Hei IST! Tämä sivu on tehty sinulle.

IST on lyhenne sanoista International Service Team eli vapaasti kääntäen palveluleiriläinen. IST:ejä odotetaan jamboreelle noin 9000 eri puolilta maailmaa. Suomen joukkueessa IST:ejä on ~160.

Suomen joukkueen IST:ien hyvinvoinnista ja kouluttamisesta huolehtivat IST-mestarimme Emma Isokyykö Auran Eräkurjista (L-SP) ja Salla Grönlund Maahisista (PäPa). Molemmat tavoittaa @partio.fi sähköpostilla.

Ennakkotapaamiset

IST:illä on kaksi ennakkotapaamista ennen jamboreeta. Ensimmäinen IST-tapaaminen järjestettiin 17.-18.11.2018 Partioasemalla.

KUTSU 2. IST-ENNAKKOTAPAAMISEEN

Toinen ja viimeinen IST-ennakkotapaaminen järjestetään 13-14.4.2019 Paavalin kirkolla Helsingissä (os. Sammatintie 5, 00550 Helsinki). Huomaathan, että sinun on tarkoitus ilmoittautua vain yhdeksi päiväksi, eli osallistut vain lauantaina tai sunnuntaina.

Ilmoittautuminen 2. IST-ennakkotapaamiseen: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=25636 .

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.4. Ilmoittaudu kuitenkin mahdollisimman pian, sillä heti ilmoittautumisajan umpeuduttua tilaamme ruuat ja hoidamme muut käytännön järjestelyt. Tapaamisessa jaamme myös Suomen joukkueen varusteet, joten saavuthan paikalle hakemaan ne. Jos et pääse paikalle, pyydäthän kaveria ottamaan sinunkin varusteesi.

Suosittelemme tapaamisia varsinkin ensikertalaisille, mutta toivotamme kaikki IST:it erittäin lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan toisiinsa ja fiilistelemään tulevaa jamboreeta.

IST-pestit

Kaikki IST-tehtävään hakeutuneet ovat Pohjois-Amerikan jamboreeorganisaation järjestelmään ilmoittautuessaan voineet valita kolme IST-tehtävää, jotka itseä eniten kiinnostavat. Nyt kun IST:t on hyväksytty Suomen joukkueen lähtijöiksi jamboreeorganisaation ilmoittautumisjärjestelmässä, on IST:t automaattisesti lisätty myös organisaation "pestipörssiin". Tämä tarkoittaa sitä, että jamboreeorganisaation pestiesimiehet voivat olla sinuun suoraan yhteydessä sopivan pestin osuessa kohdalle. Pestiesimiehet saavat toivelistanne mieluisimmista pesteistä, mutta kaikille ei voida taata suosikkipestin toteutumista. Jos ei yhteydenottoa heti kuulu, älä huolestu. Jokaiselle varmasti löytyy hommia jamboreella!

Pestejä ei aikoinaan hakuvaiheessa ollut turhan runollisesti selvitetty. Nyt kaikkiin pesteihin on tarjolla muutaman virkkeen sisältökuvaus, josta saa jo jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä puuhaa pesti jamboreen aikana tarjoaa. Tutustu pestikuvauksiin organisaation sivuilla . Sitten ei enää kuin tarvitse muistaa, mitä pestejä tuli ilmoittautumisvaiheessa rastineeksi.

Ruoka

Toisin kuin leiriläiset , IST:t eivät valmista ruokaansa jamboreella itse vaan ruokailevat IST-ruokalassa.

IST:t syövät ruokalassa aamiaisen sekä päivällisen. Ruokalinjastolla on aina tarjolla useampaa eri sorttia, joista saa valita itseään eniten miellyttävän vaihtoehdon. Päivän menu julkaistaan netissä päivittäin, joten tarjolla olevat vaihtoehdot voi halutessaan kurkata jo etukäteen. Ruoka-ajatkin ovat jo selvillä: aamiainen tarjoillaan klo 5-9 ja päivällinen klo 17-22. Lounas pakataan mukaan aamiaiselta lähdettäessä.

Hygieniasyistä ruokalassa ei saa käyttää omia ruokailuvälineitä. Sen sijaan lounasta varten kannattaa mukaan ottaa jonkinlainen eväsrasia tai -pussi.

Happy IST, Happy Jamboree!

IST:eille on oma IST Office, eri eräänlainen IST-tiedon päämaja, joka päivystää 24 tuntia vuorokaudesssa. Täältä saat kaiken tarvitsemasi IST-tiedon sekä vastauksia mahdollisiin leirin aikana esiin pulpahtaneisiin kysymyksiin.

IST:ien omassa alaleirissä (Echo) on tarjolla monenlaista omaa ohjelmaa. Niitä kutsutaan nimellä On-Site-Activities :

 • Lava, jolla on joka ilta erilaista ohjelmaa
 • Tanssiteltta niille, joilla riittää vielä energiaa päivän työpäivän jälkeen
 • Karaokea laulutaitoisille ja miksipä ei laulutaidottomillekin
 • ”Meet and Greet” –alue, jossa voi vain hegailla ja jutustella päivän päätteeksi muiden IST:ien kanssa
 • Quiet Area, jossa voi rentoutua ja rauhoittua kaikesta leirin hälinästä
 • Elokuvateatteri
 • Kuntosali
 • Joogalle ja muulle kuntoilulle omistettu alue
 • Erilaisia urheiluaktiviteetteja, suunnitteilla on mm. jalkapallon 2019 Jamboree World Cup
 • Suomalaisten IST:ien pyörittämä sauna
 • Chat & Chew –pikaruokamyymälä

Kaikilla IST:eillä on jamboreen aikana 1-2 vapaapäivää omista IST-tehtävistään Näinä päivinä on mahdollista hakeutua erilaisten IST:ien vapaa-ajanohjelmien pariin ja mahdollisesti päästä tutustumaan maailmaan myös leirialueen ulkopuolella. Toki leirin sisäpuolellakin riittää mielenkiintoista tekemistä. Leiriläisten ohjelma-ajan ulkopuolella on mahdollista päästä kokeilemaan leiriläisille suunnattuja aktiviteetteja, kuten seinäkiipeilyä tai köysiradalla laskemista. Vapaapäivänään voi tutustua järjestetyillä kierroksilla valtavaan leirialueeseen joko kävellen tai bussilla. Omasta työpisteestään käsin tutustuu vain pienen pieneen palaseen koko jamboreealuetta. Suunnitteilla on myös erilaisia tutustumisretkiä lähialueen kaupunkeihin sekä koskenlaskua lähialueella. Eipä vapaapäivänä varmaan ehdi aika pitkäksi käymään!

Myös IST:ien hyvinvointia varten on perustettu oma tiiminsä: IST Commisioner Team . Sen vastuulla on:

 • tarjota IST:eillä ”Listening Ear” palvelua, jos takana on ollut rankka työpäivä tai jokin muu asia painaa. Tätä tarkoitusta varten Suomen joukkueella on myös oma hyvinvointimestari koko joukkueen jaksamisesta ja hyvinvoinnista huolehtimassa.
 • huolehtia siitä, että mahdolliset ongelmat omassa IST-pestissä selvitetään nopeasti
 • huolehtia, että IST:eillä on käytössään jamboreealueella hiljainen alue, jossa voi rentoutua hektisen päivän jälkeen.

Tuntuu siltä, että IST:ien hyvinvointiin ja omaan ohjelmaan on kiinnitetty enemmän huomiota kuin aiemmilla jamboreilla. Pohjois-Amerikan jamboreesta on tulossa kaikille IST:eille ihan mieletön ja unohtumaton kokemus!