Historiallinen Kioto


Videolla sumomiehet keskittyvät mietiskelyyn ja teeseremoniaan upeissa puutarhoissa ja rauhallisissa maisemissa.

Metropolin vilskeen, surinan, hurinan ja huuman ohella Japani tunnetaan ikiaikaisista perinteistä ja omintakeisesta kulttuurista. Saarivaltiossa ympäröiviltä alueilta kuten Kiinasta ja Koreasta saapuneilla vaikutteilla on ollut tuhansia vuosia aikaa muhia aivan omanlaisekseen keitokseksi.

Historiallisen Japanin kokee nykyisin kenties parhaiten Kiotossa, Japanin vanhassa pääkaupungissa. Juuri sinne oheismatkalaiset suuntaavat tuoksuttelemaan historian tuulia.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAKioton vanha keskusta on rakennettu pääosin puusta.

Temppelikaupungiksikin kutsutussa Kiotossa on peräti 17 Unescon maailmanperintökohdetta. Laakson pohjalla vuorten ympäröimänä sijaitseva kaupunki kätkee sisäänsä niin entisaikain yläluokan palatseja kuin buddhalaisten temppelien puutarhoja ja shinto-portteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakennusten ja puutarhojen lisäksi kiotolaiset ovat pyrkineet säilyttämään myös perinteiset taiteet kuten tanssin, teatterin ja teeseremoniat. Kioto onkin yksi niistä harvoista paikoista, jossa voi vielä bongata esimerkiksi aidon geishan tai maikon, geishaoppilaan.

Luotijunat

Matkustaminen Japanissa paikasta toiseen on elämys sinänsä. Oheismatkalla pääsee kokemaan, miltä tuntuu liitää raiteita yli 300 kilometrin tuntivauhtia metsän peittämien vuorien ja riisipeltojen vilistäessä ikkunoiden takana.

Paitsi nopeita, junat ovat hätkähdyttävällä tarkkuudella aikataulussa ja pysähtyvät sentilleen oikealle paikalle asemalaiturilla.

Tiesittekö muuten, että uusimmissa luotijunissa istutaan aina selkä tulosuuntaan, sillä penkkirivit kääntyvät sen mukaan, mihin suuntaan juna milloinkin on matkalla? Tai että erityyppisillä luotijunilla on paitsi erilaiset nimet, myös vähän erimuotoiset “kuonot”?
Oheismatkan jälkeen tiedätte!

Oheismatkasivulle