissä on mukana vastuullisia aikuisia huolehtimassa matkarutiineista ja sujuvista siirtymistä. Ja koska matkatoimistomme on ollut tikkana varaamassa Suomen joukkueen lentoja heti kun ensi kesän lennot vapautuivat myyntiin, olemme saaneet koko joukkueen matkustajille joustavia ja hermoja säästäviä lentoja. Aina toki voi sattua kaikenlaista hassua, kun matkan päällä ollaan, mutta tosi miellyttävillä lennoilla me ensi kesänä pääsemme Atlanttia ylittämään.