varainhankinta

Varainhankintaohje

Jamboreematkaa varten on kerättävä sievoinen summa rahaa. Mutta miten ja millaisilla pelisäännöillä rahaa kerätään? Suomen joukkueella on oma johtajaikäisille suunnattu varainhankintaohje, joka antaa vastauksia kysymyksiin varainhankinnasta sekä muutamia ideoita lähtijöiden varainhankinnan tueksi.

Koko varainhankintaohjeen voit tulostaa tästä. Tähän varainhankintaohje on palasteltu verkkosivuilta luettavaan muotoon. Lue koko varainhankintaohje! Lippukuntien johtajat ohjeistavat leiriläisensä erikseen ja sopivat, miten varainhankinnan suhteen toimitaan.

Varainhankinnan pääpaino on paikallisella tasolla. Kaikki joukkueen jäsenet voivat osallistua varojen keräämiseen. Lähtökohtana on se, että joukkue kokonaisuutena, käytännössä johtoryhmä ja CMT, kohdistaa varainhankintaponnistelut valtakunnallisiin toimijoihin ja lippukunnat tai esimerkiksi IST-ryhmät tai muut vapaamuotoisemmat ryhmät paikallisiin. Tuotot jaetaan joukkueen, lippukuntien ja ISTien välillä jäljempänä olevien periaatteiden mukaan.

Varsinaisia varainhankintamuotoja on kolme:

Näiden lisäksi jamboreejoukkue pyrkii luonnollisesti neuvottelemaan sopimuskumppanien kanssa hankintahinnoista sekä tekemään muita järjestelyjä varojen hankkimiseksi.

Varainhankintaa koordinoi joukkueen talouspäällikkö Kiira Fröberg, puh. 040-760 4258, kiira.froberg@partio.fi. Kaikki tiedustelut ja ilmoitukset varainhankinta-asioissa on tehtävä hänelle.

Koko joukkuetta edustaa varainhankinnassa joukkueenjohtaja, talouspäällikkö tai muu johtoryhmän nimeämä edustaja. Lippukuntia edustaa lippukunnanjohtaja ja IST-ryhmiä tai muita ryhmiä ryhmän valitsema edustaja. Lippukunnanjohtajat ja ISTit eivät siis saa esiintyä koko joukkueen edustajina tai sopia asioita koko joukkueen nimissä, jos tästä ei ole erikseen sovittu.

Tukijalle on aina ilmoitettava, kenelle tuki menee (esim. tietylle leirilippukunnalle tai kaikille tietystä kunnasta mukaan lähteville) ja mihin tarkoitukseen (esim. leirilippukunnan kangasmerkit tai leiriportti). Vain joukkueen johtoryhmä voi hakea tukea Suomen joukkueen nimissä. Kun kyseessä on yksittäinen leirilippukunta tai ryhmä, tulee tukea hakea juuri sen ryhmän nimissä.