Jamboree on Partioliikkeen Maailmanjärjestö WOSMin järjestämä maailman suurin partioleiri, joka järjestetään säännöllisesti neljän vuoden välein. Jamboree ei ole partiolaisten keksimä nimitys kansainväliselle kokoontumiselle. Samaa nimitystä käyttivät monet muutkin organisaatiot tuohon aikaan.

Tapahtuman kansainvälisiä juuria korostaa sekin, että idea jamboreen järjestämisestä tuli aikoinaan kreikkalaisten partiolaisten johtajalta, Konstantinos Melasilta. Hän ehdotti vuonna 1918 Baden-Powellille kansainvälisen partiotapahtuman järjestämistä. Hän myös ehdotti, että kokoontuminen voisi olympialaisten tapaan toistua neljän vuoden välein.

Baden-Powell innostui ajatuksesta, ja Ensimmäinen maailmanjamboree järjestettiin vuonna 1920 Lontoossa. Tapahtuma keräsi noin 8000 osallistujaa 34 eri maasta. Jamboreen tavoitteena oli tukea partiolaisten maailmanlaajuista veljeskuntaa ja tutustuttaa partiolaisia muihin maihin ja niiden kansalaisiin. Siinä suhteessa jamboreiden perimmäinen tarkoitus ja tavoite ei vuosien saatossa juuri ole muuttunut.

Vuonna 1975 tytöt pääsivät ensimmäisen kerran mukaan Norjassa järjestetylle jamboreelle, ja vuonna 1979 Kanadassa järjestetylle jamboreelle tytöt pääsivät osallistumaan jo leiriläisinäkin.

Viimeisin Jamboree järjestettiin vuonna 2015 Japanissa, jossa osallistujia oli yli 33.000 ja suomalaisiakin melkein 1000. Toistaiseksi osallistujamäärältään suurin jamboree on järjestetty naapurimaassamme Ruotsissa, jonne osallistui huikeat 40.000 partiolaista!